• Kumerle
    2k
    Tog ljeta gospodnjeg iznenada i bez upozorenja u toj maloj plavoj zemlji, pojavio se Kovačević, čovjek čija je jednostavna misija bila vratiti radost navijačima... na prvu i ne baš tako osebujni lik, ali bio je, itekako je bio. Bio je i trener... barem se tako pričalo. Papiri su postojali, funkcija je postojala... rezultati... pa, i oni su u tom trenutku u neku ruku postojali.

U toj istoj zemlji živjeli su i navijači, veseli plavi narod koji je dobrim dijelom konačno došao na svoje, a usput svake zime s nestrpljenjem čekao Božić, a s njim i dugogodišnju tradiciju; europske utakmice koje su ih grijale bolje od friško kuhanog vina i šatora punog kobasica... ali te godine... te godine u zraku nešto je bilo čudno. Prvi tragovi da nešto nije u redu pojavili su se vrlo brzo, a raspoloženje se topilo brže od snijega u lipnju jer pojavio se on, čovjek koji je odlučio da tradicija nema smisla.

U pobjedničkoj zemlji gdje su navijači oduvijek smatrali da je sve osim pobjede isto što i smak svijeta i gdje su se nekada slavile pobjede češće nego što neki jedu fritule na Adventu, te zime zavladao je mrak. Ne onaj romantični, blagdanski nego onaj sportski, onaj koji se šulja iza svakog poraza i širi se brže nego vijesti o još jednoj katastrofi u nastajanju.

Ipak, navijači su se i dalje onako naivno navijački nadali darovima poput bodova, golova i komadića samopouzdanja. Međutim, Kovačević je isporučio nešto sasvim drugo; seriju izgubljenih utakmica koja se protezala duže od božićnih lampica na Bandićevom Adventu. Svaki put kad bi navijači pomislili; "E, sad sigurno ne može gore”, on bi im dokazao suprotno.

U pola sezone, dinamo je imao čak sedam poraza. Sedam! To je već mitološki broj. A svaki od tih poraza bio je poseban, ručno rađen, s ljubavlju oblikovan, poput božićnog kolača koji nikome ne paše, ali ga svejedno pojedeš jer ti ga je baka dala, gorko se osmjehneš i guraš dalje.

Svaka europska utakmica bila je novo trenersko školovanje. Ali ne ono gdje diplomiraš, nego ono gdje stalno padaš godinu. Iz kola u kolo učitelji iz drugih zemalja davali su mu besplatne lekcije. Nažalost, izgleda da su lekcije bile na jeziku koji Kovačević ne govori.

I tako je dinamo počeo izgledati kao božićno drvce nakon što ga mačka tri puta sruši; jadno, iskrivljeno i tužno, ali i dalje stoji jer što drugo može.

U srcu te bajke stoji i jedan viteški lik... Zvonimir Boban.
    Legenda kluba, gentleman, čovjek koji zna što je pobjeda, ponos i stil… ali ove zime, on je odlučio stati iza Kovačevića

Iako se momčad raspadala, pobjednički identitet hladio, a navijači počeli gubiti volju čak i za gunđanje (a to je već alarm!), Boban je stajao postojano, tvrdoglavo, u ulozi zaštitnika trenera čija se figura urušava brže od snjegovića na 15 stupnjeva.

Navijači su se pitali; Gleda li Boban iste utakmice kao i mi? Zašto ga brani?

No, odgovor ne stiže. A, Boban i dalje brani svog trenera tiho i tvrdoglavo, odlučno, protiv svih logičnih argumenata, analiza i sitnih detalja poput… bodovne tablice. Možda je to bojaznost od promjena, možda vizija koju nitko drugi ne vidi, možda je to neka božićna čarolija.

Ili samo... inat.

I tako, dok je snijeg tiho padao (ili kiša), navijači su shvatili da im je Božić ukraden. Ne spektakularno, ne u jednom potezu. Nego polako. U seriji rezultatskih horora koji izgledaju kao sportska verzija Home Alone, samo što Kevin nikada ne pobijedi.

Bila je to priča o čovjeku koji nije želio ukrasti Božić. Ali je, nekako, usput… nenamjerno… totalno ga demolirao.

I da, taj čovjek nije bio Grinch, ali nažalost izgledao je kao Grinch koji je slučajnim odabirom dobio UEFA PRO licencu. Grinch koji je uzeo najveći dar, a to je nada. Onaj osjećaj; "Ma dobro je, bit će bolje sljedeću tekmu“.
    Eduardo

Hvata me jeza, nadam se da neću ovo za Božić morat čitati.
  • Jaro
    11.4k

Pošteno pričam, ne mogu reći da je dobro, pa nisam glupan. Da mi je brat trener, ako nije dobro, nije dobro. Ja znam što bih napravio.

Što?
    - Sve vam je jasno. Kao i većini.

Komljenovic za jutarnji

https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/dinamo/dinamo-koji-kopira-druge-i-krcat-je-strancima-nece-doci-nigdje-a-s-kovacevicem-znam-sto-bih-napravio-15652355?cx_linkref=jl_home_vijesti_druga_pasica
  • Orc123
    14.1k
    Moram reci da naslov ima fakat velike veze sa tekstom...koji lesinari od novinara! Jbt koji lesinari i prodavaci magle....dobro um je Boban rekao na clanskom! Sve to puta 1000.

Ja kolko sam cuo ipak ima nade da ce se nakom sezone podvuci crta i da ce se krenuti sa nekim drugim ali dok to ne vidim necu vjerovati ali sam siguran da Boban nije neznalica i da je glup....tako da....moramo se strpiti jos koji tjedan.
  • Laki424
    22
    a sto je taj famozni Komljenović,kao trener napravio u karijeri da prosipa pamet javno,sto i kako?
    Ili kao sportski djelatnik bilogdje,vidim još teče iscjedak iz Zdravkove guze
  • Orc123
    14.1k
    zdravkov igrac....sad ce svi ispadat iz pastete.
  • rioda
    12.2k
    Komljenović je inače Bobanov kum i jako je uvrijeđen što ga Boban nije uključio na neku poziciju u klubu.
  • Odani Zgd
    1.1k
    Nakon sezone,ili nakon ove polusezone?
  • Sibirski plavac
    7.5k
    Ja kolko sam cuo ipak ima nade da ce se nakom sezone podvuci crta i da ce se krenuti sa nekim drugimOrc123

:pray:
  • Tvrdica McTvrdi
    3.8k
    Najava djeluje tako panično i uplašeno ko da se postrojba iskrcava na istočni front, a ne utakmica kod faking Belupa gdje smo zgubili 2 puta u povijesti. Ne vjerujem čemu svjedočim zadnjih tjedana
  • Mr Anderson
    15.6k
    Komljenović je inače Bobanov kum i jako je uvrijeđen što ga Boban nije uključio na neku poziciju u klubu.rioda

Uvrijeđen je jer ga kum nije uhljebio u klubu? Nikad mi se taj Komljenović nije činio naročito bistar. Što bi on uopće mogao raditi u klubu?
  • sport
    5.5k
    Iz medija:"DEBAKL DINAMA. 'Sedam poraza Dinama u polusezoni je previše"
    Ajmo malo u prošlost i polusezona 2023. s posloženom ekipom koja je igrala nekoliko godina zajedno.

Dinamo -Hajduk 1:0,Biščan
    Dinamo-AEK 1:2,Biščan
    Sparta-Dinamo 4:1,Jakirović
    Hajduk-Dinamo 1:0
    Ballkani-Dinamo 2:0
    Gorica-Dinamo 2:1
    Dinamo-Viktoria 0:1
    Viktoria-Dinamo 1-0
    Dinamo-Lokomotiva 0-3 utakmica 4.kola HNL odigrana 23.01.2024.
    O rezultatima tada i sada mislim jednako loše.
    Bayern 9:2,i Paok 5:1 prošle godine bolje ne spominjati ali svi se samo sjećaju 11 bodova iz LP što je dobar rezultat.
    Tko zna,možda ove sezone u EL uzmemo 13 bodova sa Kovom ili nekim drugim.
  • Orc123
    14.1k
    polusezone...
  • jakov1
    1.3k
    Meni je pun k tog malog mentaliteta, nije ga bilo cca 10g al se vratija na velika vrata.BBB Sibenik

Kad je taj mentalitet prestao i kad se vratio? Cacic je bio zadovoljan s pokojim bodom u LP, Jakirove izjave mi je neugodno ponavljat, Bjelica je protiv Celtica igrao na nulu...

Jedino di vidim da je mentalitet losiji je medu igracima jer u ovoj ekipi kao da nikom ne smetaju porazi, nego samo individualni podbacaji.
  • Laugreano
    4.8k
    Takve najvise volim kad prosipaju pamet. Začudo, kad ide dobro, nema ih čut ni vidjet.
  • Sibirski plavac
    7.5k
    Germanijak

Dinamov trener nije ispunio cilj, koji su, iako nije uklesan u kamenu, stavili pred njega u Maksimiru nakon onog poraza u Puli (2-1) kad je opasno visio. Jasno, pobjeda nad Varaždinom bila je teški imperativ, a nakon toga - sve pobjede u HNL-i u barem jedna u Europi do zimske stanke. Međutim, taj cilj Kovačević nije ispunio, Lille i Betis bili su, dakle, prejaki, ostao je bez bodova i trenutno je ispod crte u Europi, a u HNL-u je već izgubio dva boda u Derbiju (1-1 protiv Hajduka). Ostale su još dvije utakmice, Slaven Belupo i Lokomotiva, u kojima više nema 'ali'... Pitanje je hoće li Kovačević dočekati drugi dio sezone na klupi, ako i osvoji svih šest bodova, ali ako ne pobijedi u nedjelju u Koprivnici tada bi napravio još jedan 'salto mortale'.

Baš tamo gdje je njegova priča s Dinamo počela, tamo bi mogla i završiti. Ako ne pobijedi, naravno! Ima li Kovačević adut u rukavu, ima li u 'šeširu' neki potez kojim bi okrenuo svoju sudbinu i vratio nadu i u vlastite snage. Dinamo mora pobijediti, to je jedino što se u Koprivnici traži od Modrih! I Kovačevića...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.