• Borovljanin
    587

Da... sve im se ove sezone fino posložilo
  • prefontaine
    8.4k
    Hull je OPET 12. momčad po vrijednosti u ligi. Znači niti je Hull bio prošle godine toliko loš da ispadne, nego loše vođen, niti je ove godine toliko kvalitetan da ide direktno gore, nego im se potrefilo dosta togaMathiasovi Chageri

Pa ako su i ove godine i prošle pozicijski isto vrijedili, a prošle godine su podbacili jer su loše vođeni, logika nalaže da su ove godine prebacili jer su - dobro vođeni.
  • hardek
    9.9k
    Nisam hejter Jakira ali treba zagrebat malo ispod površine. Ako gledamo malo statistiku, vidimo odma na prvi pogled da je Hull najveća statistička anomalija u Europi. Zadnji puta kada sam bio gledao imali su razliku između xGa i xA u plusu nekih 25 golova. Nisam ni ja neki veliki fan xGa ali ovo je ogromna statistička anomalija.

Iskreno bi me strah bilo za Jakira da se kojim slučajem plasiraju u Prem jer po ovom što možemo vidjet (ako uzmemo u obzir da se taj faktor sreće kad tad iznivelira) lako je moguće da bi sljedeće sezone bilo epsko punjenje u Premu.
  • rokikaciga
    13.5k
    To je samo Jakirova crna magija :lol:
  • Ljubo
    664
    ako uđu u premier ligu i dovedu Kaneka biti će tamo epskih preokreta u 90+ minutama!
  • GOAT
    6.2k
    Kakvi Aspinali? Samo debeli scouseri
  • veselko tenžera
    7.8k
    Kad ovo sve zbrojimo Hull je OPET 12. momčad po vrijednosti u ligi. Znači niti je Hull bio prošle godine toliko loš da ispadne, nego loše vođen, niti je ove godine toliko kvalitetan da ide direktno gore, nego im se potrefilo dosta toga.Mathiasovi Chageri

Uh, odavno nisam vidio veću logičku akrobaciju. Kad su podbacili to je zato što su bili loše vođeni, kad je ista ekipa s novim trenerom, "pojačana" s par besplatnih, uglavnom sporednih, likova napravila teški prebačaj to je zato što se "poklopilo dosta toga".

Reci brate, ne volim Jakira i točka.

Inače, ne postoji bolji primjer pravog čovjeka na pravom mjestu u krivo vrijeme od Jakira kod nas. Ovo što je napravio s Hullom je čudo! Prije toga otpisane Turke skoro uveo u Europu. Rijeku i Zrinjski je uzeo u teškoj banani, napravio odlične rezultate i stabilizirao klubove na duži period. U pravilu dovodio jeftine igrače s kojima je radio rezultate i ozbiljno im dizao cijenu.

Prvi sam pisao da je tetovaža pokazatelj nerazumijevanja Dinama. S vremenskim odmakom i trezvenim pogledom na kvalitetu igrača i odnose u klubu koje je imao, ne bih mu zamjerio da je pehare tetovirao na čelo. To što se napravila fama da Jakir neznalica šikanira Japanskog Robbena i Francuskog Nestu, a što su mu kao pojačanja dovedeni japanski i kolumbijski bezveznjaci je drugi par rukava. Na kraju, Hoxha kojeg je doveo on i zbog koga ga se sprdalo se pokazao kao itekako koristan igrač koji će i financijski biti jako dobar posao. On je prvenstvo osvojio s +8 ispred odlične Rijeke i +14 od Hajduka koji je bio bolji od ovog danas (da je trebalo, bilo bi +10 i +16, Rudeš zadnje kolo). Upravo je on ugasio Hajduk s 2 pobjede u Splitu u razmaku par dana. I sve to s kršem od naše ekipe, tko ne vjeruje nek pogleda karijere tih igrača zadnje 2 sezone. Zaboravlja se da je Sučić koji nam je donio puste milijune igrač kojeg je on razvio u Zrinjskom i etablirao u Dinamu.

Na kraju je poslužio dugokosoj prevari da "neznalicu bosančerosa" gurne pod vlak iako su se igrači koje je Jakir tražio pokazali kao jako dobri u sredinama gdje su završili, za razliku od ovih koje je Marić doveo nama.

Imao je taj minus ekipe koja ga je dovela, uz kaos na katu jednostavno nije imao šanse.

Prema klubu je i nakon odlaska bio gospodin, u situaciji sa sinom je bio puno korektniji nego što bi 98% roditelja bilo. Ovih 2% za onaj status koji je za mene trivijalnost iako ga neki pišu kao smrtni grijeh.

Nekako su mi pomiješani osjećaji vezano za njega, jasno mi je da nije mogao ostati nakon 2-9 i okolnosti koje su stvorene, a opet mi krivo što nismo dali više vremena treneru koji u 5 uzastopnih klubova uredno radi ozbiljan overachieve.

Kako god, sretno mu u dodatnim kvalifikacijama i dalje u karijeri.
  • rokikaciga
    13.5k
    Sa svime se slažem, ja ću samo nadodati sljedeće...

jasno mi je da nije mogao ostati nakon 2-9veselko tenžera

Za ovo je Zvonimir Boban izjavio da bi ostavio Jakira na klupi.
  • Crni86
    21.3k
    problem je sta on nije dobio otkaz zbog 2:9.

Ak imas trenera, viziju i projekt u koji vjerujes naravno da jedna utakmica ne odlucuje. Druga je stvar sta se jakir nije uklapao u viziju tadasnjeg sportskog sektora pa je tih 2:9 taman doslo

Ne branim jakira, ja sam misljenja da je na ljeto se trebalo vec pozdravit s njim, a ne ovak davat neku potporu i cekat krivi korak.
  • rokikaciga
    13.5k
    Ma to je jasno kao dan
  • Jopa
    11

Tadašnji sportski sektor i vizija ne ide u istu rečenicu :lol:
  • DerHerrKool
    689
    Prvi sam pisao da je tetovaža pokazatelj nerazumijevanja Dinamaveselko tenžera
    Kao što si i rekao, nije on to tetovirao zbog Dinama nego zbog sebe. Kroz šta je sve prošao te sezone. Sa sportske i sa one druge strane, smrt majke...
    Ljudi, između ostalog, tetovažama obilježavaju velike trenutke u vlastitim životima i ta je simbol njegove pobjede nad svim tim sranja na kraju.
  • Ljubo
    664
    Slažem se da nije imao sreće sto je trener bio u razdoblju kada su nam uprava i sportski sektor bili u velikoj banani, ali ja mu najviše zamjeram Europu i to ne mogu zaboraviti, pogotovo Spartu, Paok i najviše Balkani. Smatram da je imao dovoljno šanse u Europi da se pokaže i da nije uspio. To je moje mišljenje.
  • Mr Anderson
    18.9k

Svaka čast na upisu. Teško je bilo ostaviti ga nakon vezanih poraza od Hajduka i Bayerna, ali da smo ga istrpili do kraja, siguran sam da bi uzeli naslov u sezoni kad bi nam dosta bilo 66 bodova.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.