• znajdatevolimja
    1.8k
    Imao sam tu bolest kao klinac od 10-11 godina i fakat nije zajebancija, a pogotovo profesionalnom nogometašu. Vjerujem da ga nema do druge polovice proljetnog dijela.
  • Kermit
    849
    Mateo brz i efikasan oporavak ti želim.

Šteta da je otpao jer ima kaj dati na svojoj poziciji.
  • Dzoni
    3.1k
    Ja sam valjda jedan od rijetkih (hvala dragom Bogu!) koji je to prebolio bez simptoma da ni ne znam i tek pred kraj inkubacije slučajno shvatio da je imam. Ali veća je šansa da će mu ostaviti traga nego da neće.
    Brz oporavak Šiško
  • hardek
    7.6k
    Imao sam je sa 14-15 godina, baš zajebana bolest. U životu nisam osjetio takav umor, pogotovo na samom početku bolesti. Mene baš dobro pokosila, nadam se da će se naš Lija bolje provest.
  • Sajla
    15.2k
    Zvonimir Boban je prebolio mononukleozu i nakon nje imao uspješnu karijeru u Milanu. Sve će biti u redu s Mateom. :strong:
  • Crni86
    17.8k
    Uf uf, a iskreno i cinio se zadnjih tjedana slabiji s energijom i da nije sav svoj….
  • Mr Anderson
    15.4k
    Brojni su primjeri iz sporta općenito kakve je probleme napravila jer može trajati mjesecima, a pogotovo jer se prvih nekoliko mjeseci ne smije ništa fizički raditi.bongo

Jeli bilo da je radi mononukleoze Mario Ančić prekinuo tenisku karijeru ili sam ja nešto pomiješao? Imao je tu kod mene u klubu igrač mononukleozu pa se vratio normalnim treninzima za 2-3 mjeseca.
    Vjerojatno nema nekog pravila.
  • emilperska
    12.7k

Mario Ančić se npr. nakon toga nije vratio ozbiljnom tenisu, a imao je sve pred sobom.
    To je virus s 1000 lica za sportaše.

Vidjet ćemo, treba se nadat najboljem. Ali treba i računat da nije tu na top razini do kraja sezone..
  • Hnlovac
    3.9k
    isto, bio sam out mjesecima
  • wolfgang14
    3.4k
    Ja sam valjda jedan od rijetkih (hvala dragom Bogu!) koji je to prebolio bez simptoma da ni ne znam i tek pred kraj inkubacije slučajno shvatio da je imam. Ali veća je šansa da će mu ostaviti traga nego da neće.
    Brz oporavak Šiško
    Dzoni

ista situacija kod mene. Imao je u srednjoj školi, otišao na sistematski i pitao doktoricu da mi pogleda grlo jer me malo peklo i veli ona ovo bi mogla biti mononukleoza, par dana poslje potvrđena mono iz krvnog nalaza.

Drugih simptoma nisam imao ali srećom sam je eto tako ulovio jer garant ne bi pazio šta jedem i pijem pa bi sigurno jeo masno i pio alkohol što je poprilično nepoželjno :lol: tako da mi je jedini simptom zapravio bio ta grlobolja. Nadam se da će i Lisici tako neki lakši oblik biti. Ali isto tako znam ljude koji su bili out 6 mjeseci, manjak energije, umor itd...
  • wolfgang14
    3.4k
    Uf uf, a iskreno i cinio se zadnjih tjedana slabiji s energijom i da nije sav svoj….Crni86

iskreno se nadam da nije vježbao dok je virus već bio aktivan jer kod mononukleoze mora ići strogo mirovanje zbog potencijalnog miokarditisa. Odnosno virus skoči na srce, uzrokuje upalu i onda je veselo...
  • kajjaznam
    340
    Drži se Mateo
  • CastAway1986
    4.6k
    Brz oporavak Mateo , cekamo te :pray:
  • bbb medimurje
    4.7k
    Ja sam imao bas gadan oblik mono i nisam se smio baviti sportom 6mjeseci
  • mlinchica
    4.4k
    Nadam se da će što kraće i bezbolnije biti jer može stvarno dugo izbaciti iz sporta.

Isto sam ju imala u srednjoj. Prvo buknuli limfni čvorovi, pa upala grla s vis temp i grozan osip po dlanovima i stopalima, a imala sam kao lakši oblik, doma sam preležala.
    3 mjeseca nakon bolesti još stroge dijete radi jetre koju zeznu lijekovi, stalno provjere jetrenih proba, pol godine gotovo nikakve aktivnosti.
    I taj umor…

Lija, drži se! :heart:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal