• Mali Zeus
    20k
    Ček, o čemu se ovod vodi rasprava, trebamo li ili ne preseliti na novu Kranjču? :lol:

Naravno da će me zazepsti oko srca kad se bude rušio Maksimir, osobito istok, ali ljudi moji o čemu mi pričamo. Povijesno značajan stadion koji sada izgleda kao betonska štala u najboljem slučaju.
  • Droljo
    23.6k
    Ja ne znam šta čekaju sa rušenjem istoka. To se odavno moglo minirat i odvest šutu...
  • mokoxax468
    1.4k
    Jer se dio infrastrukture (kotlovnica i još nešto ako me sjećanje služi) nalazi pod istokom. Pa da sada ne seliš nešto što će se ionako za x vremena rušiti
  • Mr Anderson
    15.8k
    Jer se dio infrastrukture (kotlovnica i još nešto ako me sjećanje služi) nalazi pod istokom.mokoxax468

Mislim da je i kompletan sustav koji regulira navodnjavanje svih terena tamo ispod južne strane istočne tribine.
  • nemapredaje
    6.7k

Mehanizacija sva za održavanje terena i improvizirano skladište za marketinški materijal i sl. je ispod istoka.
  • Dr Hofmann
    4.4k
    Prvi put sam (bar mi je tako pokojni stari rekao) bio na Maksimiru još za vrijeme Jugoslavije na nekoj tekmi protiv Budućnosti Titograd (Podgorica).Ne sjećam se apsolutno ničega naravno, bio sam dijete. Prva utakmica koja se baš sjećam je prijateljska protiv Nottingham Foresta 1995. Ne mogu skoro ništa na internetu naći o toj utakmici, ali ostao mi je u sjećanju Igor Pamić koji je izgledao stvarno ko div. Segesta Sisak neki poraz kad je Ladić dobio gol iz mrtvog kuta. Inker Zaprešić nas petnaest na stadionu. Otvaranje Sjevera današnjeg i lom. Partizan, Newcastle, Grasshopper, Atletico...Prve Lige prvaka. Prva pobjeda protiv Porta i loše vrijeme. -156 protiv Olympiakosa na Jugu, s Istoka lete grude prema onom ćelavom četniku Đorđeviću. Prvak Europe Manchester United, Marseille (moram tim ciganima priznati da su možda najjači gostujući navijači koje sam ikad vidio na Maksimiru). Poslije Parme, Milan, Maccabi, Maribor, Dinamo Kijev, Dnipro, Beveren, Heerenven, Arsenal, Werder, Shakhtar, Ajax i još masa europskih utakmica (moram samo spomenuti 2007. i kvalifikacije za LP protiv Hazara iz Azerbajdžana - nikad takav prolom oblaka i nikad luđe navijanje, svi bez majica i udri.) HNL mislim da nema smisla ni spominjati...Koliko svega tek tu ima (opet moram se sjetiti dok je još Kamen Ingrad igrao u prvoj ligi, Dinamo vodi 3-0, neka tulava utakmica i za Kamen ulazi s brojem 6 Saša Šest..a tad sam znao još zapaliti, pa oči su mi tad suzile deset minuta. Saša Šest s brojem 6...). I masa uspomena i doživljaja za koje sam siguran da ih svatko od nas ima na desetke, stotine i tisuće.

Nakon ovog masovnog offtopica i ,,vađenja" duše na tanjur mogu mirno reći: ruši taj stadion, demoliraj ga na čestice. Zovi me da ga rušim barem s krampom i lopatom. Cijeli život sanjamo o nekom polunormalnom stadionu. Seli odmah na Kranjču dok Maksimir ne bude gotov. Evo sad protiv Varaždina sam po ko zna koji put jaja otegnuo, beton plače na Sjeveru od muke. A simbol jednog odvratnog vremena i likova koji su bili u i oko Dinama više nek nestane za sva vremena

@Oluja Otišao sam u povijest i pretjerao malo jer nema smisla plakati za nečim što je gotovo. Napisao bi roman o Maksimiru i utakmicama, ali nisam više emotivan prema tom betonskom spomeniku nesposobnosti, korupciji, neradu, uhljebima. Pa ljudi moji stadion u ovom obliku je (manje više) isti od 1999. 26 godina majku im jebem klošarsku, neradničku, nesposobnu, džibersku. Koliko god sam predivnih uspomena imao na tom stadionu, toliko me uvijek boljelo takvo bolesno zanemarivanje imovine. Još protiv Betisa oni prokleti kentauri su mi ne znam koji put zgadili život. Samo jedan od tri je na jednom od ulaza na Sjever dole puštao ljude. Vrijeme je za detonaciju, uspomene nam nitko ne može oduzeti
  • Oluja
    5.9k
    Sad kad je Dr Hoffmann već zaronio u povijest onda ću malo i ja. Prva tekma mi je bila u sezoni 90/91 Dinamo- Proleter Zrenjanin 4:1, na istoku. Znam da sam se s istoka divio Boysima ali ne mogu se pouzdano sjetiti jesu li bili na sjeveru ili jugu iako mi je nekako u magli da su bili na jugu. Molio bih ako netko zna odgovor na moju nedoumicu.
  • nemapredaje
    6.7k

Sezonu 90/91 su BBB bili na jugu. Sjetim se uvijek one proslave 5. rođendana protiv Partizana.
  • Bruh
    1.2k
    Nadam se samo da projekt stadiona bude unikatan a ne generični stadion broj 55
  • Borovljanin
    410

Zato se ja nadam da će izgledati ili kao HNK i Donji grad - nešto kao stadion Sparte Rotterdam ili kao Novi Zagreb, odnosno u nekom brutalističkim stilu s puno betona. Iako su šanse za to ravne nuli.

Prije ćemo dobiti neku kopiju aekovog stadiona ili nešto u stilu ovih novih mađarskih ili poljskih stadiona.
  • pešća
    807
    Nadam se samo da projekt stadiona bude unikatan a ne generični stadion broj 55Bruh

S obzirom da su investitori Grad Zagreb i država ne očekujem previše. Minimalizam i zadovoljavanje forme/budžeta. Nažalost to je tako ali ne možemo se žalit kad Dinamo ne sudjeluje u financiranju.

Koliko sam skužio i ako je istina ne sviđa mi se dio da se izabire kompletni projekt, odnosno onaj tko najbolje odradi stadion, dvorane i cijeli sportski kompleks. Mišljenja sam da bi bilo najbolje kad bi se javljali međunarodni ponuđači specijalizirani isključivo za stadione, ovako je moguće da netko odradi kompletni projekt odlično osim stadiona ali svejedno "prođe" na natječaju.
  • Bruh
    1.2k
    eh bezveze... Čak je i original bio maštovit sa sjeverom da se vidi park iako je vidljivost zbog atletske staze bila žalosna ; )
  • Bosskovitz
    19.9k

Natječaj i je međunarodni, a na njega će se prijaviti i neki veliki međunarodni arhitektonski uredi. Ne samo da je međunarodni, nego je i par puta ponovljena ideja kako se upravo želi napraviti ne još jedan konfekcijski stadion (što će Kranjča biti), nego stadion koji će postati novi landmark ovog grada.

On sigurno neće biti ni u brutalističkom stilu, a još sigurnije je da neće biti u neobaroknom stilu jer ovo nisu ni šezdesete godine prošlog stoljeća ni kasna desetljeća pretprošlog stoljeća. Za očekivati je nešto u skladu s današnjim modernim trendovima: funkcionalno i monumentalno minimalistički, s dosta igre svjetla i formi, s mnoštvom ekološki/energetski održivih elemenata. To sve, naravno, ovisi i o samom natječaju i što će grad/država tražiti, ali s obzirom da se to tražilo i na Kranjči koja je po svemu ostalome prilično jednostavan stadion - mislim da je smjer koji možemo očekivati i za Maksimir.
  • Jaro
    11.4k
    https://www.zonadinamo.com/discussion/comment/809238

vec sad izgleda blize stadionu od pola HNL igrališta...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet