• Dinaminjo
    2k

Stari moj obrnuto, safe standing povecava kapacitet, a ne da se smanjuje. Znaci 7.000 bi spalo na 4000 sjedecih mjesta. Oduvijek je stajanje veceg kapaciteta od sjedenja, samo safe standing nije toliko vece od sjedenja kao klasicno

Sto se tice kapaciteta, jasno je da se analiziralo xy stadiona kapaciteta 35 kad se Poljud vrti oko 35.

Da Poljud ima 50 analizirali bi se oni od 45 do 50. Logika politike.

Ca Zagrebu gradite 40, a nama ne.
  • Denle
    196
    Stari, dobro procitaj sto si napisao i onda si pokusaj vizualizirati stadion od 35 tisuca mjesta u kojem jedna tribina ima 4 tisuce mjesta.

Znam da je tesko, ali pokusaj.

I onda zakljuci jel ima smisla to sto si napisao.
  • Dinaminjo
    2k

Mislis da me ne muci samo 7k otpocetka kad sam vidio?

Znaci svaki atadion na svijetu ima manji kapacitet otkad se smanjilo standardno stajanje.
    Svaki.

I sad netko tvrdi da safe atand uzima vise mjesra od sjedalica lol
  • Hnlovac
    4.6k
    Ali Maksimir se projektira da je 35 000 kad je safe standing "isključeno". Kad se ono uključi, tj stolice dignu,onda kapacitet raste
  • crophantom
    3.7k
    Ja stvarno mislim da su neki upućeniji ljudi od svih nas ovdje kombinirano razmisljali o takvim stvarima, ne vjerujem sa im se potkrala takva "greškica" da kapacitet cijelog sjevera bude 4k.

Pod hitno nam trebaju renderi meni se čini :lol:
  • Denle
    196
    imas krivo shvacanje kako se racunaju mjesta.

U projektnoj dokumentaciji ti je jedno 150 puta spomenuto da se trazi 35 tisuca SJEDECIH mjesta, uz mogucu safe standing opciju na sjevernoj tribini.

Ovisno o tom ako ce se ta opcija prihvatiti i ako da, koja tocno (x1.3, x1.5, x1.8), onda ce se znati koliko ce stajacih mjesta biti na sjevernoj tribini.

Lijeoo je naoisano da se cilja na to da sjeverna tribina ima oko 7 tisuca sjedecih mjesta. Pretvorbom u safe standing konfiguraciju bi se kapacitet te tribine povecao na iznad 10 tisuca
  • NitkoBitan
    36k
    Lijeoo je naoisano da se cilja na to da sjeverna tribina ima oko 7 tisuca sjedecih mjesta.Denle

Izmedu 5,5 i 7, tako je navedeno. Ocito na slobodni izbor ponuditeljima. Za ostale tribine osim VIP/premium mjesta nije naveden trazeni kapacitet.
  • Sajla
    19.4k
    Stari moj obrnuto, safe standing povecava kapacitet, a ne da se smanjuje. Znaci 7.000 bi spalo na 4000 sjedecih mjesta.Dinaminjo

a sad pročitaj što sam ja napisao :)
    početna točka nije 7000 stajaćih nego 7000 sjedećih mjesta u projektu. "napravite nam safe standing tribinu koja ima 7000 sjedalica" = "napravite nam tribinu od +12000 stajaćih mjesta".
  • Dinaminjo
    2k

E ok onda.
    Sorry, al fakat ocekujes da svi znamo sto tocno pise u svakoj tocki dokumentacije?

Ja sam shvatio 7.000 sa safe (rail) standingom.

Al opet, veliko natjecanje i LP ne podrzava safe standing tako da nije bitno za kapacitet.
  • Denle
    196
    Ma nea problema stari. Za to postoji ova tema, da se raspravlja o ovome.

Nego, u LP takodjer postoji safe standing, ali trenutno samo zaklubove iz top 5 liga. Namjeravaju to kontinentalno implementirati kroz iduce godine, da i klubovi van lige petice smiju koristiti safe standing na svojim stadionima.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet