• ShanKu
    2.1k
    nisi jedini :cheer:
  • austrijanac
    10.8k

Ajde uzet cu si za pravo i napisat pricu kak je sve kod mene pocelo.

Meni dida radio na poljudu u sedamdesetima, tamo mu brat poginuo nakon pada fosne na njega.

Dida je bio niciji, ali radi toga simpatizirao Hajduk nekako.

Dobio staroga u 1967, a stari kako je uglavnom odrastao bez njega, uvijek naginjao jako desno i to javno.
    Cim je napunio 18, bio je “pristojno” zamoljen da ode na neko vrijeme van, te tada odlazi u Irak s americkom vojskom.

Iako nije imao afiniteta prema nijednome klubu, osim Hrvatske, tada se pratio Dinamo na radiju (bar kaj su culi povremeno) jer veli da je Dinamo bio pojam inata prema rezimu koji je tada bio.

30ak (25 vjerojatno) godina kasnije, ja odlazim na Dinamovu tekmu kao ponosni srednjoskolac - ne znam jel nas bilo 2-3 tisuce (2011).
    Poslije tekme, dodem doma, smrdim na pivu iz konzuma, veli stari “znao sam da neces sjebat s odabirom kluba, ipak je to najveci hrvatski klub” iako mi nikad nije reko za koga da navijam niti je njega previse diralo.

Iako sam se raspisao, poanta je da bez obzira kaj nisi imao tradiciju od familije, opet si jebeno dobro izabrao i to je najbitnije ;)

Svi mi pamtimo nase pocetke i prve tekme, te i nije bitno bas od kuda dolazis. Ima nas bosanaca, muslimana, slovenaca i svega, te smo svi radi jednog cilja!

Sori admini na offtopicu, moro sam malo, vec dugo zelim napisat kako sam ja doso do svega :)
  • rioda
    15.4k
    Meni dida radio na poljudu u sedamdesetima, tamo mu brat poginuo nakon pada fosne na njega.

Dida je bio niciji, ali radi toga simpatizirao Hajduk nekako.
    austrijanac

Nedavno sam upoznao starijeg čovjeka koji je Dinamovac, ali je i član Hajduka. Na moje pitanje kako to da je njihov član, kaže da je radio na Poljudu pa su im svima poklonili nekakvo počasno članstvo. Jedino nisam siguran obnavlja li mu se to automatski ili mora plaćati sad.

Eto i od mene jedna digresija :sweat:
  • Borovljanin
    575
    Livaković
    Galešić Dominguez McKenna MVP
    Stojković Mišić Zajc
    Topić Beljo Vidović

Očekujem ulazak Lisice i Valinčića. Hoxha isto, vjerojatno i Bakrar. Peta zamjena vjv Soldo
  • Zagi
    17.3k
    Vrijeme je da Lisica starta. Dosta oslanjanja na floskule.
  • ZG plavi 01
    121
    Posto jos nije otvorena tema za Istru, moram ovdje postavit pitanje - ima li netko mjesta u autu za srijedu za Pulu za jednu osobu? Iz Zagreba naravno.
  • Ivdzo11
    9.5k
    Putokaz Kovačeviću: Bi li Dinamo doista bolje izgledao sa Sanchezom na kupi? By Ivica Medo

Danas Kova uručuje otkaz Sanchezu
  • NoSkillan
    232
    mislim da Sanchez danas izgubi od nas i 5:0 da ne zasluzuje otkaz, daleko je doguro u europi, u finalu je kupa, losiji je u ligi ali to je normalno s obzirom da igraci Rijeke nisu navikli na taj europski tempo
  • Mlađi referent
    15.3k

Čini mi se da je šansa gotovo nikakva da u riječkoj strukturi netko tako racionalno rezonira i da Sanchezu još vremena
  • Kepec
    9.6k
    Nadam se samo da su Dinamovci svjesni da unatoč našoj odličnoj i njihovoj lošoj igri, formi i rezultatima igramo protiv Rijeke. Ne treba bit nervozan i ljut ako na poluvremenu ne bude 3:0, ako primimo gol, ako fulamo koju šansu. Ak će pristup bit dobar glede želje, volje i realizacije, Rijeka može odigrat najbolju tekmu sezone pobjedit ćemo ih 5:0. Tako da samo opušteno, imamo priliku otići na +12 i 99.9% osigurati naslov, ali ne treba zaboraviti da s druge strane nije Rudeš, Šibenik ili netko treći nego Rijeka, pa kakva god bila loša i oslabljena.
  • tp1997
    2.6k
    “20 budala šuta jednu loptu”MateG

Istu stvar sam doma slušao. Jedino oba djeda pratili sport pa tako i nogomet, ali samo reprezentaciju.

Dinamo sam zavolio sam, spontano, kao klinac više se ni ne sjećam koje godine, ležao doma bolestan i bila je neka HNL tekma na TVu i nekako sam se istog časa zainteresirao za Dinamo i ostalo je povijest.

Nadam se da ću na neku buduću Rijeku (ili bilo koju drugu tekmu) moći voditi svoju djecu.

A da nije baš skroz off-topic, danas pobjeda u hendikepu sa bar dva gola u prvom poluvremenu, bar tako kaže moj listić
  • criticus
    7.3k
    Rijeka 3 stopera 3 beka. Carević je u manjim bunkerima dolazio. Sve je jasno, 5 nazad i brzi naprid. Bunker i kontra pa šta bude.
  • Dzoni
    5k
    Došle postave, praktički istih prvih 11 uz Livija na golu
  • Fan
    2.1k
    S jedne strane mi je jasno da imamo oformljenih prvih 11 koji apsolutno zaslužuju povjerenje, igramo protiv uvijek neugodne Rijeke, idemo po rekorde.
    Ali s druge strane treba mislit i na Lisicu, Valinčića, Vinlofa i ostale, ako im nećeš dat sad šansu kad je doslovno sve gotovo i kad ih treba vratit u formu za kvalifikacijske utakmice europe, kad ćeš?
    Naravno, nećeš Zebića i Šuntu stavit u prvih 11, ali od ove trojice nabrojanih su sigurno bar 2 komotno mogla početi utakmicu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.