• Jima
    1.4k
    Pitanje kakva će biti gradnja i izvedba konstrukcije. Strabag svakako ima dobre reference i ako dobije posao, sigurno će biti odrađeno kako treba. Daleko je to još, mi se čak polako i povlačimo iz prijevoza građevine, jer je jako teško hrvatskim firmama konkurirati onima iz BiH gdje su ulazni troškovi i radna snaga znatno jeftinija. Zato i većinu projekata u zadnje vrijeme rade BiH firme i samo njihove kamione vidimo na zaobilaznici s betonskim elementima. Ali neka smo mi odradili Kranjču i napokon dobili krov nad glavom.
  • Liks90
    4.6k
    jel su svi stupovi postavljeni ili danas ide zadnji?
  • kajsitilud
    1.5k
    svi su postavljeni danas. Izgleda nestvarno da je tako brzo to sve postavljeno. Uskoro ce postavit i na cijelom istoku krovnu konstrukciju da moze bas krov ic.

Jedino mi nije jasno zakaj ne idu konstrukcije jos na krajnja dva stupa. Vec je bilo to pitanje ovdje. Valjda zbog spajanja krova s drugom tribinom :chin:
  • gledatelj
    1.3k
    Očito će u kutevima ic drugačiji tip nosača pa zato
  • Liks90
    4.6k
    da po onom kaj sam vidio i čuo, spaja se na drukčiji način pa cekaju…
  • veselko tenžera
    7.7k
    Nakon svega što proživljavamo sa stadionom zadnjih 30 godina ne može čovjek nego biti sretan kad vidi kako Kranjčevićeva ide, ali ove rupe po kutevima su mi prst u oko.

Ima li netko objašnjenje zašto su ostavljene?

Da bi se zaokružilo tribine dodatni trošak je mizeran, vizualni i akustični dojam stadiona puno bolji s njima, kapacitet povećan za 50ak tisuća eura prihoda po utakmici.
  • NitkoBitan
    36k
    Ima li netko objašnjenje zašto su ostavljene?veselko tenžera

Predviden kapacitet smatra se dovoljnim (poslije Dinama na Kranjci svako dodatno mjesto biti ce previse), gradnja kuteva je kompliciranija i duze traje te su samim time i troskovi veci.

Mozda se i ne bi slozio sa vizualnim i akusticnim dojmom, ti kutevi su stvarno mali pogotovo kada se vide uzivo, a akustika nece patit jer ce cijeli stadion bit okruzen "ovojnicom" i krovom.
  • Hnlovac
    4.7k
    nek me netko ispravi ako griješim, ali mislim da je jedan od važnih uvjeta za dobivanje UEFA4 i broj (VIP) parkirnih mjesta s obzirom na kapacitet, i da bi s popunjavanjem tih kuteva gdje bi dobili koliko, 1000,1500 mjesta onda trebali još parkinga koji ne stane na ovu parcelu pod gradom

+ ovo za višu cijenu, a i valjda ima i nešto u tome da su ovime rješeni izlazi za nuždu i pristup vozilima hitne
  • Liks90
    4.6k
    morao bi ići potpuno novi ugovor i projekt…jer se ovo u papirima vodi pod rekonstrukciju, a ne pod novi stadion
  • Hnlovac
    4.7k
    Ovo samo ponavlja stvari koje su već odavno rečene na zoni
  • Liks90
    4.6k
    možda su čitali zonu :rofl:
bold
italic
underline
strike
code
ulist