• NORTE
    23k
    Nažalost ukoliko klub ne uspije napraviti nešto po pitanju nedolazaka godišnjaka ovo jučer vam je slika Kranjče. 10.500 izdanih ulaznica i 7.800 ljudi na stadion. Dakle 30% Kranjče će biti nepopunjeno.deda

Pitanje je i koliko je bilo neskeniranih ulaza protiv Slavena.

Što se tiče godišnjih ulaznica ja bih za Kranjču uveo potvrdu dolaska godišnjaka.
    Potvrda kroz aplikaciju ili odgovorom na mail koji ti stigne kao godišnjaku najkasnije dan prije tekme.

Potvrda ako ne do ponoći onda do podneva pred utakmicu, ako ne potvrdiš tvoje mjesto tad ide u prodaju, a tvoja godišnja ti na ulazu ne vrijedi.
  • The Undertaker
    9.7k
    Za novu Kranjču neka godišnja za Zapad bude 720 EUR, za Istok 600, ta Jug 400 a obična ulaznica 70 eur pa smo riješili problem manjka mjesta.
    Na ulazu bih mjerio alkohol dragerom pa ako si tri puta pio u Royalu onda si neprijatelj kluba i oduzima ti se godišnja.
  • Papastrumf
    22k

To cemo tek vidjeti hoce li biti isto gledatelja na slicnim utakmicama.
    Kao sto kazes, ako nitko ne ostane bez ulaznice onda problema nema, ali ako potraznja bude veca onda je problem nedolaska godisnjaka.

Uopce nije tema hoce li klub ici u tom smjeru jer hoce. Pitanje je samo kojim modalitetom. Moje misljenje je da je potrebno uvesti potvrdu dolaska. Jedino pitanje je koliko potvrda, a nedolazaka bi netko imao pravo iskoristiti.
  • Fan
    2k
    Eh, jedino što je problem, gdje sve ovo s evidencijom pada u vodu, je to što imamo totalno sranje sustav za evidenciju i u pola slučajeva uopće ne radi pa je zato i nemoguće to sve legitimno provjeravati...
    Nadam se da bi se odlaskom na Kranjču i taj sustav mijenjao, tj da se raskine suradnja sa postojećom firmom koja se time bavi.
  • The Undertaker
    9.7k
    Za klub je najbolje da cijenom (i godišnje i pojedinačne ulaznice) ujednači ponudu i potražnju a vjerujem da će tako i biti. Sve drugo je i dvojbeno i komplicirano.

Poanta je da jučer vrijeme i neudobnost stadiona nije bila razlog nečijeg dolaska ili nedolaska.
  • Papastrumf
    22k
    Poanta je da jučer vrijeme i neudobnost stadiona nije bila razlog nečijeg dolaska ili nedolaska.The Undertaker

Meni npr. vrijeme i neudobnost nikada nisu bili problem, ali udaljenost tribina od terena te totalno nenogometna atmosfera jesu.
  • austrijanac
    10.5k
    Klub isto tako ne moze uvest u pola sezone nikakav “uvjet” za prodaju godisnje iduce godine.

Trebalo se tome pristupiti na ljeto eventualno, no tako je kako je.

Veca cijena godisnje, potvrda dolaska kao sto je Papa rekao i kontinuirana edukacija navijaca.

Te jos da nadodam katastrofalan osjecaj na maksimiru.

Blizi sam nogometu na utakmicama sela u okolici zapresica, nego na Maksimiru.

Na prijateljskoj protiv Kryvbasa sam bio na zapadu po prvi put u 10 godina i komentirao kako je dobar pogled - eto toliko.
  • criticus
    6.6k
    Za klub je najbolje da cijenom (godišnje i ulaznica) ujednači ponudu i potražnju a vjerujem da će tako i biti.The Undertaker

Mislim da to neće biti rješenje za nedolazak godišnjaka. Onaj ko može dat 400 eura za godišnju i doći na 3 utakmice godišnje može dati i 700 i doći na tri utakmice godišnje.

Nisam za ukidanje godišnje nekom ko ju je platio iako neki klubovi i to prakticiraju. Ali jesam za to da moraš doći na barem 60% i 30% prepustiti ulaznicu da bi imao pravo na prvokup godišnje godinu iza. Ali za to jedbostavno sustav za skeniranje godišnjih mora raditi besprijekorno. Također bilo bi dobro da godišnjak može proslijediti kartu nekom drugom članu, tipa proslijedin prijatelju a ovaj mora za to platiti 50% cijene ulaznice (ne godišnjaku već klubu ). No za to mora postojati dinamov sustav prodaje i članova na jednom mjestu.
  • The Undertaker
    9.7k
    Onaj ko može dat 400 eura za godišnju i doći na 3 utakmice godišnje može dati i 700 i doći na tri utakmice godišnje.criticus

Nije poanta da li može već da li hoće. Siguran sam da većina građana Zagreba može dati 15eur za ulaznicu ali neće.
  • Dinamosaur
    3k
    Za klub je najbolje da cijenom (godišnje i ulaznica) regulira ponudu i potražnjuThe Undertaker

nedao Bog.

Ako zelis postat Arsenal i imat kazalisnu publiku onda udri po dzepu. To ne garantira brojnost na tribini, vec strukturu posjetilaca
  • Niko1986
    6k
    Moje misljenje je da je potrebno uvesti potvrdu dolaska. Jedino pitanje je koliko potvrda, a nedolazaka bi netko imao pravo iskoristiti.Papastrumf

Ako sada na Maksimiru ne možemo uvesti praćenost dolazaka, kako bi se onda reguliralo da netko potvrdi dolazak pa jednostavno ne dođe? Po meni je najlakše rješenje evidencija dolazaka i ako dođeš na manje od 70% utakmica ne možeš kupiti godišnju iduće sezone.
  • criticus
    6.6k
    Nije poanta da li može već da li hoće. Siguran sam da većina građana Zagreba može dati 15eur za ulaznicu ali neće.The Undertaker

Moje je mišljenje da hoće, jer to će biti in. Uslikat će se na prve 2-3 utakmice i onda će mu bit dosadno i neće dolazit. Mislim ovdje govorimo o ljudima kojima novci ne predstavljaju nikakav faktor. Takvi se neće zamarati cijenom i/ili potvrdom dolaska. Plus ima i sponzorskih godišnjih ko zna kako i to regulirati.

Ali za mene je primjerena "kazna": ok, kupio si, tvoji su novci, imaš pravo to koristiti kako želiš. Ali mi kao klub dajemo benefit prvokupa sezonske ulaznice po kriteriju po kojem mi želimo. Ako želiš to imati poštivat ćeš ovo, ako ne čekaj na kraj prvokupa kao i svi drugi članovi. Dodatno članovi koji imaju iznad 80% dolazaka imaju pravo drugokupa za iduću sezonu.

Ovime osiguravaš da svi najvjerniji uvijek mogu kupiti svoju sezonsku ulaznicu. S druge strane otvaraš prostor članovima koji bi želili doći do nje i redovni su da dođu u priliku kupiti. A svi ostali članovi i neredovni godišnjaci ako ostane mogu ponovno kupiti. Fer si prema svima ali daješ na važnosti redovnim posjetiteljima, najvjernijima.

Edit: @Niko1986 i @Papastrumf kolika je šansa da imamo podcast specijal na ovu temu?
  • rioda
    14.8k
    Ako sada na Maksimiru ne možemo uvesti praćenost dolazaka, kako bi se onda reguliralo da netko potvrdi dolazak pa jednostavno ne dođe?

Po meni je najlakše rješenje evidencija dolazaka i ako dođeš na manje od 70% utakmica ne možeš kupiti godišnju iduće sezone.
    Niko1986

Pa to bi se tretiralo kao nedolazak, isto kao da si na upit o dolasku stavio da ne dolaziš.

Evidencija dolazaka pada u vodu zbog posuđivanja godišnjih, to su nerealni podaci.
  • fakin
    3.4k
    mislim da je svima jasno da je sad očito da jako puno ljudi kupuju godišnje radi prvenstva kupnje karata za euro gostovanja, a da ih domaće utakmice uopće ne zanimaju.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.