• Zagi
    15.8k
    Jedva čekam da se ova situacija riješi.
    Mali je brutalno talentiran ali imati igrača sa stavom "tko vas j** , na ljeto sam u Barceloni" sigurno ne donosi ništa dobroga momčadi, baš naprotiv.

Nadam se da ćemo kroz par godina uvidjeti sve benefite ovog posla sa Barcelonom ali u ovom trenutku je iritnatno i nama i suigračima i treneru.
  • Orc123
    15.2k
    Na ljeto ili posudba u neki prvoligas ili Dinamo B....ukoliko mu je ispod casti spakirat ga i poslat vani, a ako netko nesta ponudi stavit mu mašnicu između onih kečkica koje ima na glavi i kupit kartu.
  • db-izbjeglica
    20.1k
    ja u tom malom trenutno ne vidim apsolutno ništa...možda se on razvije u top igrača, ali trenutno taj klinac nema što raditi u seniorskom nogometu.

igrali su i ranije klinci od 17 godina za dinamo i druge klubove...i praktički svi su pokazivali više.
    dinamo nije poligon za nabijanje minutaže, pokazivanje i preprodaju.
    najbolje od svega...ni malom se od ovoga ne može dogoditi ništa dobro.
  • Enco
    629
    Šta je previše je previše. Prvi sam iskazao sumnju u njega , a s odmakom vremena sam siguran da mali ozbiljnog nogometa igrati neće, ali ova vrijeđanje dečka su ispod svake razine. Pa što je mali kriv za ovu situaciju, što je mali kriv da se od njega očekivalo novog Yamala, a on to nije i neće nikada biti niti blizu? Krivi su svi drugi samo ne on, kriv je sustav.
    Općenito imamo velika očekivanja od klinaca, a većina nas razčara.Otići ću malo offtopic da pojedinci shvate kako sustav funkcionira.

Čim se pročita ime klinca u medijima ,neki klinac potpiše ugovor, neki klinac protiv Varaždina ili Gorice odigra solidnih pet minuta odmah se radi hajp.
    Dinamova škola zadnjih sedam,osam godina je puna takvih prvara, dobri klinci rađe biraju ostank u manjim klubovima, a oni koji dođu i nemaju zaštitu propadnu . Ja u školi (juniori,kadeti,pioniri) ne vidim igrača koji će nam u perspektivi donijeti 10 milona ili imati značajniju ulogu u prvih jedanest Dinama.
    Zašto je tome tako?
    Pa dovoljno je otići na jednu utakmicu juniora ili kadeta pogledati kakvi likovi stoje iza gola ako se utakmica igra na Modricu ili uz žicu ako se utamica igra kraj bazena. Dovoljno je sjesti prije ili poslije tekme u Maksi pub na kavu i čuti te priče.
    Šta ti likovi rade?
    Ulažu i žele zaraditi.Legitimno jer im sustav to dozvoljava, a mi se možemo ljutiti koliko hoćemo.
    Vrbuju roditelje koji su im spremni prepusti brigu o vođenju "karijere" njihovog trinestgodisnjeg budućeg Mesija.
    Kupuju kopačke, plaćaju privatne treninge,škole, obrađuju trenere,voditelje, izbornike , naručju članke od novinara i razno raznih instagram i fejs nogometnih stručnjaka, pobuđuje interes velikana za te klince (nude im ih uz pomoć istih takvih likova bliskih tim velikanima) . Italija je jako popularna za stvaranje takvih priča.
    Kroz zapostavljanje obrazovanja i puno individualnih treninga (teretane, nogometni tereni puni su naših klinaca) dovode klince u zenit s šesnest, sedamnest godina i onda očekivanja svima rastu, a više od toga ne ide.Dosta tih klinaca prolazi kroz ozljede za koje igrači ne tako davno nisu ni znali da se mogu deseti, a sve zbog izlaganja pretjeranom radu u dobi koja za isti nije primjerena.
    Nedavno sam imao priliku razgovarati sa jednim dugogodišnjim skautom koji mi je rekao "pitaju oni mene za mišljenje ja im kažem ulažeš u krivog, a jebi ga očito onaj pravi je dovoljno dobar u glavi da ne želi potpisati, a glava je sve".
    Čovjek je sve rekao u jednoj rečenici.
    Osobno sam kao i većina Vas imao velika očekivanja od škole s obzirom na promjene ali pomaka ja tu ne vidim reklo bi se sve je isto ko i lani. Slučaj Makhafaoui mi je još više pobudio sumnje u neki ispravan put.
    Očito je da nemaju ni Zvone ni Capellas čarobni štapić.Teško se s vjetrenjačama boriti.
    Jedini pomak vidim u tome što sad nema dijeljenja visokih profesionalnih ugovora šakom i kapom.
    Prije si u kadetima imao petoricu na profi ugovoru s primanjima kao najbolji igrač Slavena, a sad u kadetima nemaš niti jednog s profi ugovorom i stipendijom većom od soma eura.
  • IstinaZaDinamo
    2.3k
    Slučaj Makhafaoui mi je još više pobudio sumnje u neki ispravan putEnco

Koji je tocno problem s njim, ili se referiras na onu glupost da ima 10k mjesecnu placu?
  • Zagi
    15.8k
    Osobno sam kao i većina Vas imao velika očekivanja od škole s obzirom na promjene ali pomaka ja tu ne vidim reklo bi se sve je isto ko i lani.Enco
    Kakav si pomak očekivao u prvoj godini rada?
    Ako je netko upoznat sa novom metodologijom rada ajd, moze dati neki osvrt makar je i tada teško predvidjeti koliko je nešto bolje ili lošije od prijašnje strategije.
    Rezultate promjena u školi nije moguće vidjeti do kaj, četvrte ili pete godine djelovanja?
  • Enco
    629
    Sve sam napisao u postu .
    To je proces i treba vremena znam to jako dobro , a smjer je nešto što se mora vidjeti odmah.
    Dovođenje juniora koji nema kvalitetu za Dinamo nije dobar smjer. Niti je to dobra poruka ostalim igračima koji možda imaju kvalitetu za doći niti je dobra poruka igračima koji možda imaju kvalitetu za ostati ,a razmišljaju o odlasku .
    Vrijeme će sve pokazati uostalom kao i u slučaju Varele.
  • Zagi
    15.8k
    Pa dobro , pitam kako sudiš smjer?
    Dovođenje Bennacerovog bratića ili kaj mu već je? Jel igra lik prije nekog zasluznijeg u godistu?
    Ako ga se ne gura, nes ti problema. Dodatan uracunati trosak na plaću Bennacera.
    Ne kosta 1m godisnje nego 1.1 m .

Ovo ostalo zvuči kao individualne pogreške igrača i okoline prouzročene trčanjem za lovom. Pokušavanjem naplate talenta u 17. godini. Ne znam kaj tu klub moze napraviti.
  • Mali Zeus
    20.3k
    Samo da ga je nekom uvaliti da ga više ne moram gledati. Koliko će ono po Bari vrijediti, 50, 60 milja?

Hoće moj k.
  • Enco
    629

Nemam problem s tim ako ti smatraš da je to ok i da je to dobar smjer, za mene nije.
    Taj isti zauzima mjesto nekome u rosteru.Rađe bi na klupi i treningu juniora gledao nekog perspektivnijeg kadeta bez "dodatnog uračunatog troška" nego igrača od devetnaest godina koji nema kvalitetu za Dinamo.

Ovo ostalo šta tebi zvuči tako kako ti zvuči i ti to smatraš individualnom pogrešnom igrača i okoline meni ne zvuči tako. To je isključiva greška struke koja iz nekog razloga gura krive, a onda se desavaju u školi propusti tipa Jagušić, Valinčić. Nešto si imao poklonio si to i za par godina to što si poklonio kupuješ.
    Faze je napisao da su pojedini juniori revoltirani radi Varele da razmišljaju o odlasku i to je istina , a u svakoj generaciji imaš bar jednog Varelu.
  • Zagi
    15.8k
    Rađe bi na klupi i treningu juniora gledao nekog perspektivnijeg kadeta bez "dodatnog uračunatog troška" nego igrača od devetnaest godina koji nema kvalitetu za Dinamo.Enco

Ovo je toliko minorno. Neš ti problema u kvaliteti 23. igrača kadeta.
    To je očito bila cijena dovođenja Bennacera. Nije donio kaj smo očekivali ali pri njegovom dovođenju nitko nije "a" zucnuo.
    Lako je sada biti general. Da vdim tko bi se slozio da je Zvone prije par mjeseci rekao "A jbg, otvorila nam se prilika 5 do 12 da dovedemo Ismaela Bennacera ali uvjetovao je dovođenje rođaka koji bi nas koštao 50-100k godišnje pa smo odustali".
    Pa nastala bi konsternacija ovdje.

To je isključiva greška struke koja iz nekog razloga gura krive, a onda se desavaju u školi propusti tipa Jagušić, Valinčić.Enco
    Nema veze sa Zvonom i Capellasom.

Faze je napisao da su pojedini juniori revoltirani radi Varele da razmišljaju o odlasku i to je istinaEnco
    Varelin ugovor potpisan prije Zvoninog dolaska. Stavke ugovora nisu dostupne.
    Isplativost nejasna.

E, a da ti juniori (a Varelinim tretmanom moze nezadovoljan biti samo i jedino Patrik Horvat) ne zele kao i Leon Jakirević uhvatiti lovu sada i odmah?
    Suza mi teče za Škegrine pulene kojima je ispod časti igrati drugu ligu sa 18 godina.
  • Markelo
    3.7k
    Ti kod njega ne vidiš niti jedan potez da pomisliš "a, da ima nešto u sebi", sve je teški prosjek. Očekuješ neki dribling kada ide jedan na jedan a to se završi tako što izgubi loptu. Ne znam što skaut zapiše u svoju teku kada gleda njegove nastupe? "Ima povjerenje trenera" i onda to valjda dva puta podcrta
  • Enco
    629

Pri njegovom dovodenju mali je parkiran u Samobor te je naknadno doveden i nije samo financijski vec i reputacijski problem.
    Meni takve stvari nisu prihvatljive pa i po cjenu da jedan Bennacer ne dođe.

Nisam niti napisao da su Zvone i Capellas kriv za Jagušića i Valinčića, ali treba napraviti sve da se takvi slučajevi ne ponove. Ovim smjerom će se ponoviti sigurno.

Slažem se da je Varelin ugovor potpisan prije Zvone. Isto tako vjerujem da taj ugovor nije štetan za nas ako ga ne ispostujemo u smislu odigranih minuta. Mi s njegovim minutama na terenu gubimo lovu (utakmica jučer) da bi je možda u nekom misterioznom transferu danas sutra dobili. Smiješno.

Gledaš pozicijski i po tebi jedino Horvat može biti nezadovaljan,pa nije Horvat jedino krilo ima ih još ako već tako gledaš. Ja to ne gledam tako, eto npr. neki golman, stoper, zadnji vezni koji je veca perspektiva od Varele, a nema priliku proci pripreme i sjesti na klupu u seniorima osjeti tu nepravdu i pita se zašto on može, a ja ne.
    Jebe se meni za sve pulene tih i takvih likova s kim si takv si. Meni su draži oni rijetki koji taj put prolaze sami bez takvih likova.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet