• immerwieder
    1.7k
    sve mi je jasno,
    mi sad nismo bili niti jednu tekmu,
    subotom igra za seniore, nedjeljom za juniore,
    i onda kad se nije poklopilo imal je koncert
  • Tvrdica McTvrdi
    5.1k
    Ne vidim način na koji bi se oni mogli dignuti do razine gdje su bili 2023., recimo, kad su imali Leku za trenera i po imenima jako dobar roster.Paggini

Pa na tu razinu se došlo s jednim čovjekom koji je uspio na par godinu zgurat jebivjetre po strani i našao par sponzora i kredit. Složio to s minimalnim odštetama. Da je imao kao mi ljetos 10+ milja za odštete (onih par igrača koje sam spomenuo u postu ranije) mislim da bi jebali ježa već treću godinu. Kažem, vjerujem da su ovo sve opet igrice samo za dizanje hypea za pretplate i kak to ide ali onih 1% ako je istina treba bit oprezan
  • hardek
    9.8k
    Ja mislim da je ovo nama bila ključna sezona koja otvara vrata nove dominacije sljedećih 4,5 godina. Zabrinutiji sam bio prošlo ljeto nego što ću biti ovo i ako uđu pusti milijuni u tovarland.
  • pešća
    1.3k
    Ne postoji svemir u kojem bi netko nekome doslovno poklonio velik novac iz altruističkih razloga.

S obzirom da je Pirić lobist koji ima veze sa Plenkovićem, a zastupa ukrajinskog milijardera koji ima poslove na hrvatskom tržištu i planira širenje, vrlo moguće da se radi neka vrsta protuusluge u kojem ove izvlače iz financijske rupe jer su napokon pribijeni uz zid sa svojim makinacijama. A i ta lova neće bit nešto spektakularna za moderne nogometne pojmove, neko vrijeme će ih učinit likvidnijima za izvršavanje obveza i to je to, proračun za pojačanja i dalje nula.

Ukratko, režimlije. Fino upakirana simpatična priča.
  • Mali Zeus
    20.5k
    Nakon derbija je krenula priča oko Poljuda koji je preko noći postao rupa (iako je naravno štala već dugo vremena a ne jebena ljepotica). Ako se ne varam doslovno drugi ili treći dan nakon kaj smo ih išamarali na Poljudu su imali neku presicu o stadionu, sasma slučajno jel.

Ovo je sad priča nakon što je još jedna sezona izgubljena da se malo zamanta sve i da se 'hajdučka javnost' oko nečega razveseli i pokrene novu euforiju.
  • GOAT
    6k
    Oni ce na kraju izgubit licencu koliko guraju tu pricu o trulom stadionu
  • vlatkomarkovic
    3.5k
    Jedva cekam, i stvarno se nadam da dođe Ukrajinac u Hajduk da gledamo još veći kaos…. Ali on sto me posebno veseli je potencijalni susret Zrinje i Hajduka. Povratak Stimca na Poljud, kakav bi to epohalni kaos bio….
  • Jurki
    24.5k
    Povratak Stimca na Poljudvlatkomarkovic

Vraca se dite materi, u ovom slucaju sin razmetni.
  • SAS1987
    20k
    NK Maribor prije dvije godine dobio investitora sa "novcem i iskustvom u nogometu koji ce klub dignuti na nivo lige prvaka" Ilicalija. Vlastnik Hull City, bio podpredsjednik Fenera itd.

Dvije godine kasnije klub u kaosu, nitko ne zna kakav je "dug" prema Ilicaliju te se nadaju da ce ih otkupiti vlastnik Olympiacosa. Jer on je taj sa "novcem i iskustvom u nogometu koji ce klub dignuti na nivo lige prvaka" :lol:

Na ovim prostorima jedino Rijeka i Celje imaju privatnog investitora koji imaju strpljenje i rade dugorocno.
  • Jurki
    24.5k
    bas jedna lijepa sportska prica.
    Ne sumnjam u sretan zavrsetak :rofl:

Sponzorstvo je jedna stvar, al ulazak u upravljacke strukture je jasan pokazatelj kam to vodi.

Docepat ce se Ukrajinac dobrog zemljista, oprati nesto love i gurnuti čifutski klub sa ruba litice u provaliju.
  • SAS1987
    20k
    bas jedna lijepa sportska prica.Jurki

Još jedna - Nakon bankrota je u novu "socio" Olimpiju došao poduzetnik bananama Rastoder, relativno ubrzo članarina narasla na 300€ pa se taj isti Rastoder plasirao ko najprije predsjednik a nakon toga i de facto vlasnik kluba. Model upravljanja je bio odličan, klub Olimpija nosio troškove a firma preko koje je Rastoder financirao Olimpiju imao prava na veliki % transfera igrača (Oblak, Šporar, Henty...). Pa se taj novac posudio Olimpiji za plaće tih istih igraća :lol: Dobar model, pogotovo kad su se navijači opet zaželjeli socio modela pa im kazao "nema problema, dužni ste mi 5 milijuna". Nakon njega klub kupio Mandarić, sličan modus operandi pa ga prodao dalje :lol:

Nema više natrag jednom kad se klub proda - Kad uđe, onda ga primaš :lol:

Napomena, u Sloveniji mislim da pravno gledano ne možeš biti vlasnik kluba pa se osniva paralelna firma preko koje ide novac pa postane de facto vlasnik kluba.

I još to, Rastoder bio kakav bio, banane su mu najbolje na tržištu (Derby) :lol:
  • Jurki
    24.5k

Ma sve jasno.. prvo kao veliki i jaki sponzor, kurcologije o ligi prvaka, glamuru, velikim transferima, trofejima, uspjesima.. a zapravo sluze za pranje novca.
    Kad masa skuzi kam je vlak otisel.. gotovo je.. nema nazad.
    S obzirom na to o kakvom se sponzoru radi iz jedne od najkorumpiranijih drzava svijeta i uz nase domace zakone..

Show je zagarantiran.

Mi znamo jako dobro koliko je vremena trebalo da se rijesimo tattice i velikog managera svemira.
  • Mozart4
    278
    Čak i da dobiju ovo "megasponzorstvo" oni prvi i dalje biti neće. Da dovedu sad 8 pojačanja, oni i dalje moraju trenirati na onom očaju od pomoćnog terena i moraju igrati na poluraspadnutom stadionu. Pa sjetite se Rijeke kada je Volpi ušao, prvo su sagradili trening kamp pa je rezultat tek naknadno došao. Tako da, neka njima 30 milijuna eura, ali bez prave infrastrukture će tavoriti u rezultatskoj i organizacijskoj prosječnosti.
  • Jurki
    24.5k
    ma kakvo megasponzorstvo?
    Barca je potpisala s njima ugovor tezak 70 mil eura na 5 godina..
    14 mil eura godisnje.
    Dobit ce 3-4 mil eura.. koje ce raspodijeliti među sobom i dobro.
  • Mozart4
    278
    Zato su i bili znaci navoda kod "megasponzorstvo"
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention