• Fabercaster
    770
    Ak je stvarno napokon riješen transfer Livija mislim da se konačno složila nova kičma momčadi za idućih par godina koju će činiti Livaković-McKenna-Zajc+Mišić-Beljo oko koje će se nadograđivati ostatak uz back up Galešića i Gode.

Taman se stignu uigrati osvajanjem HNL-a, kupa i igranjem finala Europske Lige, a onda iduće sezone umiroviti Maksimir igranjem Lige Prvaka.
  • NORTE
    22.1k
    Mogu zamisliti Livija da ostaje u dinamu do kraja karijere (i postaje igrač s najviše nastupa za klub).

Uskoro useljavamo na novi stadion u rangu Pampasa (!) koji će svaku tekmu biti pun uz neviđenu atmosferu, a Livijev doživljaj nošenja dresa sa svetim grbom bit će kao nikad prije.

Očekujem daljnje jačanje momčadi i budućnost bez granica.

Livi ostani zauvijek i budi važan dio velikog dinama.
  • rioda
    13.1k

Pošto smo mu bili spremni ponuditi ugovor na 4,5 godine, znači da će na ljeto biti 4-godišnji ugovor. To mi izgleda kao da je on odlučio doći u Dinamo do kraja karijere.
  • jedan u nizu
    17.1k
    Jel meni moze netko obasniti kako funkcioniraju posudbe igraca i njihove place.
    U clancima uvijek bude svakako napisano, a vecina toga mi nema logike.

Evo sad Livi, kazu od dinama nece nista uzimati, samo bonuse, a istovremeno nece ni od Fenera.
    Kako je to moguce?

Isto tako, kada kazu npr se odrekao dijela place da bi dosao u dinamo, pa kako je to moguce?

Igrac ima ugovor sa maticnim klubom. I on traje recimo 4 godine. I za tih 4 godine ima garantirani novac.
    Da li ce igrati tamo ili na posudbi svejedno je, i dalje je u vlasnistvu maticnog kluba i vrijedi mu njegov ugovor. A klubovi se dogovoraju tko ce platiti koliko. Mozda maticni klub pokriva cijelu placu jer ga salje u razvojni klub. Mozda ga salje negdje gdje ce netko samo preuzeti placu, pa ce si rasteretiti budzet. Ili ce zaraditi na njemu, pa ce netko platiti fiksni dio i placu igraca.

Tako i pisu nasi kada nasi igraci idu negdje na posudbu, da ce se dinamo rijesiti place tog igraca, da ce to rasteretiti budzet i takve stvari. A onda istovremeno, pisu da se igraci odricu dijela place kako bi igrali u drugim klubovima.

Meni je protiv svih zakona logike i pravnih zakona da jedan Livakovic sljedecih pola godine nece primati placu niti od dinama, niti od Fenera. Tako si je Fener smanjio pola godine ugovora za Livija.
    Logicno mi je samo da on ovih pola godine nece primiti nijednu isplatu, tjednu/mjesecnu/kvartalnu - kako vec ima dogovor. Vec ce svoj novac primiti tek po povratku u Fener, onaj koji mu stoji u ugovoru.
  • NORTE
    22.1k
    kazu od dinama nece nista uzimati, samo bonuse, a istovremeno nece ni od Fenera.
    Kako je to moguce?

Isto tako, kada kazu npr se odrekao dijela place da bi dosao u dinamo, pa kako je to moguce?
    jedan u nizu

Ugovor o posudbi isključuje Fenerovu obvezu plaće, to je normalna stvar. Dalje igrač riješava s novim klubom.
    Kad kažu odrekao se dijela plaće to je da ide na manju plaću da igra u drugom klubu.

On navodno ne želi plaću od svog dinama, barem ne na ovoj posudbi, očito jer je zaradio dovoljno novca.
  • Papastrumf
    21.5k
    Ima različitih posudbi. Negdje novi klub preuzme cijelu plaću, negdje preuzme dio plaće, negdje novi klub ne može preuzeti cijeli dio, a stari klub ne želi plaćati ništa pa se igrač mora odreći te razlike itd.
    Isto tako negdje novi klub plaća posudbu plus cijelu plaću.
    Po ovome što se piše, mi plaćamo posudbu Feneru, što znači da Fener ne želi isplaćivati plaću Liviju na posudbi te se Livi odrekao i onoga što bi mu dinamo plaćao na uštrb posudbe koju dinamo mora platiti Feneru. Tako da će Livi zapravo igrati besplatno 6 mjeseci.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet