• MG98
    1
    Potaknut trenutnom geopolitičkom situacijom, mišljenja sam da treba tražiti igrače po Iranu. Za ligu se ne zna kad ce biti nastavljena, igrači će možda imat slobodne papire itd. Malo sam prošvrljao po TM-u i našao 2 interesantna imena na pozicijama koje su nama “deficitarne”, desno krilo i rezervni (treći) napadač.

Prvi koji se nameće je desno krilo trenutno vodeće momčadi lige Esteghal FC, albanac Jasir Asani. Tridesetogodisnjak koji po TM-u vrijedi 1,80 mil. € i u tekućoj sezoni u 29 nastupa postigao je 13 golova uz 4 asistencije. Pridodajmo tome i da je od 2023. standardni reprezentativac Albanije za koju je u 25 nastupa postigao 6 pogodaka.

Drugo ime je napadač Tractor SCa (aktualnog prvaka Irana koji u posljednje vrijeme ima jaki hrvatski pečat u vidu trenera Skočića i nekoliko bivših HNLovaca), Amirhossein Hosseinzadeh (25). U 32 nastupa u aktualnoj sezoni postigao je 13 pogodaka i dodao 7 asistencija. U AFC Champions League u 8 nastupa ima 2 pogotka i 2 asistencije. Tržišna vrijednost procjenjuje mu se također na 1,80 mil. € i reprezentativac je Irana od 2022. za koji je u 14 nastupa postigao 5 pogodaka.

Napomenimo još da Hosseinzadeh ima koliko toliko iskustva u Europi, igrao je za belgijski Charleroi u sezoni 22/23.

Sve ovo su moneyball opcije i low risk/high reward transferi, pogotovo ukoliko budu slobodni papiri, pa eto neka ostanu zabilježeni kao moj prvi post u ovoj rubrici.
  • Omake
    16.4k
    Georgi Lazarov – Bugarski Franjo Ivanović (Donekle)

kSPgKLm.jpeg

And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.

Godište 5.10.2004
    Visina 187cm
    Dominantna noga Desna
    Klub Cherno More Varna (1. Bugarska)
    TM Vrijednost 600K
    Trenutna Sezona 1543 kroz 25 nastupa uz 8 golova i 2 asistencije
    Sofa 6,96
    Mlada Reprezentacija 3 Nastupa i 1 Gola za U21 Bugarske

U djetinjstvu je izgubio ili mu je jako oštećen sluh nakon zarazne bolesti, potencijalno velike ili male boginje. Izvori su mi konfliktni, igra s pužnicama u oba uha. Probio se kroz niže lige. Do 19 godine zabio skoro 100 golova u 4. i 3. rangu. Lani oko 10 golova u drugoj ligi.

Trener ga je koristio na razne načine ove sezone. U početku je bio lijevo krilo u 4231. Pa solo napadač u istoj formaciji, malo drugi napadač u 352. Jednu utakmicu je i igrao 90 minuta kao 10 u 4231 također. Najbolji je po meni kao napadač, iako se može dobro snaći i na lijevom krilu, pogotovo uz agresivna, ofenzivno odlična lijevog beka kao što je MPV.

Zašto bugarski Ivanović? Jer je od svih mladih napadača koje sam gledao ove sezone, on je najbliži tom profilu. Kroz Ivanovićevu karijeru, postoji par statističkih parametara koju su konstantno izvrsni. Nxpg po 90 je oko 0,4. Broj udaraca po utakmici je oko 3, Broj dodira u 16m, driblinga i defenzivnih duela je oko 4. Lazarov je tu negdje po pitanju svih. Samo je broj driblinga na 3, a ne na 4, dok ima puno više defenzivnih duela sa 6 na znatno većoj razini. Općenito je teško naći igrača sa sličnim profilom samo po pitanju golgeterskih karakteristika, npxg, udarci, dodiri, a pogotovo ne kada se tomu doda dribling dobrog krila i defenzivni dueli dobre box to box osmice. Premium igrači.

Oči potvrđuju statistiku. Ima dobar udarac koji dosta odmjereno koristi. Ponekad je to odlično plasiran šut u malu mrežicu iz teška kuta, ponekad je to dosta jak šut s 20 metara. Iznimno potentan i kompletan fizički profil. Visok, brz i jak, a iznimno radišan. Mislim da će biti odlična prijetnja iz indirektnih prekida kada poradi na udarcu glavom. Odraz je fantastičan s obje noge i malo zaleta. Dosta defenzivne statistike su ipak pomoć kod defenzivnih prekida, ali ozbiljno radi bez lopte, baš ne staje. Driblingu treba još posla. Zna dobro cimnuti igrača, ali na momente, pogotovo u trku ne djeluje kao da loptu ima posve pod kontrolom.

HyGFmUi.png
12Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.