• criticus
    6.7k
    Ako ti netko kaže ekipa A ima kroz 10+ godina ima skoro duplo više penala od ekipe B i ti kažeš, ej ali šta je sa sudačkom nadoknadom?Omake

Ma da nema smisla, iako to je bilo pitanje nekog patreona nije se baš pripremio pa možda je samo to u trenutku iz glave ispalio. Svejedno je totalno nerezonski tvrditi da je bolji pokazatelj koliko se sudi za nekog nadoknada u odnosu na ovo dvoje. Mislim ne moram tebi objašnjavati da su ovo statistički pokazatelji koji su dio neke analitike, ne cjelokupna. Zašto ih koristimo, pa zato što nemožemo proć svaku minutu, svake utakmice, svakog suca, svake ekipe u HNLu u zadnjih godinu dana, kamoli 10 godina i usporediti da li isti suci iste situacije u istim trenucima sude isto za sve. I najžalosnije na kraju opet nebi bili točni. Samo mi kod njega nije jasno zašto ovako izbjegava neke odgovore jer zaista nije potrebno. On i više nego dobro zna vjerojatnost i statistiku da nebi prepoznao kako interpetirati ovakve maksimume/minimume u nekim pravilnostima, Naposljetku, sjećam se odličnog intervjua koji su on i Korda napravili sa profesorom Globanom koji je objavio rad na temelju rezultata utakmica Dinama i Lokomotive.

Na kraju, ako se maknem od statistike imam iskustvo na amaterskoj razini igranja treće nogometne i druge rukometne lige. U rukometu bi me na gostovanju sudac morao "krasti" 60 minuta, dođem doma prebijen i bez bodova. U nogometu bi se lik zaletio u mene i pao, sudac svira penal i adio Marinko.

Dojam mi je da je bio iziritiran kako neko može tvrdit da se kralo za Hajduk u doba Mamića, falilo je samo "a Vrsaljkina ruka". A po meni to nije bila poanta Krizyevog posta, već je bio odgovor nakon utakmice Rijeka - Hajduk di su toliko nerealno kmečali. Možda griješim, ali to je moj dojam.
  • Pacho
    15.8k
    U (gotovo) svakom "objektivnom" orjunaskom analiticaru cuci zadrta i frustrirana tovarcina. Ima njih dosta koji na kakti fin nacin s visoka pokusavaju objasniti koliko je Dinamo guran, a oni jadni vjecno osteceni. Dovoljan je jedan pogled na to zarumenjeno podbuhlo omisko govno koje ima samozadovoljan izraz lica kao da si pod stolom samara majmuna dok prosipa svoje sizofrene umotvorine.

No kad ih nasamaras brojkama i statistickim anomalijama od 2+ standardne devijacije na uzorku od 10-15 godina, onda krene standardno revanje KMEEEEE ruka Vrsaljka KMEEEE Mr. Respect pa skuzis da su svi oni razina krezubog orjunasa sa sjevera cucavca.

Bas zato ih i najvise zapece anus kad dobiju brojke crno na bijelo.
  • badjibadara
    9.2k
    Krizy ih je zakucao brojkama. Čak i određeni dio plave populacije. Ovo sada je pokušaj saniranja narativa koji proturaju desetljećima. Bojim se Krizyjevog odgovora na te njihove “produžene minute”. Bojim se da su dirnuli osinje gnijezdo nakon što su godinama nametali svoju istinu. Krizy, razvali mitomaniju do kraja.
  • Paggini
    78.3k
    Ali najsmješnije kod njih je što oni tako kretenski bacaju neke stvari kao činjenične. Godinama uvjeravaju narod da hajdug ima toliko penala jer je napokon uveden VAR da ih se ne može krasti, kao što ih se manijakalno kralo prije gdje nisu imali nijedan penal.

Opa, izađe fun fact da su zapravo imali hrpetinu crvenih i penala više od Dinama. Onda, naravno, da ne izgube svoj isprani mozak, uvedu novu kategoriju - koliko penala je odlučivalo, koliko nije. Jer sad ovo kao, možda i je točno (to je najbliže što će oni priznati da su SUHE BROJKE istinite), ali to opet ne znači da nisu pokradeni.

Ali ok, koliko je penala bilo za odlučivanje tovari? Opa, nemate taj podatak. Jer ste ga izmislili, kao što ste izmislili i paranoično namještanje svega protiv vas, kao što ste izmislili i titule i kupove, kao što ste izmislili i domoljubnu povijest.
  • Pacho
    15.8k
    To je u americkom sportskom zargonu poznato kao pomicanje stativa. Tvrdis nesto, a kad ti se dokaze suprotno, onda odmah krece "a ali sto cemo s ovim?" i tako u nedogled. Pa smo evo vec na tome da nisu zapravo bitni penali i crveni nego nadoknada :rofl:

I sad bi netko kao @Krizy trebao ici analizirati i nadoknadu, a kad se pokaze da tu nema nicega ili da ide njima na ruku onda ce reci da je kljucan govor tijela sudaca.

Uostalom, uvijek se svede na ovo:

AISelect-20260317-101516-You-Tube-Re-Vanced.jpg

Mamic je sve kontrolira pa je nemoguce da su za ajduka suci navlacili ae... Bila bi razlika od 300 penala i 170 crvenih da ih se nije kralo.

Btw. hvala jos jednom Bobanu za razumijevanje njihove fantomske boli. Sad cemo o tome slusati par desetljeca.
  • mlinchica
    5.3k
    DI se vodi ova rasprava pravednika Mihe, na kojim mrežama?
  • Pacho
    15.8k

U YT komentarima
  • Omake
    16.5k
    Znači kada mu se postavi pitanje zašto je Dinamo bolji u ovom periodu odgovor je mamic. Kada ga se pita zašto je rijeka u istom periodu u svemu bolja od Hajduga, jer su imali većinu godina veći budget. Izlika za sve scenarije.
  • veselko tenžera
    7.5k
    Da mi je netko pričao da će na ljestvici nadrealnih izjava predsjednika Dinama Zvone izdomimirati Zeku...
  • crophantom
    3.5k
    Pa dobro, i Šokota je jučer, blago između redova, rekao da su najbolji mladi igrači dolazili u Dinamo jer se kontrolirala repkica, pa smo tako praktički krali druge jer smo doveli sve što valja.
    Ne kažem da nije istina, zna se ko je repkicom drmao, ali jel mogu ljudi iz kluba prestati s tim istupima?
    Drmao je i tovar Štico, u talu s Maminjom, drmao je i Miško, također u talu, pa ne vidim da je Rijeka zato prodala igrača za 16 milijardi eura.

Daju tovarima toliko materijala da će za 2 godine tražiti reparacije ko crnci u San Franciscu, najbolje da im stadion izgradimo radi toga.

Dobila se borba protiv krimosa, navijači su je iznijeli na leđima, a ti isti navijači su propatili zbog toga više od tovara, kao što je i sam klub, pojam Dinama. Bar radi njih se možemo prestati na svakom koraku ispričavati i žaliti tovare i neznam koga, ne kužim potrebu da se hrani jedna notorna tovarčina iskompleksirana kao Mihovil Topić.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.