• Porculanka
    92
    Prošlo je jako dugo vremena otkad smo bili pod seljačkom i primitivnom upravom, posljedice su možda i veće nego se na prvu čine. Ne želim zvučat demagoški, no za dobre stvari i, usudim se reći, čak i ozdravljenje - treba vremena. Koncept četvrtog dresa i dalje ljudi nisu baš shvatili, a dovoljno je da se pogledaju četvrti dresovi europskih klubova. I u tom nekom smislu se učimo i odgajamo....od nekud treba krenuti, i neka smo krenuli. Sretna sam da imamo dinamo kakav danas imamo, i zahvalna svima (nama) koji su se borili da dođemo tu gdje jesmo.

p.s. u potpunosti potpisujem kolegu Pagginija
  • Tom Hanks
    5k
    Ustao i ti na LIJEVU nogu :eyes:
  • Paggini
    78.8k
    Ustao i ti na LIJEVU nogu :eyes:Tom Hanks

Hahahaha probudio se i pomislio si "kako mrzim HRVATSKU!!!"
  • fakin
    3.4k
    Meni i dalje nije jasno kakve veze kralj Tomislav ima s Dinamom.

To mi je na razini Surjakice i borbom protiv jugoslavije u doba kralja Tomislava
  • Droljo
    26.4k

Možda kao simbol grada Zagreba (jedan od, jel). Tomislavac ima nekog smisla
    Neam pojma
  • Nolifer
    14.4k

Tako da sve je to bilo dio Dinama i nije forsiranje, nego bi bilo tematski pogodjeno. Tako da bi išlo jedno uz drugo. Joj bracika, meni ne trebaš objašnjavat jel Dinamo Hrvatski klub il nije, samo velim da bi funkcioniralo u prezentaciji...

Onda zašto se išlo na tu ideju općenito i zašto su farbali taj grafit kod zapada ako smatraš da nema nikakve veze s time...
  • Masto
    1.2k
    grafit ispod tribine
  • Tom Hanks
    5k
    Meni i dalje nije jasno kakve veze kralj Tomislav ima s Dinamomfakin

Mogao je netko poglavnika stavit za uzorak poznata slika sa utakmice Građanskog,svakako smislenija poveznica
  • Mathiasovi Chageri
    7.9k
    Kad se potegla rasprava oko Tomislava, ovo je opis autora ispod rada:

"Dizajn predstavlja spoj kulture Zagreba i Dinama uz prepoznatljive boje, sadrži dizajn legendarnog grafita Kralja Tomislava koji se nalazi podno Zapadne tribine koji će sa starim Maksimirom otići u povijest, a ovim dresom će ostati zapamćen kako u povijesti, tako i u srcima navijača."

Možda se varam, ali niti jedna rečenica u ovom opisu nema veze sa Dinamom kao takvim.

"Dizajn predstavlja spoj kulture Zagreba i Dinama uz prepoznatljive boje" --> boje grada Zagreba su do spajanja Gradeca i Kaptola bile crvena, nakon ujedinjenja modro-plava, ne vidim tu spoj kulture Zagreba i Dinama

"sadrži dizajn legendarnog grafita Kralja Tomislava koji se nalazi podno Zapadne tribine koji će sa starim Maksimirom otići u povijest" --> tražio sam službeno značenje riječi legendaran jer se ja možda varam, pa evo:
    1. koji se spominje u legendi, o kome se pričaju legende, koji postoji samo u legendi [legendaran junak; legendaran pothvat]
    2. pren. koji je izvanredno važan, povijesno znamenit, vrijedan pamćenja

Grafit napravljen 2016. na kojem se nalazi kralj iz 10. stoljeća, koji sa Dinamom i Zagrebom nije imao nikakve veze ne mogu baš nazvati "legendarnim".

Ne znam, ovo je jako puno pomicanja stativa kako bi rekli Ameri, da se stvori nekakav Dinamov narativ. Po meni nema nikakve veze sa Dinamom i Zagrebom, a ruku na srce i kičasto mi je previše. Jasno je meni da svi "domoljubni" motivi dobro prolaze u narodu, ali u izborima je bilo puno boljih motiva, aludiranja i boja koje su imale veze konkretno sa Zagrebom i Dinamom, pa su otpali prije izbora ili u prvom krugu. Naravno, ukusi su različiti i to je sad subjektivno pitanje, ali meni je ovo teški palac dolje, da se ne izrazim grublje.
  • crophantom
    3.6k
    ja vas sad niš ne kužim, kaj je taj Tomislav dres već pobijedio ili kaj? Bio sam uvjeren da onaj retro pobjeđuje.
  • Paulie
    881
    u 12h će klub objavit
  • Droljo
    26.4k

Ali sutra.
  • Masto
    1.2k
    Mene također čudi da je tomislav tako dobro prošo
    Al da, bit ce tijesno kaptol i tomo, sudeći prema komentarima na društvenim mrežama
  • Dinaminjo
    2k
    Ne kuzim sto vas sad zulja Tomislav

Nema ni crkva Sv. Marka direktne veze pa je motiv iskoristen prosle sezone
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.