• Liks90
    4.6k
    sve je lijepo objašnjeno, tko se kuži zna da je to drugačija procedura i to je tako. Moglo bi se da, ali bi trajalo sve skupa dost dugo dok se sve to uz papirologiju i zakonski ne riješi i vjerojatno onda nikad nebi dobili novi stadion, a ovako…
  • rioda
    15.3k

Ja sam ogorčen na hrvatske projektante stadiona pa si ne mogu pomoći :rofl: Od one smijurije u Bjelovaru, pa do nekih manjih stadiončića s prekratkim krovovima, stupovima za krov usred tribine i ostalih nebuloza, mislim da našim tvrtkama treba zakonom zabraniti projektiranje stadiona.
  • Thor
    2.4k
    A jbg i ja sam kao i svi za spojene tribine...zakaj nisu,objasnili su. I valjda je to tak,kaj ja znam :roll: ak tak mora biti.
    Mozda bi mogli recimo te coskove spojit nekom tkaninom,ceradom ili kaj vec (ko kao kad su se pokrivale stolice za vreme corone na stadionima) da nebu vizualno rupa od ruba do ruba sa nekim natpisima ili bi mi mogli napraviti kad mi igramo transparente i tak ih razvuci. Kaj ja znam,mozda baljezgam ali eto. :grin:
  • Liks90
    4.6k
    znaš kak se veli, kom se ne svidja nek ostane mado :rofl:
  • Sajla
    19.6k
    I dalje mi ovo nije baš neko detaljno objašnjenje. Sve se može kad se hoćerioda

A kajaznam... Čovjek tvrdi da je to htio, ali da nije mogao spojiti tribine uz ostale zadanosti. Nije to napravio jer misli da je bolje ovako ili iz hira. Vjerujem mu, nema mi druge. Bumo nekak izdržali ;)
  • Hnlovac
    4.7k
    Pričali smo već, spojene tribine = manje redova, i onda stadion izgleda manje nego što je

Evo primjera stadiona s malim kapacitetom i spojenim tribinama (8200)
    bozsik-arena26.jpg
    Ovo meni izgleda kao da je 2x manji kapacitet nego Kranjča

Isto tako i ovaj Wimbledonov (9200), tribine malog naklona i spojen kapacitet, i izgleda kao stadion od 5000 mjesta
    plough-lane-stadium-735px.jpg

I onda vidiš Kranjču koja zbog ove kombinacije odvojenih tribina i visine krova izgleda puno veće
    b5850b58e1f6de8988f4.png
  • Pesca90
    136
    Nas sahovski velemajstor Jankovic je stavio story na stadionu u Poljskoj od Katowica.Znaci prolazi ostavljeni prohodnim i da prolaze kola hitne pomoci npr,a gore iznad 10tak polukruzno spojenih redova.

Ne znam jel kod nas bilo izvedivo,ali daje nekako ljepsi dojam.
  • Thor
    2.4k

[img]http://Screenshot-20260410-220408-Gallery.jpg

Ovak nekak sam mislil pa sam nacrckal :lol: kolko sam mogao
  • rioda
    15.3k

Evo i slika ovog što spominješ, ovo izgleda dosta dobro.

LheRmbd02BuKW7vxMHB11nLQtpXnfjvykz6L8qslnnDHUXmMduKXU5R3gXBmk3QSaUwTGZX5r-dpnU28FKFvsg.webp
  • Purgeri
    1.3k
    Pa ne radi se o tome je li približno isti kapacitet (s time da nije jer 13.000 i 11.000 je poprilična razlika) nego se radi o tome da su kvadrati zadani i da spojene tribine povećavaju kvadraturu, prilično je jednostavno
  • veselko tenžera
    7.7k
    radi o tome da su kvadrati zadani i da spojene tribine povećavaju kvadraturuPurgeri

Kvadraturu čega, zar ima neki propis koji definira maksimalnu površina tribina Kranjčevićeve? Ako ima, moram priznati da mu ne vidim svrhu. Pogotovo ako se vodi starim stadionom koji je imao jednu tribinu. Sve i da postoji, ne vidim zašto bi bilo nemoguće primijeniti ga da stadion dobije spojene tribine, a da ne izađe van gabarita koje krova stadiona.
    Sadašnji "natkriveni mini trg" je pod krovom i "pripada" stadionu kao što bi i tribina pod tim krovom pripadala. Ako se time išlo zaobići neki propis onda tek nema smisla.
  • Papastrumf
    22.2k
    Ne znam koliko puta se to vec objasnjavalo. Spojene tribine=povecanje kvadrature. U tom slucaju ovo vise ne bi bila rekonstrukcija nego novi projekt, sto bi zahtjevalo puno vise vremena za “papirologiju”. U tom slucaju gradnja vjerojatno jos ne bi niti pocela.
  • Purgeri
    1.3k
    Pa valjda ne treba crtati da stadion sad ima četiri tribine, a ne dvije i da je istok znatno većeg kapaciteta. Da na parceli koja postoji treba biti neki plato gdje se ulazi da nije opet direktno s ceste, da treba postojati nekakav parking, da se nešto vodi kao rekonstrukcija, a nešto kao novi projekt... A možda i treba
  • Tvrdica McTvrdi
    5k
    Nek se Lokomotivini navijači izbore jednog dana da se rupe popune
  • Liks90
    4.6k
    eto, isto zborimo, to sam i ja napisao malo iznad, al očito ekipa i dalje ne kuži…
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet