• Jurki
    24.5k
    Bili smo zadnjih godina koliko puta prvaci Hrvatske u mlađim kategorijama, pa kaj je to klubu tocno doneslo u kontekstu prve momcadi? Apsolutno nista.
    Mijenjam svaki naslov prvaka Hrvatske u juniorima za 2 dobra igraca svake godine.
    Al vec vidim kakva bu paljba po Capellasu zbog losijih rezultata kad veliku vecinu juniora potegne druga momcad.. a njihovo mjesto zauzmu kadeti.
    Propitkivati ce se place Capellasa i svih trenera u omladinskom pogonu.
  • Fan
    2.2k
    Mislim da nam je financijsko stanje ok. Ukratko, ulaskom u LP problema nemamo, ulaskom u EL moramo uprihodit sigurno oko 20m eura od transfera (u slučaju kupovine, nadodat i taj dio za izlazne transfere). Teško je zapravo predvidjeti iz izvješća točan cash flow kad to uvelike ovisi o nadolazećim transferima, ili transfere Kulenovića, Villara i slično, al rekao bih da je to tu negdje.
    Rashodi nam nažalost još godinama neće biti manji od prihoda bez transfera, ali za 5-6 godina, uz neki standardan rast sponzorstva, mercha, dolaskom na novi Maksimir i ako ne napravimo neko veće sranje sa balastom, mogli bi bit jako blizu funkcionalnosti bez da moramo ovisit o LP ili velikim prodajama svake 2 sezone.
    Gledajući nekoliko godina unazad, fakat smo 3 levela više sa merchom, shopovima, zajedništvom općenito, a tek kad to počne dobro funkcionirat (bez uvrede ikome, ali zasad je to još loše, velik proces učenja je ispred nas) onda smo na konju.
    Nažalost, u ligi smo kojoj jesmo, na to ne možemo utjecat. Renomeom još nekako i možemo dofurat igrače kao Bennacer, ali to je neki maksimum iznad kojeg mislim da nikad nećemo moć doć, bez obzira na realan rast koji imamo i granicu koju očekujemo pa bih rekao da smo već ovu godinu pogodili srž Dinama kakvom se možemo nadati i u budućnosti.
  • pjetlić
    283
    Mislim da je profitabilnost s obzirom na izostanak LP dosta dobra.
    Za komercijalu bi mozda malo bolji uvid dao prikaz prihod/trosak po zaposlenom, ovako nije usporediv prikaz zbog znacajnog rasta broja radnika.

Od kuda toliko (porasta) duga, mozda je pisalo vec pa nisam vidio...
  • emilperska
    15.5k
    Mislim da je profitabilnost s obzirom na izostanak LP dosta dobra.pjetlić

U 2025. je evidentiran dio prihoda od LP iz sezone 2024./2025 i onda dio EL iz sezone 2025./2026. točnije 22,6 mil EUR. EL u totalu za obje kalendarske godine 2025. i 2026 bi iznosila 14-15 m EUR tako da je ovdje svakako barem polovica iznosa LP od one sezone prije.

Od kuda toliko (porasta) duga, mozda je pisalo vec pa nisam vidio...pjetlić
    To je revolving kredit kod 1 domaće banke koji smo koristili više nego lani da se prebrodi nelikvidnost u određenim mjesecima zbog jakog prijelaznog roka, izostanka LP u drugom dijelu itd. Pretpostavljam da se banka zaštitila budućim ratama od Sučića i Baturine. Na tom kreditu imamo još 6m EUR za povući po potrebi po ovom što piše u izvještaju.

Jedini rizik ovdje je da banka u nekom trenutku 2026. procijeni da smo postali rizični plasman i kaže da svih 16m potencijalnih EUR vraćamo odmah, a mi u tom trenutku te novce nemamo. Praksa kod tih revolving kredita je da se oni maltene neograničeno produžuju do nekog trenutka. To rade i poduzeća iz normalnih industrija, pa je logično da radi i Dinamo u nepredividivoj industriji gdje ti 80% budžeta ovisi o 2 kanala prihoda koji su maksimalno volatilni.

LP 2026. ako bi ušli bi nam stvarno dala jedno pogonsko gorivo za naredne 2 kalendarske godine.
  • pjetlić
    283
    Hvala na pojasnjenju.

Mislim da je izvejstaj zadovoljavajuc i za neku drustvo koje tezi profitabilnosti, kamo tek za udrugu i to jos u Hrvatskoj :smile:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.