• Papastrumf
    22k
    Sad imamo 10 000 u prosjeku, tad smo imali 12 000 (plusminus), uz dostupnost istoka, kao i dvije godine bez titule uz ligu za bedaka sezonu prije, što isto igra ulogu. Nit je razlika toliko velika da se uspoređuje "kako je tad bilo toliko puno, a sad toliko malo", nit su razlozi i okolnosti jednake, al bitno da si se nasrao eto, konstruktivni kritičaru.

Samo sezonu poslije smo imali 7000 po utakmici, recimo, uz opetovani pad godinama nakon. Dok trenutno imamo tu negdje brojke par godina zaredom.
    Paggini

S tim da je tih 12.000 tada bilo odokativnom metodom jer nisu postojali brojači, tako da je ta brojka sigurno manja.
  • NitkoBitan
    35.8k
    Kao neka smjena generacija.Droljo

Smjena generacija nikad ne prestaje, pogotovo ne na tribinama :smile:

Uostalom kao da je tu do godina, za svaku dobnu skupinu postoji prikladna tribina.
  • rioda
    14.9k
    znači da je baza ljudi koji prođu godišnje kroz Maksimir jako mala odnosno uvijek jedni te isti ljudi idu na stadion, a s Kranjčom će bit isto tu negdje.Keyser Soze

Ne znam je li bila točna brojka ili nečija procjena, spominjalo se na forumu da se zapravo većinom po utakmicama vrti istih 25-30 tisuća ljudi
  • Keyser Soze
    18.6k
    Lako moguće, to je core problema i to se treba mjenjati.
  • Georg Koch
    7.6k
    Nama stadion od 35K ne treba jer ga nece imat tko puniti.
    Nama je sasvim dovoljan stadion od 25K.
    Ako i dignemo sadasnji prosjek koji je valjda oko 10K, na nekih 18-19-20 to ce biti dobro pun stadion, skoro zakucan, bolja atmosfera (javnosti->medija->ljudi->dolazaka=svega), bolji vizual jer je puno.

Ako prosjek sa novim stadionom bude tih 18K, a mi imamo taj stadion od 35K, znaci imamo poluprazan-doslovno(slobodno citajte polupun vi kojima se da biti pozitivan oko ovoga)novi stadion za kojim smo godinama vapili, jer jebiga nismo mogli ic na stari Maksimir buduci da je odron, buduci da je padala kisa i tenisice su bile vlazne.

Mozemo se mi zavaravati ili ne, cinjenica je da taj nas Dinamo ne zanima toliko prosjecnog purgera koji je ti oko stadiona i jebiga.
    Kako drugacije objasnit ocekivanih 5-6 K na Loksi u subotu? Sa prvim mjestom, demokratskim klubom, nasim klubom. Kako? Nikako osim da Dinamo ne zanima populaciju.

Prosjek se dizao prosle 2 sezone iz razloga sto je liga bila napeta, sto je bilo u malo i sto se do samog kraja nije znalo tko ce osvojiti. To je daleko najveci razlog dizanja posjete na tih 11-12.
    Jer da je razlog sirenje dinamovstine (sto sam se osobno nadao da je) onda bi uz povratak IKONE i LEGENDE kluba na celo, uz demokratski klub, brojke isle itekako, itekako gore. Ne idu i tako je, jebiga.

I zadnji komentar, ako Dinamo tezi izvrsnosti - a je, ako mi ocekujemo rast Dinama na svaki moguci nacin, i rezultatski - a jesmo, ako nam je konkurencija ocajna - a je, mi vjerujemo da cemo iducih godina jos lakse dolaziti do titula zar ne? Jer gradimo veliki Dinamo. Ako ga izgradimo u sto cvrsto vjerujem da hocemo, od napetosti u prvenstvu nece biti realno nista ili nesto sitno, ponekad.

Da zavrsim, ne dvojim da ce Kranjca biti krcata non stop, stvarno nisam jer je to minimum minimuma.
    Ali jedan novi Maksimir ne treba prelaziti brojku od 25K mjesta, jer imamo oci i vidimo svi kolika je potraznja.
  • ZG plavi 01
    5
    posto novi Maksimir pola placa vlada, a pola grad, onda oni sigurno grade s vecinom kapacitetom zbog repke. Vrlo vjerojatno planiraju vecinu utakmica repke igrati na novom Maksimiru.
  • Georg Koch
    7.6k
    nebitno, druga tema.
    Maksimir je prije svega dom Dinama.
  • NitkoBitan
    35.8k
    I sa reprezentacijom mi je to li la, i nije da se ekipa nesto trga za ulaznice protiv slabijih protivnika, a u Hrvatskoj igramo samo kvalifikacijske utakmice i nebitnu Ligu nacija.
  • ZG plavi 01
    5
    pa sad protiv Crne Gore sa dosta skupljim kartama je bilo vise ljudi nego na ijednoj utakmici Dinama ove sezone. Al slazem se da se ne igra puno utakmica, ali sigurno ga planiraju koristiti za repku, a mozda cak i za finale kupa. Da bude nesto kao nacionalni stadion.
  • Jurki
    23.9k
    slazem se s tobom da nemamo kulturu odlaska na sportske događaje, da nam je stadion kakav je..
    ali isto tak treba uzeti u obzir da se ljudi nece magicno opet pojaviti na stadionu nakon svih godina represije i gubitka nekoliko generacija navijaca.
    Ljude izgubis brzo, ali za vratiti ih na stadion, treba puno truda i vremena.
    Kad dojde novi stadion, da bu mozda prosjek 18 tisuca.. al je isto tak stvar da bu Maksimir postal in mjesto za otici.. jedni povlace druge za sobom.
    I mislim da onda nebu ekipi zanimljivo gledati tekmu u obliznjim birtijama, vec ce vidjet .. u jebote kolka rulja.. idem i ja.
  • pešća
    1.2k
    Vjerojatno 5 puta veći broj ljudi je kukao po svim stranama o uvjetima na stadionu nego broj onih koji su redovno dolazili na Maksimir neovisno o uvjetima. E sad nek ti izvole dolazit na većinu utakmica na novoj Kranjči i novom Maksimiru i popunjenost stadiona neće biti problem.
  • criticus
    6.7k
    Nama stadion od 35K ne treba jer ga nece imat tko puniti.
    Nama je sasvim dovoljan stadion od 25K.
    Georg Koch

Al i idejno je zamisljeno da taj stadion ima gornji prsten koji možeš zatvorit za manje utakmice. Friends arena u stockholmu ima tri prstena, treći je često zatvoren, čak ima zavjesa kojom se zatvori i vizualno ne odudara. Trenutačno 25k možda je dosta, al šta ako ne bude za 5-10 godina? Tražit novi stadion? Kad ga već gradiš gradi za kapacitet koji misliš da odgovara klubu i gradu a onda radi da ga napuniš. Uostalom, projektom je već određeno da je to 35k i neće se mijenjati.

Edit: 1794 prodano, dakle danas prešli 400.
  • Georg Koch
    7.6k
    Al i idejno je zamisljeno da taj stadion ima gornji prsten koji možeš zatvorit za manje utakmice.criticus

Sve ja to znam, samo ne mijenja se nista jer opet prikrivas neku zbilju, i malo, samo malo, kamufliras stvari.
    Sto se tice dijela sta ce biti za 5-10 godina, ovim tempom bojim se biti ce xy novih PADEL ARENA vrhunskog ambijenta, jer sve ode u neku stvar pa time i sportovi.
  • criticus
    6.7k
    Sto se tice dijela sta ce biti za 5-10 godina, ovim tempom bojim se biti ce xy novih PADEL ARENA vrhunskog ambijenta, jer sve ode u neku stvar pa time i sportovi.Georg Koch

Ja kužim pesimizam, čak i ovo tvoje je zapravo više realizam jer je potkrijepljeni brojkama što smo imali do sada.

Ali ajmo zamislit prije samo 3-4 godine (da ne idem dulje) da ti je neko reka: Ej Dinamo će ti bit uređen po načelu jedan član jedan glas, a Zvone Boban će bit predsjednik. Pa reka bi mu dečko daj i meni šta trošiš dobra je roba. Puno vjerojatnije mi je zamislit da sa zdravim pristupom problemu (da napokon u klubu razmišljaju na način da je ovo problem, a ne da su ljudi na stadionu otegotna okolnost pri pokušaju biznisa prodaje igrača) mi možemo rasti i postati mainstream event di će nam hnl prosjek bit 20k, a derbiji i europa na 35k. Da, to je razmisljanje klasa optimist. Ali kad gradiš stadion za idućih 50-100 godina pa gradiš ga po optimističnim projekcijama. Jer na kraju lakše je zagrnut zavjesu i prividno smanjit kapacitet na 20-25k nego shvatit nakon 5 godina joj nama je ovaj stadion mali.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.