• crophantom
    3.7k
    pa nisam reko da bi popravili zavjese il stavili nove, samo da potegnemo 500k, treba nesto naučiti od prijatelja s juga. :wink: Oni budu od para za ploče na krovu pomoćni teren novi odradili, tak se to dela.
  • vjeko1701
    23.9k
    Ne znam, prema hitnoj procjeni apsolutno pouzdanih i nepristranih inspektora, šteta bi trebala biti oko 3-4M eura. Mislim da bi hitna uplata vlade bila na mjestu a onda po uzoru na Hajduk se ti novci mogu trošiti na trening terene i ostale stvari a ne na stadon.
  • Hrvatski Gradjanski
    225
    When McCann came up with his staged plan to take the capacity of Celtic Park to 60,000 very few people saw the logic in it, a 45-50,000 seater stadium would have been adequate based on crowds of the early 90s but McCann created a 10,000 seater advantage for generations to come.

Celtic outdo their Glasgow rivals by a distance on every income stream.

https://celtic365.com/2025/03/i-absolutely-reject-david-low-states-the-financial-case-for-celtic-to-rebuild-the-south-stand/

Hrana za mozak.

Celticu se stadion od 45 000 devedesetih činio dovoljan. Sad razmišljaju o 80 000.
  • fakin
    3.5k
    Škotska je 1990. imala 5,08 mil stanovnika, danas ima 5,54 mil. porast od 460 000 stanovnika

Hrvatska je 1991. imala 4,78 mil, danas nas je 3,86 mil. pad od 920 000 stanovnika
  • FelceAzzurro
    1.6k

Da nije bilo rata i granatiranja Aberdeen-a i Inverness-a u prvoj polovici devedestih, još veći porast stanovništva bi Škoti imali...
  • fakin
    3.5k
    1991. imali smo 4,78 mil stanovnika, 2001. (6 godina nakon rata) imali smo 4,49 mil.

znači u 5 godina rata i 5 godina nakon njega izgubili smo 290 000 stanovnika.

u od 2001. do 2022. izgubili smo 630 000 stanovnika (ovaj gubitak nema baš veze s ratom i izbjeglištvom jer nitko nije od 2001. na dalje odlazio iz države zbog rata)
  • vjeko1701
    23.9k
    I to je tužno da nas je više stanovnika koštalo par političara, bankara i "poduzetnika" nego rat. Onakva ekonomska devastacija i korupcija je zaslužila giljotine na trgu.
  • NKDZ86
    7.9k
    nije daleko od istine grafit hdzsdp=četnici. ogromnu štetu su napravili svi koji su krali, pljačkali, zapuštali našu Hrvatsku. bijednici obični, za mene ste četnici
  • FelceAzzurro
    1.6k

Možeš usporediti Grad Zagreb u tom vremenskom periodu.

Hvala

Lp
  • Tvrdica McTvrdi
    4.9k
    1991. imali smo 4,78 mil stanovnika, 2001. (6 godina nakon rata) imali smo 4,49 mil.fakin

Popisi nisu rađeni istom metodologijom, ovaj 91e ima cca 200k ljudi koji su zapravo bili vani
  • Bruh
    1.2k
    a kolko ih je škoti od tih 400000
  • Filip B
    285
    Oi bruh watcha sayin my bruv Nwanko ain Scottish u racist cunt :D
  • Dinaminjo
    2k
    Ja bih volio kad bi neki rad imao 35.000 ali mogucnost prosirenja za jos 5.000

P.S. sad ako se fakat rusi Poljud, mogli smo i mi i oni ici na 40.000

Prilicno sam siguran da je juzni stadion velik razlog zasto se nije islo prema 40
  • Denle
    196
    Pomalo bizarno je biti "poprilicno siguran" u informaciju koju si doslovno izmislio.

Cijeli projekt novog stadiona se zasniva na studiji, koja je analizirala 50 stadiona, od kojih niti jedan nije Poljud.

Odlucilo se za 35 tisuca mjesta, jer je doslovno dovoljno za potrebe grada, kluba, drzave i reprezentacije te sa svakom dodatnom sjedalicom cijena izgradnje ne da raste linearno, vec skoro logaritmicno.
  • Sajla
    19.4k
    Ja bih volio kad bi neki rad imao 35.000 ali mogucnost prosirenja za jos 5.000Dinaminjo

nije isto kao ovo što pišeš, ali u zahtjevima je (koliko sam vidio) da se navijačka tribina projektira kao "safe standing", tj. da se lako može transformirati iz sjedenja u stajanje. time se također dobija na kapacitetu, kratka pretraga govori da se radi o faktoru 1.8
    drugim riječima, recimo da se napravi stadion s 35 000 sjedalica, od čega 6000-7500 otpada na sjever. kad se to pomnoži s 1.8 to postaje tribina od 10800 do 13500 mjesta, tj. dobije se i više od 5000 dodatnih mjesta.
    sasvim je druga priča kaj +10 soma ljudi na navijačkoj tribini baš i nije realno tak da sve ostaje u domeni "akademske rasprave" ;)
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet