• Zambatine škude
    4k
    Slažem se da stranac kojeg se dovodi mora biti puno bolji od domaćeg. Kako smo nekad dovodili Soudanija, Sammira, Fernandeza ili sad Domingueza, McKennu i slično. Dok se dovode nekakvi Cordobe, Ogiware, Kaneki, Villari nema tu sreće. Ti igrači samo zauzimaju mjesto nekom domaćem talentu, a ne rade nikakvu razliku, a uz to koštaju više.Mr Anderson

Nisi ništa krivo rekao, ali ovo je čisti alanfordizam. Bolje imati jeftine i bolje nego skuplje i lošije.

Da bi doveo nekog dobrog stranca, nekad ćeš kupiti i lošeg. Na svakog mladog odličnog igrača kojeg odgojiš ih ide 3,4,5 od kojih nemaš skoro ništa.

Ja ne znam klub na svijetu koji potroši ozbiljan novac na stranca za kojeg unaprijed zna da će biti lošiji od tri domaća na toj poziciji i 24. igrač u rotaciji. Recimo ovo s Villarom je čista naknadna pamet. Ako je netko mogao pretpostaviti da će igrač koji je bio top u Serie A i koji ima španjolski DNA biti ovako beskoristan, onda svaka čast.

Rekao bih da su skoro svi Dinamovi stranci u ovom novovijekovnoj eri došli ili kao projicirani prvotimci ili kao zakrpe koje su u tom trenutku bile tržišno najbolje rješenje (valjda). Postoje iznimke, naravno.

Oba golmana, treći stoper, tri od četiri beka, šest od osam veznjaka (Zajca brojim kao našeg) i oba napadača, govoreći o nekoj ozbiljnijoj rotaciji, su Hrvati. Deficit domaćih imamo na krilnim pozicijama (genetski donekle i logično) i na stoperima jer smo odlično uboli s ovom dvojicom. S obzirom na to da nemamo razvojnu momčad ni drugu momčad i da smo čitavo vrijeme u poziciji gdje je teško odgajati nove igrače, nije to tako loše ni dramatično. Forsiranje te teme mi je više bumerska dokonost na Fejsu, nego ogroman problem.
  • Jos-Optimus
    8.6k
    Pa naravno da su stranci dobrodošli, ali ćemo dugoročno, realno, i mi i reprezentacija najviše profitirati od domaćih dečki. Domaćim dečkima, u globalu, ipak Dinamo nešto predstavlja, dok je takve strance kao Zajc teško dovesti. Stranac treba biti dimenzija više i to je svugdje tako, ne kužim čuđenje. Ili mladi talenti kao Olmo ili ozbiljan upgrade kao Soudani. Što je Ogiwara? Pa brate, ako već dovodiš beka iz Japana, onda dovedi pravog beka iz Japana, a ne japanskog Štefulja.
  • Jurki
    21.4k
    ako već dovodiš beka iz Japana, onda dovedi pravog beka iz Japana, a ne japanskog Štefulja.Jos-Optimus

Jebiga nije problem u Ogiwari, vec u onome tko ga je doveo u klub.
    Skauting nam je dugo godina na jako losim razinama i zato se i događaju ovak lose akvizicije.
    Fala Bogu pa se i to pocelo mijenjati na bolje.
  • NitkoBitan
    34.3k
    Jebiga nije problem u Ogiwari, vec u onome tko ga je doveo u klub.Jurki

Zar nije doveden kad je Simic bio SD i kad je proracun za sva pojacanja bio 4-5 milja uvrh glave? Ne znam kaj se ocekivalo za taj novac.
  • Jos-Optimus
    8.6k
    ma ok, ali nije on nesto ni kostao, jbg, kvaliteta i košta, znalo se da nije ni među top 6-7 bekova u Japanu
  • Zg123
    3.3k
    I jako smo se usrećili s tim.Chempers

A po cemu nismo?
  • Jurki
    21.4k
    jbg to puno govori i o Šimiću kao SD-u (bez obzira na bušenja od strane tadasnje Uprave).
    Znas i sam da je Japanska liga daleko od ozbiljnog nogometa u Europi.. i ti ides dovesti iz te lige osrednjeg beka (za tu ligu).
    To je isto kao da npr Dortmund ide rjesavati pitanje bekovske pozicije sa Bosecom.
  • Droljo
    23.9k
    jbg to puno govori i o Šimiću kao SD-uJurki

Neki su to znali odmah...
  • Jurki
    21.4k
    Neki su to znali odmah...Droljo

Iskreno, ocekival sam od Šimića puno samo zbog toga jer je radio u ozbiljnom klubu kao skaut.
    Te da ima dobro oko za prosuditi igraca.
    Na kraju ispal teski flop.
  • Brusa
    3.9k
    jbg to puno govori i o Šimiću kao SD-u (bez obzira na bušenja od strane tadasnje Uprave).Jurki

Evo opet se tu spominje "bušenje " od strane tadašnje uprave. Također, kad se priča o Bišćanu često se navodi da je bio "bušen" od uprave (ne sad konkretno ti, nego općenito govorim) te da je to pridonijelo njegovom neuspjehu, ajmo reći.
    E sad meni stvarno nije jasno o čemu se tu točno govori, pa ako bi mi netko htio objasniti. Svi mogu odgovoriti tko zna na što se to odnosi.
  • Jurki
    21.4k
    zar nije bio miniran transfer onog Alzirca Titraouija?
    To kaj znamo.

Da se Šimić pokazao kvalitetnim SD-om - nije.
    To je samo pokazatelj da SD koji dovodi hrpu igraca na posudbu s opcijom otkupa i sam nije nimalo siguran dal je taj igrac bar malo kvalitetom dovoljno dobar za neki klub.
    Ako dovodis na posudbu igraca, dovodis klasu kojoj trebaju minute a ne igrace za Loksu pa APP.
  • Brusa
    3.9k
    hvala na odgovoru!
  • Droljo
    23.9k
    Šta mamić nije blagoslovio nije se odradilo. Meni se čini da je tako nekako išla sportska politika...
  • Jurki
    21.4k
    Šta mamić nije blagoslovio nije se odradilo. Meni se čini da je tako nekako išla sportska politika...Droljo

Vjerojatno je bilo tako.
    Ali evo da je Šimić tak kvalitetan kadar.. mislis da bi Dabac bio prije njega SD (u danasnjoj formi di ipak Boban sve konce vuče)?
    Jako tesko..
  • Chempers
    1.2k
    (kasnili smo s istim 2-3 godine)Jurki

Slažem se, al upravo u tom grmu leži zec. Ovog ljeta vjerojatno samo Jagusic, al zadnjih nekoliko godina smo propustili dosta domaćih igrača koji su mogli raditi razliku danas.

Vjerojatno bi da nam je i trener stranacHoxhemo Titulu

Bolji trener bi svakako izvukao više, al nisam pristalica toga da se sve svaljuje na trenera a kadar nam je kakti savršen.

A po cemu nismo?Zg123

Po rezultatima?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.