• Jima
    1.1k
    Idući tjedan idu dva stupa. Ako treba još jedan za istok, onda po tome ide iduća tribina.
  • djusko
    16
    Super napreduje. Uzbuđenje je sve veće.
  • crophantom
    3.2k
    Sad kad se ovih 1000 navijaca Osijeka na Istoku diglo i krenulo pjevati na telci je to zvučalo vec skroz ok, jedva cekam čuti kako ce na zatvorenom stadionu odzvanjati pun istok Boysa.
  • Crusades
    22.1k
    Malo preletio temu stadiona gdje se samo fotke stavljaju. Hvala kolegi @Lihtmašinac koji nas najčešće ažurira po pitanju napretka radova :clap:

Danas sam prošao pored gradilišta. Baš impozantno i puno bolje izgleda uživo nego preko fotki.
  • Lihtmašinac
    994

Fala na lijepim riječima, kolega, cijenim to! Ajd, kad vidim da se prati moje fotkanje, evo ovdje i par crtica na temu foto-kronike i mimo mojih slika odnosno kao dodatak fotkama.

* VIše vas je napisalo da stadion uživo izgleda impozantnije i veće nego što se to na fotkama čini. Upravo zbog toga biram (tamo gdje mogu) fotkati radnike pri radu. Onima koji žele dobiti dojam o veličini građevine preporučam da malo oštrije pogledaju fotke na kojima su prikazana vozila poput kamiona ili radnici. Tu se može dobiti određeni osjećaj za fakat dojmljive dimenzije, npr.: kranjca-13-02-26-02.jpg ili kranjca-03-02-26-10.jpg ili kranjca-03-02-26-09.jpg

* Stadion je prema Kranjčevićevoj otvoren, ali na sjevernoj strani direktno graniči na parcelu HNK-a. Na ovim zadnjim fotkama vidite bijele kućice ispod krovne konstrukcije Sjevera - to su kućice na parkingu iza HNK-a:
    adzijina-13-2-26-07.jpg

E, sad, kako ekipa misli zaštititi taj parking i tu imovinu najvećeg nacionalnog kazališta kad nahrupe barbarske frakcije suparničkih navijača iz Dalmacije, koji će biti smješteni na tribini uz HNK - valja pratiti sa zanimanjem. Nekak valjda budu :eyes:

* Generalno mi je napeto gledati urbanističko rješavanje okoline stadiona jer će to biti glomazna građevina na relativno maloj parceli koja je uokvirena na nju neposredno naslonjenim zgradama i nevelikim ulicama. Prije nekih 15-20 godina sam neko kraće vrijeme stanovao na ćošku Tratinske i Badalićeve, na nekih dvjestotinjak metara od stadiona. Stan je imao odličnu izolaciju, ali prilikom svake tekme na Kranjči čulo se zujanje izvana, a uz otvoreni prozor mogao si pjevat duete s Prljavcima i Jurom kao da ti Bodalec i Stublić sjede na kauču. Taj je stadion očigledno imao razglas na razini i čulo ga se valjda do Trešnjevačkog placa. Kako oni misle izolirati stadion prema Brozovoj (ulica diektno iza istočne tribine) - bit će zanimljvo vidjeti. Zamišljene su neke ceste između stadiona i kuća, pa praćenje izgradnje stadiona gledam i kao praćenje izgradnje jednog posve novog gradskog bloka. Zato pucam i ovakve fotke iz daljine, da se kasnije može popratiti slijed gradnje (tu vam je Brozova lijevo):
    adzijina-30-1-26-01.jpg

Tu je trenutno blato, ali jednog bi dana tuda trebala niknuti nova cesta. Živi i zdravi bili pa vidjeli kako će to izgledati...

* Inače, osobno su mi najdraže fotke budućeg stadiona izdaljine. Ovdje gore sam napomenuo već kako izgradnju okoline stadiona smatram jednako bitnom onoj tribina. Super će jednoga dana biti staviti fotke u neki niz od samih početaka rekonstrukcije stadiona do kraja s gotovom novogradnjim. Tada će ovakvi motivi imati još veću vrijednost, siguran sam:
    adzijina-13-2-26-15.jpg

Danas je tu šikara, a sutra bude moderni Zagreb 21. stoljeća :strong:

* Kao što fotke pokazuju, na gradilištu se radi odličnim tempom, ali lijepo mi je vidjeti da se izgleda uglavnom radi i bez pretjerane hektike. Zato očito i napreduju tako brzo. Uvijek kad prolazim kraj gradilišta tijekom radnog vremena, vidim grupice na više mjesta gdje rade u dogovoru i kolektivno, kao mali mravi. Nikad nisam vidio da bi se zabušavalo po principu "jedan kopa cestu, a trojica puše i procjenjuju dupeta prolaznica". Neki dan sam pak imao super scenu koju sam htio fotkati, ali mi je zatrokirao mob: Izašlo je nekih 5-6 očigledno nadređenih (inženjera i inženjerki) iz kućica na istoku i krenulo prema zapadnoj tribini. Iz ekipe se jedna osoba sagnula, kao da rukom dodiruje pod, dok su drugi peglali svoje veste i namještali šljemove. Žao mi je što to nisam uhvatio jer su izgledali kao nogometaši koji izlaze iz svlačionice i idu na teren. Ovaj se saginje da takne travu i prekriži se, a ovi drugi namještaju dresove da izgledaju seksi za curice s tribine prije pozdrava sa sucem. Eto, to su trenutno naši igrači na stadionu i zaslužili su aplauz, pa im ga šaljem ovim putem. Respekt i poštovanje! :clap: Istovremeno sam pomislio kako će to izgledat kad deda Miško povede svoju plavu brigadu u prvu pobjedu na novom stadionu, eh! :trnci:

* Naoko na gradilištu prevladavaju strani radnici. Ima dosta tamnije kože s azijskog kontinenta, ali očigledno su dečki odlično uklopljeni u tim. Međutim, prilikom jednog fotkanja imao sam priliku čuti naše kajkanje i to na sav glas, u svih šesnaest. Taman je neki kamion dovozio materijal i dvojica su objašnjavala vozaču kamo i kako da vozi i gdje da stane. Fora je u cijeloj priči bila da su oni to činili hiperglasno i uz konstantno smijanje. Bilo je tu i sočnih psovki, a ekipa je drmala po @Fackeovskom slengu. Bili su to definitivno neki Zagorci, Prigorci ili Međimurci i prefora mi je bilo čuti da i po zagrebačkim bauštelama još Horvatska ni propala dok mi živimo. :grin: Istovremeno mi je super bilo vidjeti da je atmosfera na baušteli toliko pozitivna, da se fakat misli ozbiljno i da se očito gradi sa srcem i dobrom voljom, a ne preko one stvari. Nastavi li se tako, bit će to sve dobro, nema straha! :up:

Eto, to bi bio neki dodatak mojim fotkama prema stanju 17.2.26. Inače, ja napredak izgradnje na ovaj način pratim rado, jer mi nekako baš paše u opis onoga što trenutno kao forumaš mogu dati Zoni: Kako trenutno teško ili nikako ne mogu furati višeupisnu razmjenu mišljenja tipa kažem-kažeš-kažem-kažeš-kažem-kažeš i kontinuirano sudjelovati u debatama, niti ne ulazim u njih (iako bih često vrlo rado htio). S druge pak strane htio bih nekak sudjelovati i doprinositi rastu našeg kluba pa je ovo dobra prilika, pogotovo što mi budući stadion i nije totalno izvan radijusa kretanja, a imam neki gen za prošlost, arhitekturu i arhiviranje. Priloge "konzerviranju stvaranja povijesti grada" fotkam svakih par tjedana jer mislim da nema previše smisla informirati vas češće. Uvijek se veselim vidjeti da sam nekoga obradovao i da ljudi cijene te fotke i jedva čekaju novi stadion kao ja, tak da idemo dalje! Priča će završit tek kad podignemo neki trofej na tom stadionu koji danas nastaje. :strong:
  • Crusades
    22.1k
    Pripisat ću si zasluge za ovu detaljnu analizu :starstruck:
  • javolimtebejako
    4.2k
    legendaran report. koja piva se pretežito pije na gradilištu?
  • Lihtmašinac
    994

Hehe, ekipa osim što je marljiva, istovremeno je i uredna, a gablecira očito daleko od očiju javnosti. Tak da baš i nema tu flaša po okolo. Profesionalci, eh. Al čim uhvatim neku bocu u kadru, fotkam :wink:
  • Droljo
    25.4k
    U ljeto ak i dalje budu u pravom tempu (kao sada) treba kupiti koju mrzlu dečkima za trud i zalaganje...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet