• Sajla
    20k
    mislim da je tu nastala neka pogreška - i za 1941. i za 1945. piše da im je HNS priznao naslov 2011. godine. je li to zbilja točno? nije li samo ova iz 1945. tada pripisana?
  • superhik
    12.4k
    točnije 2009. uoči obljetnice 2011. ali već tada su se počele "kuhati" stvari za obljetnicu pa im je skoro do obljetnice svake godine dodana jedna titula.

https://hajduk.hr/vijest/hajduku-trofej-prvaka-banovine-hrvatske/309
  • Paggini
    81.3k
    Tovare više zanima naša povijest nego njihova vlastita, a jasno je i zašto.
  • Sajla
    20k
    sad je pitanje je li 2009. postalo službeno ono što su si sami i prije pisali ili su 2011. još dodali "titulu" za 1945.
    teško je pratiti te njihove manipulacije. sjećam se samo da su 2005. u zadnjem kolu digli broj 17 i "još jedna titula u nizu", a danas si pišu 18 titula. znači da su u tih 6 godina izmislili još jednu koju je savez priznao 2011. a ovu ranije izmišljenu su im priznali 2009.
    s kim mi dijelimo ligu....
  • Jurki
    24.6k
    ako sam ja dobro skuzio po wikipediji.. prvenstvo Banovine Hrvatske je zapravo bil regionalni turnir nakon kojeg su najbolje 3 momcadi osigurale nastavak natjecanja u ligi prve Jugoslavije koje nije odigrano zbog pocetka rata.
    A s obzirom da se drzava tada zvala Kraljevina Jugoslavija, kak je moguce da se to gleda kao nacionalno prvenstvo?

Sad mozemo samo cekati da si pocnu pisati turnir 4 kafica pod naslov prvaka.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet