• don
    17.8k
    Ne, nije istina...mali M

pa cilo vrime to pišem i ne pričan da imamo igrače loše kvalitete već odlične i neusporedivo bolje u odnosu na ostatak lige. Samo je razlika jer sam ja za tebe optimističan u krivom smjeru i ti bi više volija da
    imam razumijevanja dok prosipamo bodove po HNL pašnjacima.

Okani se više glupih "papira" gledaj omjer na terenu...mali M

a ti čitaj moj post. Upravo zbog tog omjera na terenu je i napisan prvi komentar s kojim se raspravljaš.

Ja samo kažem da mi već ide na živce to umanjivanje Dinamovih protivnikamali M

a meni ide na živce spuštanje kriterija i očekivanja na gubitke utakmica i naslova. Desit će se uvik ta jedna godina. Ok, desila se prošle godine i Dinamo ove godine mora vratit naslov kako god zna.

potrošili smo 16,8 milijuna eura ove sezone na nove igrače i Dinamo mora apsolutno dominirati ovom ligom. To nitko nije očekiva u početku zbog argumenta koji više ne važi - nova smo ekipa.

nismo ulazili jer i ja tvrdim da nam je Kova trener za male klubove... Govorim samo da više nije takva razlika u kvaliteti kao u vrijeme prime Petka i ekipe...mali M

nije, ali je idalje neusporediva u odnosu na ostatak lige. Pa i sa Petkom smo se mučili sa cilon ligom već 4-5 godina.
  • Tvrdica McTvrdi
    4.2k
    Nisu te dvije činjenice suprotstavljene. Prosječni HNL klub je bolji nego je bio prije i opet to ne znači da ne smijemo očekivati dominaciju, nije to omalovažavanje naših suparnika. Isto kako je prosječni Ligue 1 klub puno bolji nego je bio prije 10 ili 12 godina pa opet se od PSGa očekuje dominacija.
  • mali M
    9.5k
    ovo se slažem skroz..

ne pričan da imamo igrače loše kvalitete već odlične i neusporedivo bolje u odnosu na ostatak lige.don

Očito se ne kužimo. Ovaj dio se ne slažemo. Ja kažem da nemamo TOLIKO NEUSPOREDIVO bolje igrače nego ostali..

meni ide na živce spuštanje kriterija i očekivanja na gubitke utakmica i naslova.don

Ovo nitko ne očekuje i samo je glupavi argument da se ode u krajnost. Svi mi sanjamo pobjede i naslove. Neznam kada smo zadnji puta baš baš pregazili ligu.. jednostavno to više nije relanost za nas da ćemo bez pardona s pola gasa sve pregaziti...

potrošili smo 16,8 milijuna eura ove sezone na nove igračedon

Ovo si ili zločest ili trol jer znaš da ovo nije realno... Ne uzimaš u obzir odlaske i prodane? Potrošili smo 16.8 milijuna na 18 igrača.. to je prosječno manje od milje po igraču... Kad već tvoj papir sve trpi
  • don
    17.8k
    Ja kažem da nemamo TOLIKO NEUSPOREDIVO bolje igrače nego ostalimali M

to je tvoje mišljenje i ni ne pokušavan ga prominit.

Svi mi sanjamo pobjede i naslovemali M

sanjam i ja Mišića kako diže trofej Lige prvaka, ali za nas je realnost osvajanje i dominacija HNL-a, a ne san.

jednostavno to više nije relanost za nas da ćemo bez pardona s pola gasa sve pregaziti...mali M

u tom i je ključ problema o kojem pišem. Hajduk se svake godine raspada u svim segmentima kluba, mi imamo mirno more isprid sebe i opet budu s nama u par bodova na kraju.

nemoj da moramo ić usporedbu igrač za igračem zadnjih 5 godina.

Ne uzimaš u obzir odlaske i prodane?mali M

pričam samo o iznosu za koje smo kupili igrače i uspoređujem ih sa ostatkom lige. Meni je ovaj prijelazni period u vidu transfera igrača odrađen savršeno i nemam nikakvih problema u vidu tih potrošenih para.
  • Omake
    15.1k
    Luka Vrzić izgleda jako zanimljivo kada se zagrebe ispod površine. Šupao jutros malo po raznim grafovima, i kada sam gledao razne stvari dok krilnih igrača u HNLu, Vrzić se istakao na više načina

Progresivni Pasovi i Progresivna nošenja

fI2o5E7.png

Iako Gorica igra grozan nogomet, i gdje on igra nešto između desetke i krila, brojke su mu jako dobre. Jedan je od boljih krila po pitanju progresivnih dodavanja s oko 5, a progresivna nošenja su mu blizu prosjeka. Lako je zamisliti, a mislim i da je realno, da bi u ekipi koja dominira posjedom i zadnjom trećinom te brojke bile u rangu ovih koje imaju Omerović i Lisica.

Defenzivne akcije i Postotak dobivenih duela

hfBOfLB.png

Od modernih krila se traži da i u defenzivi odrade svoje. Ovdje je odličan u obje kategorije, točnije treći i po postotku dobivenih duela, i po broju uspješnih defenzivnih akcija. Malo mi Arber ovdje šteka...

Broj centaršuteva po 90 i Kvaliteta prosječne stvorene šanse

JOqfDuD.png

Četiri igrača se ovdje baš ističu, on je jedan od njih i daleko najmlađi. Uz to, kvaliteta prosječne stvorene šanse mu je najbolja u ligi. Ovaj graf je isto primjer koliko je Omerović igrač kaosa koji proba sve i svašta, ali se jako malo iz toga izrodi – najviše centaršuteva, a iznimno loše šanse stvara.

Broj pokušanih driblinga i postotak uspješnosti istih

pxJax32.png

Iako mu je broj pokušaja prosječan, ima drugi najbolji postotak u ligi. Mislim da je realno da bi s više pokušaja bio negdje između Tavaresa i Hoxhe. Gledajući razinu atleticizma i kontrole lopte, mislim da bi bio malo bliže Hoxhi. U svakom slučaju, u jednoj momčadi koja je dobra ofenzivno, koja dominira ligom, bio bi jedan od najboljih driblera lige.
  • DiddyGuela
    5.3k

Drago mi je sto si ga ovako detaljno predstavio. Spomenio sam ga jos pocetkom sezonu na ovoj temi... bas iz razloga jer je dio svoje mlade karijere proveo kod nas. Nastavio sam ga pratit tokom sezone u Gorici kao i neke nastupe za mlađe uzraste repke i moj dojam je da se radi o modernom dinamicnom krilu. Iako je vise onaj tip desnjak na desnoj strani. Znaci bolje se snalazi na liniji nego sa ulascima u sredinu.
  • Omake
    15.1k
    Slažem se. Iako mi djeluje da bi mogao biti jednako koristan i kao klasično desno krilo i kao invertirano lijevo. Uzbudljivo je da u ligi uz Lisicu imamo još jedno talentirano krilo jer toga u HR uvijek fali.
  • Ivdzo11
    9k
    Još malo vijesti s Aldo Drosine. Istra 1961 je u posljednjoj fazi dogovora oko dolaska Samulija Miettinena, 21-godišnjeg finskog stopera, koji stiže nakon što je osvojio dva uzastopna naslova prvaka Finske, prve su doznale Sportske novosti. KuPs je njegov poslodavac, s kojim mu istječe ugovor, a ukupno je za njih skupio čak 82 nastupa te zabio tri pogotka. Transfermarkt ga cijeni na 500 tisuća eura, a ima i šest nastupa za U21 Finsku.
  • Nogo
    9.8k

Istra ima baš zanimljive transfere. Skauti im rade baš dobar posao po meni.
  • Ivdzo11
    9k
    Lepore objavio da je Istra imala ponudu 3 mil i odbili iz MLS-a.... Sad makeo, cisto sumnjam da bi Istra bila imuna odbiti takvu ponudu...
  • rokikaciga
    9.7k
    Lepore ima isto vjerodostojne insajderske informacije kao moja baba u starackom.
  • Gringo
    664
    Skauti im rade baš dobar posao po meni.Nogo

Apsolutno, samo ne znam jel imaju baš svoje skaute ili to radi ekipa iz Alavesa
  • Ivdzo11
    9k
    Penal za Vukovar, ajde ispadaj Lokomotivo
  • Milki1
    22
    Kako su ti igraci isto glupa telad znaci sve je okruzeno kamerama znas da ima var i ti ovako glupo igras rukom…
  • Sajla
    17k
    Kolinger uspije izmaknuti nogu kad lopta ide prema Rebiću, ali ruku ispred bezvezne promašene spore lagane lopte ne može. kapetanski.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet