• Sajla
    18.8k
    a gle, kao što sam gore napisao kad sam više puta spomenuo termine "neobvezujuće" i "savjetodavno", to sve pada u vodu pred šarenom fasadom ;)
    ne znam onda zašto se ikad i igdje provode javne rasprave, zašto su Švicarci toliko ponosni na svoje referendume o svemu i svačemu? ponderiraš svaki kriterij, pa neka cijena bude 45%, stručni arhitektonski, građevinski, urbanistički kriteriji 45% i mišljenje javnosti 10%. onda ovaj uvjerljivo najbolji i nekoliko puta bolji od trećeplasiranog pobjeđuje bez obzira na "šareno budali drago" mišljenje laičke javnosti.

na kraju krajeva, vjerujem da ćemo se mi tu na zoni zabaviti s vlastitim izborom jednom kad natječaj dođe u tu fazu i prijavljeni projekti dođu do javnosti. meni i to dovoljno ;)
  • Pacho
    15.8k
    Ovdje su se poklali oko izbora 4. dresa. Mogu misliti kako bi tek bilo ako bi se za stadion glasalo :grin:
  • Bosskovitz
    20.3k
    Referendum članova o idejnom urbanističko-arhitektonskom rješenju? Bože sačuvaj. Dajte imajte malo respekta prema stručnim ljudima i njihovom znanju.
  • Papastrumf
    22k
    Dajte imajte malo respekta prema stručnim ljudima i njihovom znanju.Bosskovitz

Tomašević, Glavina, Boban? :razz:
  • pešća
    1.2k

Stručni ljudi i njihovo znanje su doveli do sadašnjeg Maksimira :grin:

Ne vidim problem u tome da stručni ljudi daju zeleno svjetlo za nekoliko rješenja pa navijači iskažu svoje mišljenje i preferenciju. Radi se o nogometnom stadionu a ne nuklearnom reaktoru.
  • mali M
    9.7k
    Otišli smo predaleko... Priča se o "bilo bi zgodno kad bi mogli reć koji je nama najljepši pa ako se slažu ok, ako ne, onda ne, opet ok", a ljudi tu pričaju kao da se radi o referendumima o životu i smrti i da se kakti potcjenjuje struka..
    dobro veli @Sajla , tak i tak bumo mi tu pokrenuli "natječaj" kad izaberu neznam, 3 najljepša...
    Nemoramo oko svega raditi dubiozu..
  • mlinchica
    5.2k
    Referendum članova o idejnom urbanističko-arhitektonskom rješenju? Bože sačuvaj. Dajte imajte malo respekta prema stručnim ljudima i njihovom znanjuBosskovitz

Mislim da nitko ovdje nije mišljenja da bi članovi trebali odlučivati i biti presudni za odabir.
    Ali zašto se ne bi čuo glas članova o npr. finalna 3 prijedloga?
    Ne treba referendum, ali anketa čiji rezultati bi se predstavili članovima žirija, da vide kaj prolazi kod tih istih članova.
    Možda im to pomogne pri nekoj dilemi?
    Među članovima ima isto stručnih ljudi s nekim znanjem, nismo svi bedasti. :wink:
  • Sajla
    18.8k

pa baš zato, jer imam respekta prema stručnjacima koji će projekte izraditi i prijaviti, a onda i prema onima koji će među njima birati i mislim da takav referendum ne bi bio loš. tko će sudjelovati na tom natječaju nego stručni ljudi sa znanjem? kaj će se prijaviti jedan ozbiljan arhitektonski studio, a ostalo "lajbek i partneri" čije fore će javnost izglasati umjesto ovog koji je ustvari jedini dobar? kaj baš ne postoji mogućnost da ćemo imati 2 ili 3 rješenja koja su u par deka, a da onda javnost da svoje mišljenje o njima, i to još neobvezujuće?
    čitam da su kod Osasune članovi birali između 5 projekata obnove stadiona (pa je onaj koji je izabran rezultirao time da je stadion dobio nagradu Stadium of the Year za 2021), da je Everton provodio javno savjetovanje za novi stadion i sl. znači da nije nešto nezabilježeno do sad.
    ako se bojiš da ćemo imati jednog očitog pobjednika, a konkurencija će biti generički, nezanimljivi, copy/paste, dosadni stadioni s lošim rješenjima za okoliš, promet i sl. onda smo već promašili u startu.
    a možda ja idealiziram stvari pa mislim da će biti puno super projekata i da će biti jako teško pogriješiti s izborom...
  • NitkoBitan
    35.7k
    I zar nije da se po novom ne bira izmedu rjesenja stadiona nego rjesenja cijelokupnog projekta sportskog kompleksa? To bi u teoriji znacilo da bi bolje rjesenje za stadion moglo proci neizabrano jer je netko drugi bolji odradio dio sa dvoranama i "ostatkom".
  • Pacho
    15.8k

Jel se gradi i piramida za pokojnog faraona Barisica?
  • barbax
    720
    I zar nije da se novom ne bira izmedu rjesenja stadiona nego rjesenja cijelokupnog projekta sportskog kompleksa? To bi u teoriji znacilo da bi bolje rjesenje za stadion moglo proci neizabrano jer je netko drugi bolji odradio dio sa dvoranama i "ostatkom".NitkoBitan

E ovo je baš glupo.

Zamisli neki jebački stadion naprave i onda taj ne može jer su sve ostalo napravili zakurac :lol:

Tomaševiću, sjebo si posal! :angry:
  • Bosskovitz
    20.3k

A mislim, evidentno ne njih trojica :D

Ali oni tamo nisu zbog stručnosti nego kao predstavnici kluba i investitora, većina žirija je tamo zbog stručnosti. Na članovima kluba je da odlučuju npr žele li novi stadion, žele li ga seliti s lokacije i slično (rekao bih da smo o tome posredno i odlučivali s obzirom da su i novi stadion i ostanak na Maksimiru bili dio izbornog programa Dinamovog proljeća), ali ne baš i oko toga koje arhitektonsko rješenje odabrati jer za to ipak treba imati neka znanja koja +99% ljudi nema. Da uopće ne otvaramo temu toga da se radi o investiciji grada i države, a ne kluba.

Svi klupski zahtjevi od novog stadiona su zahtjevi članova, to proizlazi iz demokratskog legitimiteta klupskog vodstva - izabrali smo te ljude vjerujući da će osigurati najbolje moguće uvjete za Klub.
  • BBB Sibenik
    6.4k
    Šta je s onim talijanskim poznatim arhitektom koji ima veze sa izgradnjom novog stadion Milana/Intera. Jel ona bija na poziv kluba da dođe i da neke ideje i prijedloge za novi stadion? Jel zna netko vise o tome?
  • Thor
    2.1k
    slazem se da se 2,3 idejna projekta koja se izaberu od strucne komisije prezentiraju sa kratkim opisima funkionalnosti i glavnih karakteristika i cijena pa da se clanovi u nekom neobvezujucem ocitovanju (kao ovo za 4.dres) izjasne koji im je najbolji izbor. Zakaj ne? Dapace.
  • Bosskovitz
    20.3k

Ne vidim kaj bi se dobilo neobvezujućim referendumom među članovima osim 67% šanse za naslov “Izabran izgled novog Maksimira, izgledat će onako kako navijači nisu htjeli da izgleda”.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet