• ElDorado
    7.8k
    Jebiga sretno mu bilo. U ljeto nije htio, sad je preskup i ok. Šanse za uspjeh su mu objektivno minimalne ali bumo vidli
  • dmil
    1.3k
    nema veze, vratit ce se za 2 godine ozivljavati karijeru
  • Tranzicijski Napad
    908

Ikaj o Guliashviliju? ili je nabijanje cijene
  • rioda
    11.8k

Ne vidim logiku transfera u Njemačku direktno iz Belupa. Ako nije htio kod nas ovo ljeto zbog razvoja, ne vidim kako bi ovo sad bio dobar potez
  • Masto
    498
    Šalji im belju u beljupo za jagu :p
  • Sajla
    15.2k
    Jagušić ima jako blizak primjer. Lovro Zvonarek je niti pola godine stariji od njega, ista pozicija ali desna noga. Sigurno se znaju iz Slavena. Nadam se da će dobro odlučiti.
  • Josip Frank
    86
    Zanimljivo kako su u 100% slučajeva u Hrvatskoj za Hajduk....Tvrdica McTvrdi

@LA BOMBA se nebi složio s tobom (molim te vrati se s analizama Riere što prije, fališ)
  • Maximo
    821

Jel ima kakvih transfer vijesti o treneru?
  • Haza
    11.3k
    O nekim osjetljivim temama neću na forumu pisati. Pogotovo ne o treneru 3 sata prije utakmice s Goricom i par dana prije derbija.
    Jagušić, Krivak, to su teme koje se daju prožvakati na forumu, ali one ozbiljnije teme samo preko inboxa pouzdanim forumašima ili uživo:)
  • Fan
    1.7k
    Jagušić ima jako blizak primjer. Lovro Zvonarek je niti pola godine stariji od njega, ista pozicija ali desna noga. Sigurno se znaju iz Slavena. Nadam se da će dobro odlučiti.Sajla

Čak i da mali žestoko želi kod nas, mi bi morali barem donekle parirati tim ponudama.
    Npr ako se radi o 6m eura koje bi dobili, 3m eura i 20% od sljedeće prodaje (postotak je ipak riskantnija varijanta pa bi morali tu malo nadoknadit fiksni dio).
    Mislim da bi nam se to isplatilo, al je pitanje bi li Belupo na tako nešto pristao te bi li Dinamo tako nešto ponudio...
  • Sajla
    15.2k
    mi bi morali barem donekle parirati tim ponudamaFan

naravno. uvijek je u pitanju cijeli paket - i financijski i sportski, kako za klub iz kojeg dolazi, tako i za igrača. ako je preskup, onda je preskup i tu se puno ne može. a on mora odlučiti koja je to ponuda najbolja za njega.
  • Maximo
    821

Sve 5, to je bilo više retoričko pitanje da sebe tješim :D
  • LA BOMBA
    667
    Da, to da je Hajduk ultra-popularan u Sloveniji je veliki mit.

Za Hajduk u Sloveniji većinom navijaju samo neki boomeri koji su pratili nogomet u Jugoslaviji gdje je Hajduk bio jedan od top klubova u državi. Ma da u toj generaciji imaš i onih koji su navijali za Dinamo, iz istih razloga.

Slovence koji su odrasli u samostalnoj Sloveniji uopće ne zanima HNL, sve manje ih priča hrvatski.

Ako će neki Slovenac pričati da navija za Hajduk to će vjerovatno biti. 1) boomer, jugonostalgičar 2) netko tko ide na more na Dalmaciju i tamo je čuo za Hajduk i onda mu je to prvi Hr klub koji mu dođe na misao. Slovenci koji su mlađi od 40 većinom nemaju nikakvih stavova oko HNL klubova i to im je jednako bezveze kao slovenska liga, koju također prati vrlo malo ljudi.

Vrlo malo imaš Slovenaca koji su baš navijači Hajduka, prate utakmice, znaju tko igra u prvih 11.

I ono što je Zajc rekao da navija za Hajduk, to je vjerovatno kao da te netko pita koji ti je omiljeni mađarski klub i ono random kažeš Ferencváros a zapravo te boli kurac.

Slovenci su vrlo elitistički oko sporta i prate samo elitni sport i sportove gdje imaš uspješne slovenske sportaše. U ono vrijeme kad je Kek bio u Rijeci je Rijeka sigurno bila mnogo više popularna u Sloveniji nego Hajduk. I Kek sam je postao navijač Rijeke. Da igraju Rijeka i Hajduk neku bitnu utakmicu npr. finale kupa, Kek 100% navija za Rijeku.

Mislim da imaš veći broj ljudi koji prate HNL samo u specifičnim dijelovima Slovenije koji su bliže Hrvatskoj i gdje mladi ljudi više prate hrvatsku kulturu, pričaju hrvatski. A tamo ćeš sigurno imati i navijača Dinama.

Npr. nekad si imao onaj legendarni transparent BBB&Torcida Murska Sobota u 90ima. Dakle imao si i navijače Dinama i Hajduka u MS, i mislim da je situacija još uvijek takva tamo, jer sam bio jedan put na nekom lokalnom prazniku u MS i vidio sam da su prodavali dresove Livaje i Petkovića za dijecu, i bilo ih je pola-pola.

Onda još neka anekdota ali sjećam se da se je na slovenskim stadionima često provociralo navijače Celja da su Dinamovci, mislim da Viole imaju neku pjesmu "nekad ste žabari nekad ste ustaši" a to ustaši odnosi se na Dinamo. Čak i Viole su kopirale BBB himnu. Nekad se je dosta Slovenca divilo BBB i Dinamovoj atmosferi, u službi mog oca radio je neki Slovenac koji mi je pričao tad kao klincu da ide na utakmice Dinama i kako su pakleni derbiji.

Nažalost mislim da je Dinamo u Sloveniji donekle pao u popularnosti zbog onog Mamićevog razdoblja kad je bilo malo navijača na utakmicama i nisi mogao više ići na Maksimir i imati onu pravu atmosferu.

Da me neće ljudi krivo shvatiti, ako bi pravio neku anketu koji Hr klub je popularniji u Sloveniji, Hajduk bi bio ispred Dinama, ali ako bi pitao one baš prave navijače koji prate te klubove, vjerovatno ne bi bilo toliko razlike. Hajduk bi vjerovatno još uvijek imaš više navijača ali ne bi bila neka totalna dominacija. A ukupno bilo bi vrlo malo ljudi koji bi uopće imali neke stavove oko toga, npr. neki Arsenal ima mnogo više navijača u Slo nego Hajduk.
  • E46
    2k
    po cemu si to zaključio, jer nece otici kod nas ili?
  • Masto
    498
    La bomba dugo izdržo
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.