• Fan
    1.7k
    Sve stoji da je zabio ta 3 gola, bio je čak i dobar, ali malo je puno previše reć da je jedan od najzaslužnijih za titulu.
    U svakom slučaju, na temelju odlične statistike još kad se uzme u obzir brutalna prošla sezona, ako će se i prodavat, mislim da se može dobit 3m+ za njega. Za igrača koji nam nije u planu za prvih 11 bi to bilo top.
  • Kujtim Shalla
    7.3k
    Kule je jedan od rijetkih preostalih pravih Dinamovaca . Jedan od nas , i ne čudi me ako je pukao i povisio glas ma zvijezde ili igrače koji nisu svjesni naše veličine. Igrač koji se dokazuje od prvog dana ,koji je uvijek nešto nekom dužan dokazivati ,i ako je najbolji strijelac , svaki put je rezerva,broj dva ,broj tri i mora to slušati. Pa normalno je da pukne tu i tamo. Ali to su sitnice , šta je sve prošao on se super nosi sa tim. A o situaciji na terenu , u svlačionici postoji trener i razgovorom de sve može riješiti. U slučaju da on misli da je bolji i da treba više igrati onda je to stvar se i trenera da masku rješenje. Onda je i možda vrijeme da promjeni sredinu ako može biti prva špica negdje . Kod nas to realno teško da će ikad biti. Ja se osobno nadam da neće jer nam osim dinamovštine treba kvalitet koji on nema da bi bio naš plavi 9
  • ElDorado
    7.5k
    Kad se piše zaslužan je, dao je neke golove. Pa liku je to u opisu radnog mjesta - centarfor, onaj koji zabija golove. Kule je ok lik, ali bio i ostao prosječan igrač, tehnički nedorečen i loš, energijom bi ponekad skrivao svoje bitne mane. Prvi centarfor Dinama nikada ne može biti. A sobzirom da se toliko piše i onovom napadaču u zimi vjerojatno je prvi na izlaznim vratima.
  • jedan u nizu
    16.4k
    Jedan od rijetkih igraca koji moze zabiti neku solidnu kolicinu golova, a da imas osjecaj da je igrac manje na terenu.

Neshvatljiva mi je ta razlika, da covjek ne moze stopati loptu, primiriti loptu, napraviti nesto, neki dribling, bilo sta, a da opet moze zabiti gol.
    Uostalom, cesto na jedan gol zna fulati par zicera.

Cak ni Inzaghi nije bio takav.

Ne ocekujem od njega da bude kreator igre ili nesto. Moze biti i nevidljiv cijelu tekmu dok ne zabije gol ili dva, i to mi je ok.

Problem je sto on nije nevidljiv, nego je vidljiv upravo time da zezne nesto, a najcesce je to stopanje lopte i gubitak posjeda i to onako bezveze, bez pritiska, u vrlo lakoj situaciji.
    Kada lopta ide na njega, imas veci osjecaj da ce nam sjesti neka kontra nego da ce nniknuti nesto iz nase akcije.

Volio bih da je malo potkovaniji, pa da moze samo primiriti loptu kada ide na njega.
    Ne mora imati pas, ne mora imati pregled igre, lucidnost i vic u nogama. Samo da stopa loptu kada mu netko doda i vrati je nazad istom igracu.
    Nazalost, i nakon 2 godine, i dalje to ne moze napraviti, pa mi ti njegovi golovi ne znace tako puno.

Uz to, enormna razlika da li ulazi sa klupe ili starta.
    Zabije par golova kao zamjena, i kao nagradu dobi start od pocetka. Top, idealno reklo bi se, izborio se.
    I onda od prve minute kao da nema zelje za igrom. Kao da se inati jer eto tek sad je starter. Nema zara, borbe po kojoj ga znamo kada utrcava na teren u 72. minuti. Kao da je napravio svoj cilj, a to je da bude na terenu. Umjesto da mu je cilj da sada to opravda i zabije golove i nosi ekipu prema pobjedi.
    Vjerovatno mu je ra razina energije kada ulazi s klupe povezana sa tim egom i inatljivoscu, i kao da mu je to jedini motivator da napravi nesto na terenu.
    A to mi je puno veci kiks nego sto ne zna stopati loptu.
  • Zagi
    13.1k
    Nije li jednostavnije objašnjenje da kada ulaziš zadnjih 20 minuta, znaš da možeš upirati non stop jer ti tekma traje još samo toliko dok kada startaš moraš konzervirati energiju za 70-90 minuta?
    Isto tako ulaskom pred kraj igraš protiv izmorenog protivnika pa se tvoja enegija više ističe?

Ima li Stojković identičan problem? Ako ima, važi li i za njega ista pshihoanaliza?
  • jedan u nizu
    16.4k
    Naravno da razina energije nije ista igrao od prve ili usao u 70.
    Ali ovdje nije stvar energije i ocuvanja iste, nego stvar voljnog momentuma.

Takve oscilacije se ne vide na ostalim igracima.
    Eto ti za primjer Vinlof, kad je usao i kad je igrao od prve, voljni moment mu je na mjestu.
    Varela takoder. Goda isto. Zajc isto.
    A tek Hoxha, covjek po kojem pljujem nenormalno, ali i kad ude s klupe i kad igra od prve ima zelje za igrom, koliko god puta se spotaknuo na svoju nogu.
    Njega nisam vidio da kad je postao starter da mu se ne igra i da mu je govor tijela drugaciji.

Da, ima i Stojkovic slican problem, ali po meni, ne u tolikoj mjeri. I da, takoder smatram da je Stojketu glava nekakav problem. Ali isto tako mislim da je bolji igrac od Kulenovica trenutno, a i da ima potencijal da bude jos daleko bolji. I nije da kad igra, da se lopta odbija od njega kao od drveta.

Hvala sto ste saslusali moju psihoanalizu.
    Za daljnje upite posaljite DM.
    Hvala,
    Uprava.
  • Zagi
    13.1k
    I nije da kad igra, da se lopta odbija od njega kao od drveta.jedan u nizu
    Ovo odavno više nije točno. Iako je enormno napredovao na ovom polju, ostao je prvi dojam onih famoznih priprema kada je došao i nema micanja.

Neku lucidnost proigravanja nema ali štopat i dati povratnu ili na krilo može i daje na vrlo solidnoj razini.
  • Efes Pilsen
    13.8k
    Ne bih se slozio. Taj segment koci igru naprijed masno. Toliko lose prima loptu da svaku trecu uspije dat tocno dalje i to je cak problem i prvom do sebe.
  • Jos-Optimus
    8k
    Meni je on jako napredovao, ali ima jedan segmemt njegove igre koji me izluđuje...bacanje, x puta se u duelu baca, nikad ne dobije faul, a nikako da prestane s tim i počne biti čvršći u duelu
  • NitkoBitan
    33.2k
    Kakav crni Matkovic. Sa price o 20 milijuna eura spali na to da ce bit puna saka brade ako od ikoga dobiju desetinu toga. Mlad igrac a vec slomljen ozljedama i navodno problematicne psihe. Prosle sezone u 1000 odigranih minuta samo jedna asistencija, pa prosjecan HNL stoper ima bolji ucinak od tog.
  • jedan u nizu
    16.4k
    Ovo odavno više nije točno. Iako je enormno napredovao na ovom polju, ostao je prvi dojam onih famoznih priprema kada je došao i nema micanja.

Neku lucidnost proigravanja nema ali štopat i dati povratnu ili na krilo može i daje na vrlo solidnoj razini.
    Zagi

Pripreme nisam ni gledao, niti jedne, pa ne sudim po njima. Sudim po onome sto vidim, a to se dogada i dalje.

Da je on drugi napadac uz Belju ili Petka nekad, vec bolje doprinosi. Ali on je nama glavni igrac. Mi igramo igru sa jednim napadacem od kojeg ocekujemo cudesa.
    Kada ti taj glavni igrac ne zna primiti loptu, i jedva osvaja duele, i na tlu i u zraku (a visok je) onda prakticki igramo bez napada.
    Mi igramo protiv bunkera uglavnom, a napad nemamo jer ne doprinosi nicemu.
    Da je drugi napadac, barem bi koristio kao odvlacenje protivnika, rastezanja obrane, i dolaska iz drugog plana. I bio bi bolji nego sad.
    Ali u sistemu kojeg igramo vec godinama, ja mislim da nema mjesta za njega. I da je igrac manje na terenu.
    Uz to sve dodaj voljni moment i za mene nema mjesta za njega u dinamu. Da mu je voljni moment na mjestu i da pokazuje tu zelju kao kada ude s klupe, to bi vec popravilo stvari, a vjerujem i njegovu nogometnu sposobnost na terenu.

Zato mislim da njega njegova psiha dosta ogranicava u izvedbi koju pokazuje.
  • Sajla
    15k
    i jedva osvaja duelejedan u nizu

Gledao onog Crnogorca neki dan protiv reprezentacije kako se zagradi na 20m od gola, primi loptu, okrene i puca, prva stvar koja mi je pala na pamet je da bi napadači Dinama iz zadnjih par sezona u 9 od 10 takvih situacija pali, a da uopće ne pokušaju ostati na nogama. OK, njega su u Italiji platili 20 mil eura, ali da naši to tako slabo rade protiv HNL stopera, to je tragedija.
  • Zagi
    13.1k
    Dobro taj Crnogorac je klasetina od igrača. Ušetao bi u našu repku i Dalić bi mu osobno ceremonijalno uručio devetku.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.