• Crle
    1.4k
    Ja se sa tobom slažem, no svjestan sam svojeg limitiranog nogometnog znanja pa ne želim sve prikazivati lošim kada to nije tako. Najviše to da rasprodajemo neki mitski konstantni europski uspjeh.

Da se razumijemo i ja bi da sutra imamo nekog vrhunskog trenera, no to možda nije moguće.
  • Zagi
    14.7k
    Pogledaj jedan bodo koji s takvim igracima pobjede atletico i city u gostima, prica li se kak su njihovi igraci losji od cityevih ili atleticovih? Nogomet je prvenstveno momcadski sport, momcad izvlaci pojedince, ali za bit momcad trebas trenera koji ce skup 25 glava postaviti tako da postanu jedno tijelo.Crni86

Dobro Crni pa Knudsen je 7 godina kontinuirano tamo, a vjerojatno mu se ni ekipa "na katu " nije mijenjala.
    Super je stremiti tome ali uspoređivati se s njima u prvoj Bobanovoj sezoni?

Povjerenje u Kovu sada na stranu jer znam da ga nemaš.
    Kako da bilo koji trener sakrije rupu koju imamo na golu? Lik sve primi ,a razigravati nemre. Kako tako igrati?
    Ili na desnom beku?
    Ili nedostatak kvalitete na krilima?

Ajd sakriti jedno od toga ali sve u isto vrijeme?

Meni je ovo za prvu polusezonu čist ok, stvarno.
    Livi, Valinčić, onaj mali iz Barce i već je riješena večina problema.
    Malo strpljenja.
  • scooniepenn
    6.3k

Ne poznajemo se da bih mogao pricati o tvom znanju. No, nema potrebe da se ovdje bilo tko potcjenjuje do te razine da pored zdravih ociju ne vidi Kovaceviceve limite. Ja ne ocekujem na klupi Guardiolu, ali ocekujem trenera koji je uspjesno vodio Bragu i Panathinaikos. Ovo navodim kao primjer razine klubova koja ipak nesto pokazuje. Je li normalno da Rijeka ima Victora Sancheza na klupi, a Dinamo Marija Kovacevica. Sorry, ali meni nije.
  • db-izbjeglica
    19.8k
    u HNL-u imamo najmanje primljenih golova ali i to što smo primili je večina na dušu igrača a pogotovo golmanaLudovic IX
    .
    dinamo je i u HNL-u dosta loš po tom pitanju i prima 0,84 gola po utakmici.
    čisto za usporedbu, prosjek primljenih golova po sezonama od kad je lige 10.

2024/25 - 1,11
    2023/24 - 0,83
    2022/23 - 0,78
    2021/22 - 0,61
    2020/21 - 0,78
    2019/20 - 0,56
    2018/19 - 0,56
    2017/18 - 0,94
    2016/17 - 0,67
    2015/16 - 0,53
    2014/15 - 0,58
    2013/14 - 0,72

znači, prosjek po završenim sezonama lige 10 je 0,72 primljenih golova po utakmici.
    postoji napredak u odnosu na katastrofalnu prošlu sezonu, ali to nije dovoljno... i dalje je poprilično ispodprosječno za dinamove standarde.

mora biti bolje, uozbiljimo se, to je dinamo....klub koji je znao završiti HNL sezonu sa 20 i manje primljenih golova.
  • mikser
    68

Ali nemožeš ni staviti tog istog Godu u jučerašnji sastav. Po meni je prijalazni rok dosta dobro napravljen, naravno da ima boljih i lošijih, pa i taj Goda je dobar za Dinamo (ali ne kao starter).
    Naš problem je trener
  • Crle
    1.4k

Lako moguće da je. Ja ga ni ne branim, i po meni donosi čudne odluke. Stvarno sam bio za njega da doðe no lako moguće da nije taj jer i ja sve više sumnjam.

Nadam se da smo u krivu. :grin:
  • njurci10
    405
    a koga bi ti stavio ako je Vinlof načet?
    Ili bi riskirao njegovu ozljedu?
  • Orc123
    14.8k
    Kolko na kraju mozemo igraca prijaviti za playoff? 3? Do 5.2.?
  • mikser
    68

Ok, znači Vinlof je načet, pa što ga onda stručnjaci guraju u igru onda kad je već bilo gotovo.
    Jel nije bilo bolje staviti Galeta na stoper, a Mikića na njegovo mjesto. Čemu Vinlof kad je načet.
    Stari, jučer nisu smjele biti nikakve rotacije, jučer je Dinamo trebao ići na max.
    Lik je izašao s Godom (Vinlof), Vidović (Hoxha), Varela (Topić, Bakrar), Kule (Beljo).
    Kakve rotacije u onakvoj utakmici - riskiraš prolaz, možež uzeti dobre pare, dižeš koeficijent, igraš europsko natjecanje i rušiš ugled.
    Čovjeće mi igramo s Vukovarom tek četvrti dan, ovo nam je treća utakmica iz priprema tek izašli, o čemu pričati, kakav umor.
    Naš Kova ne rotira 6 mjeseci nikoga i baš sad se odlučio.
  • Crni86
    19.6k
    Knudsen je 7 godina kontinuirano tamo, a vjerojatno mu se ni ekipa "na katu " nije mijenjala.Zagi

Naravno, mozda malo pogresan primjer. Al eto quarabaga jednog koji je isto uspio.

Kako da bilo koji trener sakrije rupu koju imamo na golu? Lik sve primi ,a razigravati nemre. Kako tako igrati?
    Ili na desnom beku?
    Ili nedostatak kvalitete na krilima?
    Zagi
    Da li je nama stvarno golman bio jedini problem jucer?
    Za desnog beka si je djelomicno sam kriv jer mali mika je mogo dobivat finih prilika nakon ozlijede valeta, pa bi sad vec mozda bio u konkurenciji da starta… Druga stvar je da si svjestan mana Galesica ko kak si ti naveona drugoj temi, jos kaze nas trener da im tam igra najopasniji igrac… nda stavis na krilo desno igraca koji mozda igra najodgovornije pa da pomogne tom igracu? Ne stavis valjda djecaka koji je fizicki nedorastao nogometu na ovoj razini…

Da li smo bez obzira na to mi izgledali dobro? Nismo. To je ta razlika, da mi kao momcad nesto prikazujemo pa jbga dode neki bolesno dobar igrac izbaci godu i mi izgubimo, ili da mozemo rec ko protiv monaca bili smo dobri al eto zeznuli smo se, al bar smo nesto prikazali. Ja se stvarno trudim uhvatit za bilo sta da vidim da kazem e pa ovo je bilo dobro, al u europi u velikim utakmicama, jedino se mozes uhvatiti za fener koji je bio prva tekma…
  • NORTE
    22.2k

Kova je više puta dokazao da nije trener dostojan veličine dinama, a ovo u Danskoj je bio vrhunac.

Naravno da nam sezona može krenuti uzlaznom putanjom na najjače, Genk pa Freibourg, što želim svim srcem, ali viđeno o njemu ostaje.

Kamo sreće da nam bude trofejni trener uspješan i u Europi dugoročno pa se ovo sve zaboravi i postane nebitno.
  • rokikaciga
    10.2k
    dinamo je i u HNL-u dosta loš po tom pitanju i prima 0,84 gola po utakmici.db-izbjeglica

Pogledaj ovaj podatak 18.5 kad nam zavrsi sezona i usporedi PrDL(prije Dominika Livakovica) i PoDL(poslije Dominika Livakovica) za ovu sezonu.

Na golu nam je stajao drugi najgori golman HNLa vecinu sezone a sad ce nam stajat top 5 shot stopper svijeta.
  • mlinchica
    4.8k
    kad nam zavrsi sezona i usporedi PrDL(prije Dominika Livakovica) i PoDL(poslije Dominika Livakovica) za ovu sezonu.rokikaciga

Ovo treba uvrstiti u statističke termine
    Made by Zona :grin:
  • Zagi
    14.7k
    Da li je nama stvarno golman bio jedini problem jucer?Crni86
    Jedini? Nije. Nabrojao sam ih četiri, četiri najveća.
    Najveći problem? Sigurno. No ne bih više o njemu, taj problem se danas riješio.
    Za desnog beka si je djelomicno sam kriv jer mali mika je mogo dobivat finih prilika nakon ozlijede valeta, pa bi sad vec mozda bio u konkurenciji da starta…Crni86
    Nebi ni to bilo rješenje, Mikić je defanzivno loš i trebati će mu još par sezona da dođe na potrebno razinu. Nije slučajno da ga i u u17-19 reprezentaciji nerijetko stave na krilo.
    pa jbga dode neki bolesno dobar igrac izbaci godu i mi izgubimoCrni86
    ili Simsir izbaci Galešića ?

Jedino zapravo ostaje Varela koji jasno nije dorastao ovom nivou. Zašto igra treba pitati Zvonu.
    Bonusi, možda je povezano sa budućim suradnjama,priprema li ga se za iduću sezonu ? Nemam pojma.
    Jedan igrač, jedno pouvrijeme. Koje nismo niti izgubili.
  • Zagi
    14.7k
    Na golu nam je stajao drugi najgori golman HNLa vecinu sezone a sad ce nam stajat top 5 shot stopper svijeta.rokikaciga

Stvarno mislim da ljudi nisu svjesni koliko smo mi danas postali jači. Odnosno koliko smo zadnje tri sezone bili katastrofalno slabi na toj poziciji.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet