• The Undertaker
    9.1k
    Mozemo staviti prognoze pa da vidimo za history. Po meni, Zapad će biti oko 500.
  • NitkoBitan
    33.1k
    Ne treba bit ista cijena za cijeli zapad. Prema sredini bi trebalo bit skuplje, rubovi nesto jeftiniji. Takvu praksu imaju mnogi klubovi, cak je i HNS za nas zapad dolje imao dvije cijene.
  • Dinamosaur
    2.8k
    Nadam se da su ovo hipotetske rasprave oko povisenja cijena na Kranjci.
    Kad smo kod toga, onda bi bilo dobro razmisliti kaj i ko ce ti doci za duplo vecu cijenu.
    Kupit ce oni koji imaju tolko para i ne jebe ih cijena.
    Lako za elitu..

Kako ces vratit vjerne siromake na novi Maks sa takvom politikom? (par godina nam niste bitni dok smo na Kranjci al kad bude novi stadion onda se vratite?!?!)
  • mali M
    9k
    bez panike, rasprave su hipotetske i bit će hipotetske do trenutka kad nam Dinamo objavi cijene karata na Kranjči.. ovo je malo pričanje i pretpostavljanje u sistemu šbbkbb.. netreba se ići niti u pretjerano napadanje niti branjenje, dijelimo samo mišljenja
  • pešća
    668
    Od velike četvorke Dinamo trenutno ima najniže cijene ulaznica i naravno da će ona nešto rast zbog boljeg komfora na novom stadionu, manjeg broja dostupnih ulaznica i veće potražnje. Nije to hipotetiziranje ni gatanje nego realnost.
  • Tvrdica McTvrdi
    3.4k

If you could, doesn't mean you should. Zadnjih sezona su se cijene u HNLu bjesomučno digle, a pod kojim opravdanjem? Nogomet je samo lošiji. Par puta smo već imali ovdje prepisku gdje se došlo do zaključka da HNL klubovima prihod od ulaznica je praktički nikakva stavka. Sve kaj Rijeka uprihodi je trošak jednog Yankova kaj opće ni ne igra, a prosječnom građaninu, pogotovo srednjoškolcu, studentu i mladoj obitelji s malom djecom znači puno je li cijena nečeg 5 ili 15 eura.
  • Papastrumf
    20.1k
    Par puta smo već imali ovdje prepisku gdje se došlo do zaključka da HNL klubovima prihod od ulaznica je praktički nikakva stavkaTvrdica McTvrdi

Samo što ovo nije istina barem što se tiče Dinama i Hajduka.
    Dinamu će prihod od ulaznica u 2025. biti cca 10% ukupnih prihoda, a to je sve samo ne zanemarivo.

Inače, jako mi na živce ide taj narativ "klubu to ništa ne znači". Onda jedan napiše da klubu ništa ne znači je li ulaznica 10 ili 5€, je li dres 90 ili 70€, ili piva 2,5 ili 4€. Ja ne znam što vi mislite na koji način se klub financira? Ako ćemo se isključivo fokusirati na prihode od UEFE i prodaje igrača onda se igramo s budućnosti kluba, a mislim da to nitko ne želi.

Komercijalni prihodi su itekako bitni za klub i što su oni veći, veća je i financijska stabilnost.
  • vjeko1701
    20.6k
    a pod kojim opravdanjem?Tvrdica McTvrdi

Inflacija? Nogometna i ekonomska.
  • Tvrdica McTvrdi
    3.4k

Bitni jesu, to ćemo se svi složit, ali htjeli ne htjeli u nekoj doglednoj budućnosti će ostat na upravo ovim razinama ~10% budžeta. Pretočeno u nešto opipljivo, dignuti cijene sutra 50% klubu omogućuje jednog Villara? Ne tvrdim da je skroz nebitno, ali nije baš da je klubu opstanak u pitanju hoće li biti taj Villar ili ne.

A klub u svakom slučaju ovisi o ne garantiranim prihodima - Europa i transfer. Je li taj iznos 70, 80 ili 90% zaključak bude isti - najebo si ako nemaš europe i skupih igrača za prodaju.
  • Neron53
    2.3k

Preseljenjem na novi Maksimir, nema razloga da se udio proracuna od ulaznica ne popne na 25-30 posto
  • Papastrumf
    20.1k
    A klub u svakom slučaju ovisi o ne garantiranim prihodima - Europa i transfer. Je li taj iznos 70, 80 ili 90% zaključak bude isti - najebo si ako nemaš europe i skupih igrača za prodaju.Tvrdica McTvrdi

Za sad da. Samo što opet nije isto jesu li ti komercijalni prihodi 12 ili 22 milijuna.
    Prelaskom na novi Maksimir osjetno će se smanjiti ovisnost o prodaji ili UEFA nagradama jer ćeš praktički više od 50% postojećeg budžeta puniti komercijalnim prihodima.
  • miro
    8k
    Bome optimistično
  • Papastrumf
    20.1k

Pa išao sam s nekom realističnom procjenom.
    Ako su komercijalni prihodi trenutno cca 20 milijuna, neka procjena rasta od 10% za sljedeću godinu, onda novi stadion donosi realno dodatnih 13-14 milijuna. Sky boxevi , vip mjesta, veći broj prodanih ulaznica, veći broj ljudi na tribinama, merch, muzej, gastronomska ponuda, sponzori itd.
    Nebo nam je granica s novim stadionom :smile:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube