• criticus
    6.4k
    U nedjelju HRT očekivano prenosi Vukovar - Rijeka. Ispucali su jedan derbi koji imaju po ugovoru.criticus

po rasporedu za iduća dva kola nakon derbija mi igramo subote. Dva susreta koja su nedjeljom u 15h su hajduk - lokomotiva, slaven belupo - osijek.
  • Tvrdica McTvrdi
    4.7k
    Od ljudi koji misle da je sve namješteno meni su samo smiješniji oni koji misle da namještanja nema. "Puštena" utakmica ne znači da su se ekipe u svlačionici dogovorile e danas mi pobjeđujemo 3:1 nego je dovoljno imat 2-3 igrača u ekipi koji odigraju opušteno na 60% i onda jedan proda glupu loptu u obrani ili napravi debilni penal i drugi ne isprati dobar centaršut u napadu i stalno stoji u ofsajdu. Naravno da te stvari nikad ne će bit crno na bijelo dokazane i svi mogu isključivo svoj dojam dok gledaju utakmicu prepričavat. Iako ima danas dosta igrača koji su prepričavali jugo ligu što i kako se namještalo
  • Mr Anderson
    18.1k
    Ne znam ima li danas namještanja, odnosno da neke ekipe igraju u nekim utakmicama s pol gasa. Ali da je bilo namještanja prije u većoj mjeri, bilo je. Namještali su se rezultati radi kladionice iz 2 u 1 ili obrnuto, a da ne pričamo o bodovima.
    Uostalom za neke slučajeve su određeni igrači i osuđeni.
  • KtcGoat
    3.1k
    Price o namjestanju i pustanju su meni osobno toksicne, ma s koje god one strane dolazile. Ljudi cesto zaboravljaju da igraci igraju prvenstveno radi sebe, a ne radi nekog drugog. Da se nekad moze dogodit, vjerovatno moze. Ali konstantno pricat o tome je sizofrenija. Ovi s juga su vec izgubljen slucaj sto se toga tice, nadam se i vjerujem da mi necemo nikada u tom smjeru.
  • Sajla
    18.4k
    ima danas dosta igrača koji su prepričavali jugo ligu što i kako se namještaloTvrdica McTvrdi

da jugo-ligu.. pa Linić je nedavno prepričao kako su se dogovorili o puštanju utakmice Zagrebu kad je dinamo završio u ligi za bedaka, a ovi im to nisu onda vratili u drugom dijelu kad se igralo za prvaka. igrači su ljudi, sa svim svojim manama i slabostima, makar to nekad znači i da ne idu full jako protiv "svog" kluba ili da idu 200% protiv istog kluba baš da se dokažu.
    i ispada glupo kad spominjemo npr. Banića pa on skine penal tovarima, ali kad ga gledaš (polu)sezonu prije kako ide u "skok" gdje se odvoji od poda da jedva možeš provući list večernjaka ispod njega, ili kad se Kolinger izmiče lopti... nemreš ne zapitati se kog vraga ti ljudi rade? i spomenuti to, razgovarati o tome kad se dogodi je ok. ali kao i u svemu, treba imati mjeru. raditi kompilacije i arhive situacija pa ih "preventivno" izvlačiti pred svaku utakmicu i dokazivati nekakve teorije... šteti mentalnom zdravlju.
  • Droljo
    25.8k
    nemreš ne zapitati se kog vraga ti ljudi radeSajla

Da su bolji ne bi igrali HNL i to u gorici i lokomotivi.
  • Sajla
    18.4k
    neke poteze ni nekvaliteta nemre objasniti.
  • vjeko1701
    23.2k
    Naravno da ne treba pretjerivati i da, puno ljudi često dosta pretjeruje. Al tu i tamo se onda dogodi nešto ko prošle sezone kad su se u svlačionici Gorice pošibali neki igrači i iz ekipe su izbačeni bivši kapetan Hajduka Maloča i onaj golman Radošević koji se rugao Šibeniku u dresu Livaje. Navodno je sudjelovao i Erceg.

Sve to usuret utakmicama prvo protiv nas pa Rijeke pa onda protiv njih. E sad, tu je uvijek onaj paranoični dio mozga koji povezuje točke u neku sliku. Tri hajdukovca u svlačionici imali incident neposredno prije utakmica protiv Dinama, Rijeke i Hajduka, tri konkurenta za naslov. Dva teška hajdukovca izbačena iz ekipe. Jedan od njih ekspresno doveden u Hajduk.

Možda skroz bezvezna stvar, al znajući kakvi ljudi se i dan danas motaju oko nogometa, kaj se sve događalo u prošlosti, kakvi narativi se guraju u medijima, jbg, razmisliš dva put.

Na to dodaj selektivno davanje VAR snimki hajdučkoj facebook stranici, nešto kaj je nemoguće bez sudjelovanja ljudi iz produkcije ili saveza. LjPV se počne javljati po medijima da bi par mjeseci kasnije postao predsjednik NO bez ikakve oporbe. Ako hoćeš i sad ovaj ekspresni otkaz i optužnica Jeličiću. Neki voditelji i novinari stalno ponavljaju kako bi bilo bolje da je prvenstvo zanimljivo. Čudno, ne sjećam se toga u trenucima kad je Dinamo bio na -11.

Jednostavno razumijem ljude kojima to sve nije odvojeno, nije slučajnost i onda i najmanje stvari budu sumnjive. Ono u kaj jesam siguran je da osobama na pozicijama moći hrvatskog nogometa i politike najmanje odgovara da mi budemo prvaci a najviše odgovara da konačno budu oni. Dok je god tako, bolje biti paranoičan nego naivan.
  • Sajla
    18.4k
    Jednostavno razumijem ljude kojima to sve nije odvojeno, nije slučajnost i onda i najmanje stvari budu sumnjive.vjeko1701

Razumijem ih i ja. Samo pokušavam reći da za vlastito dobro treba razmisliti kako će čovjek na cijelu priču reagirati.
  • vjeko1701
    23.2k
    Naravno, to vrijedi za sve u životu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention