• Kujtim Shalla
    7.9k
    Ja mislim da je Ryan dogovoren još ljetos . Nije se džaba spominjao. Kao što se Bakrar spominjao i odjednom je na kraju i došao mada ga većina nas nije smatrala kao pojacanje , spominjao se njegov loš učinak pa na kraju se pokazao kao pun pogodak. Frajerčina. Jedino što onda neko ide ,to mi jedino ima smisla. I ako ćemo dobiti ozbiljne novce za Kulena . Tjerati ga bez veze za kikiriki bi mi bio glup potez. Mislim da za napadača njegove statistike možemo uzeti 3,4 milje što je realno. Za Villara još nisam pametan a mislim da niko od nas nije. Ja sam ga vidio kao najveće pojačanje , i mislim da nije dobio šansu da pokaže šta zna , a opet u svijetu profesionalizma nema previše prilika ,ili jesi ili nisi. Bennacer je odmah pokazao da je igračima ,Zajc također. On sa svojim godinama ,iskustvom trebao bi imati drugačiji govor tijela. Ako se dobije dobra ponuda on želi bježati jbg ,idemo dalje i po meni se ne treba odustati od te ideje i gledati i dalje u tom smjeru. Španjolci su uglavnom zahvalni i dobri igrači. Villara se sigurno malo naljutilo dovođenjem Zajca i Bene , to ga je vidljivo poljuljalo . Livi pod must
  • Tranzicijski Napad
    957
    Pa i nisu nesto predojmljivi. Kod njega se isticu utrcavanja iza obrane koja su jako dobra a i jak je na lopti kao i igri glavom. Manje je ucinkovit u razigravanju suigraca, presingu i presijecanjima.

Zanimljiv igrac, takav profil nemamo a posto je besplatan transfer zasto ne.
  • skener
    6.8k
    Valjda treći klub u zadnja 24 sata :lol:Keyser Soze

Za kraj dana evo još nova tri kluba

Doruk Tecimer, novinar TRT Spora specijaliziran za vijesti vezane uz Fenerbahče, na X-u je objavio ekskluzivnu vijest da su se tri kluba iz 7 najjačih europskih liga interesirala za Livakovića. "Ekskluzivno. Novi timovi koji su od predstavnika igrača saznali uvjete za transfer Dominika Livakovića su Ajax, Brest i Verona", napisao je.
  • Laugreano
    4.8k
    Analiza igre Ryana, ako netko zna portugalski.
  • Pacho
    12.3k

AI sazetak:

Unatoč visini od gotovo 1,90 m, analitičari tvrde da Ryan nije tradicionalni "sidrun" (target man) koji se oslanja na fizičko zadržavanje lopte. Umjesto toga, on je mobilni napadač koji napreduje kroz brzinu, tranziciju i napadanje prostora iza obrane. Voditelji zaključuju da, iako je on više tržišna prilika nego zajamčena zvijezda, njegove karakteristike mogle bi biti vrlo korisne za mobilnu momčad koja preferira igru suradnje.

​1. Profil i pozadina igrača
    ​Podrijetlo: Ponikao u omladinskoj akademiji Bahije.
    ​Nedavna povijest: Posljednjih nekoliko sezona proveo je u Japanu igrajući za FC Yokohama, Sagan Tosu i FC Tokyo.
    ​Statistika: Postigao je 12 golova u 25 utakmica u svojoj zadnjoj sezoni s FC Tokyom.
    ​Fizičke osobine: Visok (cca 1,90 m) i fizički snažan, ali posjeduje iznenađujuću brzinu i dug korak za svoju veličinu.

​2. Stil igre: Mobilni napadač naspram sidruna
    ​Nije "Zid": Unatoč svojoj veličini, ne osjeća se ugodno igrajući leđima okrenut golu ili ulazeći u fizička hrvanja s braničima kako bi zadržao loptu ("građenje").
    ​Kretanje: Preferira izvlačenje na krila (posebno desno) i napadanje otvorenih prostora. Opisan je kao igrač koji želi biti licem okrenut golu i nositi loptu naprijed, a ne igrati kao pivot.
    ​Tranzicije: Njegova najveća snaga leži u tranzicijskoj igri gdje može iskoristiti svoju brzinu za dijagonalna utrčavanja (facão) iza obrambene linije.

​3. Snage
    ​Završnica: Smirena završnica pred golom. Preferira plasirane udarce (unutarnjom stranom stopala) kako bi usmjerio loptu od vratara, umjesto oslanjanja na sirovu snagu.
    ​Igra objema nogama: Ugodno se služi lijevom nogom i za dodavanja i za završnicu, što ga čini nepredvidivim.
    ​Vođenje lopte: Pokazuje dobru sposobnost vođenja lopte naprijed iz dubljih ili širih pozicija.
    ​Svestranost: Njegova "toplinska karta" (heat map) pokazuje da je aktivan u cijeloj napadačkoj trećini, a ne samo "kampiran" u šesnaestercu.

​4. Slabosti / Ograničenja
    ​Igra glavom: Unatoč visini, njegova igra glavom nije istaknuta značajka. Analitičari primjećuju da mu nedostaje tehnika za generiranje snage pri udarcu glavom (za razliku od igrača poput Vegettija), iako se voljan boriti u zračnim duelima.
    ​Fizički dueli: Iako snažan, ponekad izgleda neuravnoteženo kada je prisiljen na statične fizičke bitke s braničima.

​5. Uklapanje u São Paulo FC
    ​Taktičko uklapanje: Dobro bi se uklopio u sustav koji cijeni mobilne napadače (slično Lucianu), a ne statičnu "devetku".
    ​Trenutna situacija: Na njega se gleda kao na valjanu "tržišnu priliku" — mladog igrača koji je brzo dostupan kako bi popunio prazninu nastalu brojnim ozljedama.

​Rizik/Nagrada: Potpisivanje se vidi kao oklada niskog rizika na mladog igrača koji je dobro igrao u konkurentnoj ligi (J-League), iako uvijek postoji neizvjesnost oko ponovne prilagodbe na brazilski nogomet.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.