• Liks90
    4k
    Jel i dalje tempo isti sto se stupova tiče? @Jima
  • Jima
    1k
    Ide po planu. U ponedjeljak dovozimo dva stupa. Nakon toga su blagdani, pa će biti pauza.
  • Liks90
    4k
    hvala na odg :strong:
  • reziser
    8k
    iako sam "rođen" na maksimiru, od malih nogu sam na njemu, prošao od proslave 82, pa 13.5.91....do danas
    necu pustit suzu za njim, jedva čekam moderno zdanje, s krovom i ostalim sadrzajima dostojnim normalnog covjeka.
    samo se bojim kako ce teci rusenje, i izgradnja novog maksimira....kad se preselimo na kranjcu
  • Jurki
    21.1k
    uspomene nam nitko ne može oduzetiDr Hofmann

Trebalo bi ako je ikako moguce sacuvati plocice sa Sjevera na koje je nakeljeno stotine i stotine naljepnica i da se to preseli u klubski muzej.
    I da se nama omoguci kupnja stolica sa stadiona.

Svima ce faliti jednim dijelom ta betonjara, ali ovak fakat vise nejde. Treba nam novi stadion, da klub moze jos vise napredovati i rasti.
  • vjeko1701
    21.6k
    I da se nama omoguci kupnja stolica sa stadiona.Jurki

I travu!
  • badjibadara
    8.2k
    I travuvjeko1701

Prvo legalizacija.
  • pešća
    811
    To sve, naravno, ovisi i o samom natječaju i što će grad/država tražiti, ali s obzirom da se to tražilo i na Kranjči koja je po svemu ostalome prilično jednostavan stadion - mislim da je smjer koji možemo očekivati i za Maksimir.Bosskovitz

Kranjča je najjednostavniji mogući stadion koji nema apsolutno nikakav sadržaj na tri tribine a na zapadnoj tribini se minimalno zadovoljila forma za 4. kategoriju UEFE. Stadion je toliko limitirajuć i bezsadržajan da na njemu ne možemo ni fan shop imat. Ako je to smjer koji očekujemo za novi Maksimir onda jadni mi. Stadion mora nudit dosta više od tribina do terena i krova nad glavom, pogotovo za te cifre koje se spominju.

Stadion se gradi za idućih 100 godina i ne smijemo napravit opet istu grešku i bit korak iza najmodernijih europskih stadiona.
  • Neron53
    2.4k

Natkrivenost i spojene tribine su jedini "luksuz" do kojega mi je stalo , sve ostalo je bonus :)
  • nemapredaje
    6.7k

Bosskovitz je mislio na arhitektonski izričaj.
    Dakle kak bu stadion izgledao, a ne na sadržaj.
  • Droljo
    23.6k
    Natkrivenost i spojene tribine su jedini "luksuz"Neron53

Ja bih još dodao da bi tribine trebale biti do terena.
  • scooniepenn
    6k

U samom projektu će biti definirani sadržaji i o tome je već Nauković pričao. Dakle, bit će točno određeni sadržaji, a ne kako netko procijeni. Iskreno, ne sumnjam da će se prijaviti vrhunski arhitektonski uredi iz Europe, jer se u glavnim gradovima članica EU-a stadioni preko 30.000 gledatelja ne grade svaki dan. A što se tiče Kranjčevićeve ne znam što bi to stadion tih gabarita sve trebao imati, a da neće imati. Vezano uz fan shop živim par ulica dalje od stadiona i uokolo stadiona ima podosta praznih poslovnih prostora u kojima možemo napraviti ogroman fan shop, tako da tu ne vidim nikakav problem. O tome smo već dosta pisali.
  • NitkoBitan
    33.9k
    Meni je Kranjca top stadion kapaciteta 10-13 tisuca mjesta (otprilike ta kategorija manjih stadiona), mozda i medu najboljim u Europi funkcionalnoscu i izgledom. Cak i taj socijalisticki limeni krov izgleda dobro ukomponirano. Ali od novog Maksimira ocekujem puno vise. Moderan krov, "fasadu" stadiona sa LED rasvjetom koja ce generirat milijunski prihod od reklama, prostor oko stadiona moderno ureden namijenjen druzenju navijaca, pa i od samih prostorija na stadionu ne ocekujem da se limitiraju na 2-3 stvari (fan shop, muzej, restoran/kafic) nego i da imamo neku fleksibilnost za realiziranje ideja poput ove igraonice u Z centru i slicno. Prostorije za grupu sam skoro i zaboravio, koliko bi to bilo bolje kad bi bilo na samom stadionu na tribini navijaca (shop, kafic/pub, neka prostorija za treninge/teretana...).
  • sole86
    4
    mislim da je poslovni prostor u kojem je bio Tokić i dalje prazan, a tamo bi se dao napraviti ogroman shop, to bi bilo idealno.
  • jakov1
    1.3k
    "fasadu" stadiona sa LED rasvjetom koja ce generirat milijunski prihod od reklamaNitkoBitan

Kak da ne, stavi si reflektor pod prozor ak ti je do toga, meni su dosta i kretenske reklame kraj ceste.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet