• skener
    7.6k
    Što se tiče pitanja godišnjih ulaznica za iduću sezonu jasno je da će pravo prvokupa imati oni koji su trenutačni vlasnici godišnjih i to je ok.

Ali, također od prvoga dana treba jasno komunicirati koji će biti kriterij za prvokup godinu iza itd.

Slažem se s mišljenjem da nikako ne može ostati stanje kao što je sada i da se mora uvesti neka "evidencija".

Definitivno nisam za to da se određuje na koliko utakmica se mora doći jer to je neki tip kažnjavanja, a to ne zaslužuje nitko tko kupi godišnju kartu i poprilično je plati. Pogotovo što su to ljudi koji i inače kupuju godišnje.

Međutim apsolutno podržavam da se mora prepustiti ulaznica za svaku utakmicu kada ne misliš doći.
    I tu bi bio dosta strog. Ne prihvaćam one priče nisu svi informatički pismeni i sl. Svi znaju koristiti Konzum karticu na blagajni, ali je problem kliknuti da ili ne za dolazak na utakmicu.

Zbači, po meni, kupio si godišnju, ne moraš doći na niti jednu utakmicu, ali moraš dan ranije "javiti" da ne dolaziš i da se to mjesto može pustiti u prodaju.
    Ako se toga pridržavaš i ako je to tebi isplativo imaš pravo prvokupa godišnje svake godine.
  • Kepec
    9k
    Ja kupovinom godišnje želim sebi osigurati da ne mislim ni o čemu kada idem na tekmu nego sve kaj trebam je izvaditi ju iz novčanika i prisloniti na kentaur. Zašto bih ja, ti ili onaj treći koji je na 90% domaćih tekmi ispaštao zbog debila koji kupi godišnju da se osigura za dva derbija i par europskih tekmi? I sad bi ja zbog takvih debila trebao svaki put nešto potvrđivat, kupovat i slično.

U 170 eura mi ne ulazi samo odlazak na sve tekme nego mi ulazi i komotnost da ne moram prije svake tekme na aplikaciju, ulaznice ili neku treću stranu. Ako netko u prvih pet utakmica nije na tekmi, a nije niti prepustio svoje mjesto ukini mu godišnju i bok. I tako kroz cijelu sezonu ako x utakmica u nekom periodu nisi na tekmi, a nisi ju niti prepustio onda ti očito godišnja ne treba.

Cilj godišnje ulaznice je prvenstveno da imaš osiguran ulazak na stadion, ali i da si rasterećen svaki drugi vikend kupovati, plaćati, potvrđivati, tipkati i ostalo.
  • skener
    7.6k

Ovo je i moja poanta, samo sam u jednoj rečenici krivo napisao.
    Onaj tko ne dolazi mora prepustiti i "klikati", oni koji dolaze nemaju nikakve obaveze osim doći i skenirati godišnju na ulazu
  • The Undertaker
    9.7k
    Meni se čini da bi svatko nešto mijenjao al da se ne dira njega i njegove navike.

Ima li neka procjena koliko godišnjih će biti ponuđeno na kupnju za Kranjču? Jel pričamo o sadašnjih 4-5 tisuća ili se ide na veći broj? Koliki je neki benchmark kod drugih sličnih klubova/stadiona?
  • Mr Anderson
    18.3k
    Ne vjerujem da bi se išlo na preko 50% kapaciteta za godišnje.
  • Neron53
    2.4k
    Uopce nije vazno koji modalitet se uvede glede odradjivanja prednosti za kupnju godisnjih dok god se isti iskomunicira na vrijeme ali i ispostuje . Klub je taj koji je pao na tom zadatku prosle godine a da li ce i slijedeci put, vidjet cemo. Ocito i sami znaju da ce tesko ista ispostovati pa niti ni treniraju strogocu ove sezone.
  • jedan u nizu
    17.7k
    Prvu polusezonu pustiti polu-godisnje kao i do sada. Pravo na nju postojeci godisnjaci, a ako sta ostane ide u slobodnu prodaju.

Naglasiti da je uvjet za drugu polugodisnju dolaznost u nekom postotku.

Na zimu krene prodaja polu-godisnjih za drugu polusezonu i pravo na prvokup imaju vlasnici polugodisnjih prve polusezone sa 80% dolazaka.

Na taj nacin bi se rijesio dijela godisnjih mjesta koji ce na Kranjci biti limitiran. Siguran sam da bi broj godisnjih pao sa danasnjih 4900 (ako se dobro sjecam brojke) na nekakvih 3000-3500.

Sto se tice europskih, i to bi ukinuo za godisnje ulaznice u buducnosti. Jednostavno uvesti pravo prvokupa za europske tekme i cijena duplo manja nego za ostale.
    Cak bi i u suludom scenariju uveo velicinu popusta sa postotkom dolazaka na HNL.
    Dosao si na 80% utakmica na HNLu? Evo ti 40% popusta.
    Dosao si na 20% HNLa? Evo ti 10 % popusta.
  • Rile
    140
    ovo je dobro raspisan koncept.

E sad, dao bih samo jednu nadopunu, ne gleda se samo dolazak godišnjaka nego i ljudi koja kupuje pojedinačne ulaznice.
    Pa ako je uvjet za kupovinu polugodišnje za proljeće 2027 80% dolazaka, pravo imaju svi koji su bili na cca 20 utakmica u jesen 2026e, svejedno jesu godišnjaci ili ne.

Ne vidim ni jedan razlog da netko tko ima godišnju i dođe na npr. 10 utakmica ima prednost pred negodišnjakom koji je bio na 20 utakmica.
  • NitkoBitan
    35.7k
    Kad vec pricamo o Kranjci i prodaji karata mislim da bi solidna stvar bila i kad bi se mogle kupit ulaznice dosta unaprijed. Na stranicama nekoliko europskih klubova sam vidio da istovremeno prodaju ulaznice za 2-3 domace utakmice koje se igraju kroz neki period od mjesec dana. Bilo bi dosta lakse ljudima za izorganizirat se, a i bilo bi manje "razocaranja".
  • Thor
    2.1k
    Nekak imam osjecaj kad citam da nekak prevladava "hejt" prema godisnjacima. Ne kuzim zasto. Stalno se nekaj pokusava ili smanjiti taj broj ili ih/nas ograniciti ili nametati dodatne obveze ili kaj vec.
    Godisnja ulaznica pokazuje odanost klubu svake godine. Na neki nacin se honorira klub unaprijed kupnjom iste. Kupnja godisnje znaci da imas namjeru dolaziti na veluku vecinu utakmica,itd,itd. Kupujes godisnju unaprijed neovisno kakva te sezona ocekuje. Vjerujes klubu unsprijed. A nije ni lova ta bas mala.
    Ok ima onih koji ju kupe ali ne iskoriste u punom opsegu. Vjerujem da su oni u manjini pa stoga nemam nista protiv kontrole dolazaka i pracenje istih. Pa u nekih cca dvije sezone ak nemas bar 60% neces ju moci obnoviti.
    Ok mi je i najava nedolaska i prepustanje i time skupljanje kredita. Ok mi je i da godisnjaci,tu i sebe ukljucujem,europska natjecanja plate mozda jos neku dodatnu cijenu, cca 50 % cijene za neki paket europe itd.
    Sigurno bi trebalo napraviti i neku financijsku gradaciju godisnjih obzirom na poziciju u gledalistu i vjerujem da ce se to kad krene Kranjca biti potrebno uhodati u toj polusezoni a onda u iducoj ce neke stvari ce se posloziti i uigrati.
    Nemojte hejtat godisnjake...ima nas kaj imamo dolaske i po 80-90 pa i 100 % . A velika vecina sigurno (oko mene sa zapada) 70%. Ne znam kak je na sjeveru sa godisnjima ali ovo je moja procjena na zapadu.
    Sigurno da treba omoguciti i pojedinacnu kupnju karata. Da, manji je kapacitet ali siguran sam da sve se moze organizirati u ovom prelaznom periodu i da postoji nacin.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.