• vjeko1701
    21.9k
    Al zanimljiva mi je ta izjava Šikića. Dal je neko zamućivanje vode ili maslinova grančića?
  • Calello5
    132

U svakom slučaju zanimljiva informacija. Znam da se o tome pričalo, ali nisam naišao nigdje da je blizu realizacije. Također sam član Uprave jednog amaterskog kluba u Slavoniji, pa ako možeš detaljnije makar u privatne poruke koji su uvjeti i za poduzetnike i klubove
  • Tvrdica McTvrdi
    3.9k
    UEFA ranking je jedini mjerljivi pokazatelj za koji se možemo hvatati, ali opet nije savršen. Slavia, Sparta i Plzen godinama su dobri u europi i onda kumulativno su visoko rangirani, no na istom mjestu se i Srbija našla jer su 2 kluba dobro igrali europu pa u tom trenutku je opet ta liga bila lošija od naše. Ne gledam Čehe pa stvarno ne znam, ali može biti da sve zajedno liga uopće nije toliko bolja od naše. Zato to "podcjenjivanje lige" i nije tako neopravdano
  • vjeko1701
    21.9k
    Za razliku od Srbije, Češka je ipak ozbiljnija liga sa puno više ulaganja i kontinuitetom dobrih rezultata. Ja mislim da bi bilo koji iz top 5-6 klubova kod nas bez problema ušao u top 4 a Slavija i Sparta bi bili ozbiljni konkurenti za titulu, posebno Slavija.

Uostalom, ovo je graf zadnjih 15 godina. Češka je u kontinuitetu iznad nas dok je Srbija na temelju 2 dobre i jedne odlične sezone imala taj kratki skok gore nakon kojeg se vraćaju gdje im je mjesto.

country-make-png.php?m=rank&c1=Croatia&c2=Czech%20Republic&c3=Serbia&y1=2010&y2=2025
  • ElDorado
    8.6k
    odlična opaska. Baš tako. Kako god bilo Dinamo im je uvijek tema.
  • ElDorado
    8.6k
    mislim da je to prije svega poruka navijačima u smislu eto kakvog predsjednika imate dajem vam ekstra talenta a on nece.
    Iskreno uopce mi nije zao Krivak je odigrao ocajnu jesen.
  • vjeko1701
    21.9k
    Nije Krivak toliko nahajpan da bi se preko njega izazivala neka reakcija navijača. Drugo da je u pitanju Jagušić. Ne drži mi to vodu. Osobno mi više izgleda kao javni poziv na dijalog. Čisto nekako dojam.

Odkad su se zatvorila vrata između klubova, prvo su krenuli u neke priče sa Hajdukom u stilu - ne želite vi, žele oni. To mi je više izgledalo kao igra da se izazove reakcija o kakvoj pričaš. Samo jbg, nema Hajduk baš niti para niti igrača za posuditi.

Kakvu god oni imali školu, sami, bez ikakvog marketinškog potencijala, bez ikakvih novca koji stoje iza njih vrlo kroz sezonu-dvije ispadaju iz lige. Neće im ni Misković ni LjPV ikad dati 2-3M eura za nekog igrača.
  • FelceAzzurro
    1.2k

Iskreno se nadam kako ce to leglo mafije propasti uskoro.
  • vjeko1701
    21.9k
    Može klub propasti, oni će samo naći neki drugi. Neće takvi nažalost propasti s klubom.
  • deda
    42.2k
    Loksu drži Šika, oni će pasti kad ovaj ne bude mogao više. S druge strane ima kod njih kvalitetnih ljudi koji dobro odgajaju do neke mjere igrače. Ti ljudi koji znaju će prijeći u neki drugi klub. Da li će to mjesto broj 2 u Zg nogometu koje je nekad držao Zagreb, sad Loksa, preuzeti Rudeš, Sesvete ili netko novi to će vrijeme pokazati. Ali taj neki drugi klub će postojati, možda nam se priključi i treći tko će ga znat.
  • vjeko1701
    21.9k
    Mislim da će po inerciji 8/10 sezona u HNL-u participirati barem 2 zagrebačka kluba. Sa novom Kranjčom se možda i privuku neki manji investitori.

Problem je da ti klubovi gotovo nikada neće biti nešto previše praćeni niti će imati neku publiku. Uvijek će se na njih gledati kao neke crne ovce lige koje prati "500 ljudi".

Čak da se NK Zagreb vrati u prvoligaško društvo, ne vjerujem da bi okupio previše ljudi.
  • deda
    42.2k
    Referirah se više na stvaranje igrača iz Zg bazena nego stvaranje nekog etabliranog kluba sa značajnijom podrškom. Nažalost ta priča je narušena 45te, a zabetonirana je propadanjem Nk Zagreba.
  • Mr Anderson
    16.1k
    Još prije dva mjeseca je izglasan nacrt izmjena i dopuna zakona o sportu. Nema tu neke velike filozofije. Tvrtke koje sponzoriraju sportske udruge i klubove imaju pravo na umanjenje porezne osnovice za sponzorirani iznos prilikom obračuna poreza na dobit. Vi kao klub morate s njima potpisati ugovor o sponzorstvu.
  • vjeko1701
    21.9k
    A to je opet stvar brojeva. Uvijek će u Zagrebu biti više talenta među djecom nego ga samo jedan klub može okupiti. Uvijek će biti i više djelatnika nego ih treba jednom klubu.

Možda i ta priča oko drugog relativno popularnog kluba u gradu i nije skroz mrtva. Definitivno ima tu potencijala sa pravom strategijom. Fokus na Novi Zagreb, na doseljenike iz regija koje nisu tradicionalno Dinamovske, na one koji vole ići kontra većini.

Sa pravim radom, vjerojatno bi se kroz desetak godina dalo složiti klub koji prati 5-6K ljudi u prosjeku. Ljudi ima dovoljno, struke ima dovoljno, klinaca ima dovoljno. Jedino kaj klubu s takvom strategijom baš i ne odgovara Kranjčevićeva i vjerojatno bi trebao gledat kako napraviti vlastiti stadion i kamp negdje blizu Arene.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet