• Crusades
    20.6k
    Brat vidio u novinama da je sjednica Skupštine zatvorena za javnost pa sad kaže da je ovo poraz demokracije i nepoštivanje članova.

Da nije bilo toga u novinama ne bi ni znao da je Skupština.
  • Keyser Soze
    17.4k
    Najjača je ova ekipa velikih purgera novinara koji si uzimaju za pravo da se ljute na klub za koji kao navijaju jer im se ne dozvoljava prisustvovanje na skupštini nakon svakakvih proljeva koja su posrali.

Ekvivalent tome su neki ljudi koji se dure zašto su karte skupe, ne daju 20 eura za članarinu i osjećat će se izdano kad se ukinu besplatne članske ulaznice, a opet žele da Dinamo pljune 5 milijuna za Jagušića. I oni, poput velikih purgera novinara kao navijaju za Dinamo.
  • Papastrumf
    20.5k
    Mislim da bi neki prije komentiranja trebali procitati Statut.
    Kod nas skupstinu cine delegati odnosno osobe koje su odabrane od strane clanova da ih predstavljaju u skupstini.
    Neki klubovi imaju uredjenje na nacin da su svi clanovi skupstina, za sto su se zalagali i neki od nas, ali na kraju je odabran delegatski nacin tako da nema nikakvog smisla da clanovi budu na skupstini kluba. Iz tog razloga i postoji clanski dan, kako bi clanovi mogli dobit odgovore na najvaznija pitanja od strane vodstva kluba.
    Priopcenje kluba je manje vise to sto se i dogadjalo na sjednici. Neki detalji oko financija ionako ce biti javno dostupni na bilanci i RDG-u.
  • Mali Zeus
    20k
    Pa nek se ljuti tko got hoce! Nema opravdanja za ovo. Kao dugogodisnji aktivan clan ne prihvacam takav odnos kluba prema clanovima i smatram ga nekorektnim i tocka!Thor

Ok.
  • Mr Anderson
    15.8k
    Mi imamo priopcenje da se raspravljalo i donosile se odluke bez pristupa javnosti clanova! Cak ne znamo ni koji je bio dnevni red!
    Sramota! Poraz demokracije i transparentnosti i nepostivanje clanova.
    Pa nek se ljuti tko got hoce! Nema opravdanja za ovo. Kao dugogodisnji aktivan clan ne prihvacam takav odnos kluba prema clanovima i smatram ga nekorektnim i tocka!
    Thor

Pročitaj si Statut. Zna se tko može glasati na skupštini. Članovi će o svemu biti naknadno informirani kroz izvješća. Koja je svrha toga da članovi uživo prate skupštinu? Da imamo milijune imbecilnih upisa po društvenim mrežama i forumima?
  • nemapredaje
    6.7k
    Ti mater sad se odjednom svi interesiraju za skupštinu, kao da se na njima nešto revolucionarno otkriva. Skupština kao i svaka druga. Potršili smo toliko i toliko, zaradili toliko i toliko , bla, bla, bla.

Ono, cijeli dan sam se tresao samo da bi dočekao jebeno izvješće kaj je bilo na skupštini.
  • Jurki
    21k
    Ljudi ne znaju tablicu mnozenja, a zanima ih bilanca.
    Jbt sve financijski i ekonomski eksperti. Pitam se samo kak nam je onda drzava u kurcu?

Bmk za bilance, ima ljudi koji su pametniji od mene i koji su placeni za taj posao i da se s time bave.

Mene vise zanimaju konkretni planovi kaj se ticu kampa. I dokle se s tim stiglo.
    Jbt bilance.

Kaj se prijenosa skupstine tice.. da je bil prijenos na youtubeu.. nasralo bi se milijardu komentara isfrustriranih debila koji bi srali o stvarima koje nemaju veze s nicim.
    Da je bio prijenos, sralo bi se.
    Nije bilo prijenosa, opet se sere.
  • Fan
    1.8k
    Uh, jako puno toga si ovdje napisao s čime se ne slažem ni najmanje, pa idemo redom.
    Meni je problem što je skupština zatvorena.
    Dinamo jest klub članova, ali ima toliko širok spektar sudjelovanja u životu svih građana da je bitno da je otvoren i za javnost. Zapitaj se, tko nam financira DOM? Samo članovi? Ili možda ipak grad i vlada? Nema li onda javnost, koja je dio tog grada, pravo znati što se događa sa klubom koji će živjeti u njihovim prostorijama? Pri tome ne mislim, naravno, na detalje poslovanja, već nešto što (bi trebalo biti) je javno dostupno, basic stvari koje demokratski klubovi rade.
    I ne treba sve gledati u negativnom kontekstu u smislu "koji k neki građanin ima za znat s kolko ja love raspolažem?" već treba to okrenuti na dobru stranu kao "ajmo se približit svima i pokazat kakvi smo sad". Koji dio te skupštine može štetit klubu? Koji dio se može iskoristit za zlo? Na kraju krajeva, ako se i može, onda može to i neki član napravit?
    Ova zatvorenost uopće nema smisla, a mogla sesituacija iskoristit jako dobro.
    A ovo da članovi neće odmah saznati što se događalo je isto glupost. Zašto ne bih smio znati što se događalo na skuštini namjenjenoj za članove, da vlasnici znaju što se događa? Sorry, ja jesam glasao za DP, al kaj to sad znači, da 4 godine šutim samo bez obzira što rade? Hoću se onda učlanit u Dinamo i ne pogledat nijednu tekmu u sezoni nego se samo učlanit dogodine?
    I ovaj dio gdje si napisao da nam sad odjednom smeta.... NE! Smetalo me i prije, još i više, kad je Dinamo bio pod kriminalcem i pisat takve stvari je baš zlonamjerno da ispada da se uspoređujemo sa dobom prije nove ere kao da smo se prije svi slagali s vodstvom, a to uopće nije istina.
    Također za ovaj dio s Vladom, naravno da možeš gledati sjednice Vlade, wtf, i uživo i na snimkama, iako nema to veze s vezom. Nitko se ne buni? Gdje ti živiš? Samo zbog lijenosti, birokracije i još x faktora ova Vlada nije pala 5 puta do sada.
    Kao što sam i prije lajao na Mamićev Dinamo zbog 1000 stvari, tako ću i sad lajat kad nešto nije dobro na 100 stvari. Ima ih manje, puno manje, ali ih ima. Onaj tko to ne vidi je ili slijep ili mu to paše ili si ne želi prihvatit da su neke stvari loše jer onda mora krivit sebe jer je izabrao toga koga je izabrao.
  • Mali Zeus
    20k
    Skupština zatvorena za javnost je po mom mišljenju malo autogol. Razumijem zašto tj. zbog onog što se dogodilo na članskom danu i po natpisima već danas di neki novinari imaju kisele komentare i prcaju, ali poruka svejedno nije baš neka, tj. da se Dinamo kao klub zatvara u sebe. Nije očito bilo niš specijalno na skupštini, pa tim više nije to trebalo zatvarati za javnost.

Isto tako mi se nije svidjelo ni nedavanje izjave Kove. Mogu razumjeti jer je to valjda bio siege mentality tada nakon loših rezultata, ali ne treba voditi takve bitke.

Što se tiče autogolova, jedan veliki je i da je ona spodoba koja je pisala o sucu Pajaču u kulinarskoj kolumni i dalje u klubu.

Ne znam, možda ovo sve ide u nepopularna mišljenja. :D

Purgerski pozdrav!
  • The Octopus
    490
    Prema izvjestaju, teme na skupstini su dosta slicne onima na clanskom danu (mjestu kada imas mogucnost komunicirat s klubom). Detalje financijskih izvjestaja ces moci pronaci, a za svaki dio razgovora koji se vodio ne vidim potrebu da se objavljuje. Vodili su ga ljudi koje si odabrao. Sve bitne informacije imas, ne dogada se u klubu nista sto netko od nas ovdje ne zna. Problem je samo u tome sto je masa ljudi popusila medijski senzacionalizam kako je klub, pazi sad, "zatvoren i dize zidove". Hahahhaah stvarno prestrasno, a sve to jer im se nije dozvolio dolazak pa moraju nakupiti klikove. Nakon svega mi je izuzetno tuzno da mediji kroje misljenje javnosti u tolikoj mjeri, ne mogu si to objasniti...
  • Fan
    1.8k
    U redu. Al ako se na skupštini odvijalo sve ono bitno što već znamo, koji bi točno bio minus da su tamo bili novinari?
  • The Octopus
    490
    To nije pitanje za mene jer nisam tu odluku donio ja, ali samo od sebe se namece da ih klub zeli distancirati i pokazati gard s obzirom na izivljaavanje sad vec vise od godinu dana i stvaranje negative i narativa kaosa. Taj dojam imam i ja i osobno mi je jako drago da su ljudi u klubu toga svjesni. Sjeti se kako su se ponasali od kad je DP dosao u klub. Odmah je krenulo sa zazivanjem kriminalca, pa se Bobana nije skidalo s naslovnica, pa su krenule ankete o smjeni trenera. Kulminacija je bila na clanskom danu. Sve to moze negativno utjecati na klub i sve to nije objektivno novinarstvo, a tko ne zna objektivno i pravedno izvjestavati, ne zasluzuje nikakve informacije.
    Vjerojatno se moglo izvjestavati sa skupstine nekim drugim putem ali to ti treba odgovoriti netko tko zna zasto nije, cvrsto vjerujem da postoji razlog koji nije ,,dizemo zidove da nitko nista ne zna".
  • Fan
    1.8k
    Ono što sam tvrdio i prije par mjeseci, moram ponoviti opet:
    Mislim da medijski tretman sada nije ništa lošiji nego je bio i prije. Sve što si ovdje napisao i za DP, Bobana, smjeni trenera... Prije je bilo jednako loše, ako ne i gore.
    Jedino što neke ljude to sad pogađa drastično više jer se u ovom periodu svi poistovjećujemo sa klubom na puno većoj razini pa smatramo da je ovo puno veći napad na nas nego je prije bio, kad smo u takvim člancima uživali pa ne mogu prihvatiti taj argument da smo zbog toga zaratili s medijima.
  • The Undertaker
    9.3k
    Ja znam da većina ljudi ne razumije o čemu na skupštini pričaju, ne zna čitati financijske podatke i ne može sagledati što oni znače i kako se mogu reflektirati na klub u budućnosti. Ali, to je njihov problem.
    Ako se hoće argumentirano raspravljati o nečemu, treba imati informacije.
    S obzirom da iz kluba nema informacija, osim onih koje su nužne, rasprava se svodi na površno laprdanje u kojem su svi u pravu i svi u krivu.

Demokracija se ne bazira na povjerenju već na kontroli. S obzirom da je čitava Skupština sastavljena od iste grupacije (DP), tko njih kontrolira?
  • vjeko1701
    21.6k
    Pa dosta je indikativno vidjeti situaciju oko ovoga na forumu. Mali postotak aktivnih članova smatra da je ovo nešto vrijedno revolta uz sličan broj onih koji brane. Svi ostali deru dalje kao da se ništa nije dogodilo.

Po definiciji, ako si forumaš ovdje, spadaš u navijače iznadprosječno involvirane u pitanja oko Dinama a u tom društvu je malo onih koji imaju neki pretjerano negativan ili pozitivan stav oko ovog.

Da nema par "influencera" koji moraju nešto "raditi", dam se kladiti da 99% članova ne bi ni znalo da je održana sjednica niti bi ih previše bilo briga kaj se govorilo.

Ne ulazeći u to dal je dobro ili loše, definitivno ne izgleda kao da je previše negativno odjeknulo. Naravno, uvijek će biti svakakvih komentara po društvenim mrežama, al oni su nemogući za profiltrirati tko je prava osoba, tko bot, tko plaćenik. Gotovo da nema događaja vezanog uz Dinamo za koji se ne može naći digitalni rat klonova.

E sad, uz sve ovo, dal je ta odluka ispala negativnijom za klub ili za novinarske redakcije koje su izgubile određen broj članaka i klikova, ne znam. Umjesto senzacionalističkih članaka na temelju izvrnutih izjava, sad imaju članke o samoj odluci. Sudeći po kretnjama narativa po internetu, mislim da nisu dobili previše interesa oko toga.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.