• emilperska
    12.4k
    Micanje slova G bilo bi jednako ulasku "osloboditelja" u Zagreb i provođenja društvene i kulturne revolucije neobrazovanih silovatelja i ubojica nad normalnim stanovništvom. To što je to G dodao ZM ne znači da je to loš čin. Ajmo onda sravnit sa zemljom HNK jer su ga mađaroni za vrijeme svog patronata napravili potlačivsi par stotina hrvatskih radnika.

Bili bi epski smiješni da maknemo slovo G, a onda se pozivamo na tradiciju Građanskog.

Po meni je ovo ime savršeno, vidi se poveznica sa Građanskim, a ne narušava identitet i vizuru kluba.

Btw, službeno ime kluba u Registru udruga kao jedinom mjerodavnom u RH, pa i u HNSu je GNK Dinamo bez Zagreb, Zagreba nema nigdje.
    Rađe o tome raspravljajte, a ne provodit komunističke ideje marka belinića i ostalih "osloboditelja".
  • jedan u nizu
    16.3k
    Micanje slova G bilo bi jednako ulasku "osloboditelja" u Zagreb i provođenja društvene i kulturne revolucije neobrazovanih silovatelja i ubojica nad normalnim stanovništvom.emilperska

I tako smo opet sa nogometne i klupske teme dosli do oslobođenja Zagreba, silovannja, ubijanja i politike.

Jebala vas politika.
    Da vas jebala
  • Tongo Doumbia
    7k
    Micanjem G i potezanjem te priče bi se vraćali na onu dobru staru o narativu “odricanja i isprike” zbog titula i 20 godina dominacije i svega ostalog što ide uz bok starim ostavštinama, jer eto, netko je rekao i napisao tako.

Previše se osvrće na to što misle neuspješni rivali i pojedina piskarala, uglavnom proizišla iz udbaških krila, koji ionako podijeljenom Dinamovom puku konstantno nameću taj osjećaj krivice i nekakvog duga prema “nekima”…..
  • emilperska
    12.4k
    I tako smo opet sa nogometne i klupske teme dosli do oslobođenja Zagreba, silovannja, ubijanja i politike.jedan u nizu

Pojedini novinari uglavnom s jugospektra svako
    malo izbace neki antihrvatski članak vezan uz Građanski prefiks, pa na to dodaju davno umrlog pokojnog Tuđmana, pa već davno protjeranog Mamića i onda konstantno rovare protiv Građanskog pa i Dinama. A par dušebrižnika to redovito prenosi (nevezano uz ovaj post). To su uglavnom novinari koji su 91' pozivali JNA na intervenciju u ZG i često se radi o nekim simpatezirima Hajduka jer su im roditelji bili vojna lica ili su iz miješanih brakova.

A mi cijelo vrijeme nasjedamo i kao da se većinski plebs mora nekom ispričavati za taj Građanski.
    Zato što naši nisu kao teroristi iskakali iz šuma, skrivali se po otocima. Igrali smo ligu države i grada kojoj smo pripadali. I sad je to razlog za sramit se?!

Ma nek odjebu svi ti jugo novinari i kvazi navijači dalje od našeg Građanskog i našeg Dinama!
  • Noel
    17.2k

Nismo dužni nikome osim sami sebi što nismo prije uspjeli prekinut pljačku Dinama od strane četnika, njegove familije i par lizača čajnog kolutića.
  • emilperska
    12.4k
    I ta ideja i prijedlog su 2011. krenuli od univerzalno voljenog i prihvaćenog Cice Kranjčara.
    Mamić ju je proveo. Tom čovjeku se ovdje daje previše na važnosti i to sve guraju ti isti jugo novinari, a pojedinci se kače i kače..
  • ZGBhoy
    1.8k
    Kome smeta GNK, prema Statutu, postoji način kako ga promijeniti.The Undertaker

To je to, al nece proci
  • Mr Anderson
    15k
    Imaju Srbi jednu prikladnu poslovicu za ovu raspravu:
    "Besposlen pop i jariće krsti".
    Upravo to je i ova rasprava, dobro je netko napisao, da sad maknemo taj G iz naziva, postali bi smiješni i predmet sprdnje.
    Duboko sam uvjeren kad bi i došlo do toga (nadam se da neće) da se odlučuje o tome kako prijedlog ne bi prošao.
    Previše se zamaramo s Mamićem i time što je bilo u njegovo vrijeme, trebamo gledati naprijed. Htjeli, ne htjeli i on je dio povijesti kluba i to ne možemo izbrisati, ali se ne trebamo ni zamarati ovakvim glupostima. Je, dodan je taj G u vrijeme najgore represije i bojkota, ali ne znači da je baš to loša odluka.
    Kaj sad, da maknemo taj G jer ga je on stavio (iako sumnjam da se baš on toga sjetio), pa ćemo za koju godinu donijeti odluku da ga vratimo? Svašta.
  • zadnjired
    29
    Žalosno je da u doba najveće dostupnosti informacija i povijesnih arhiva prosječan navijač Dinama debatira o slovu G u našem prefiksu. Previše pozivanja na davno zaboravljene ljude kojima na taj način dajete pažnju koju niti ne zaslužuju.

Kad budete shvatili ozbiljno da su Građanski i Dinamo silni, nesalomljivi i prije svega ideja onda niti jednom od Vas neće pasti napamet preispitivati to a kamoli se ispričavati tovarsko-udbaškim sinovima ili objašnjavati ideju jednom od onih unuka čiji su djedovi i bake došli u moj Zagreb 1945 i eliminirali Purgerštinu i Građanstvo.

Ideja je iznad pravne formulacije, ideja je vječni znamen nečijeg smisla postojanja to je jednostavno odrednica koja je zapisana u DNK i simbolizira nešto što je teško izbrisivo.

Mi navijači Dinama smo tu ideju i odrednicu dužni očuvati od zaborava jer bez te esencije nebi niti imali prepoznatljive simbole i načine ponašanja po kojima smo poznati u cijelom svijetu.

Mi smo Purgeri, najjači smo najjači!
  • Tom Hanks
    4.4k
    Kako vam se da više lupetat svako malo jedno te iste rasprave
    Ima nas koji smo za NDKZ ima vas koji ste te za GNK i šta sad treba to 56 godina razvlačiti,jebote
  • E46
    1.9k
    ajmo mi promjenit stanje na tablici a manit se ovih pizdarija dal g ili bez g, jebalo vas to dokle god nismo prvi
  • NORTE
    21.2k
    ajmo mi promjenit stanje na tablici a manit se ovih pizdarija dal g ili bez gE46

Kako bi navijači trebali i mogli promijenit stanje na tablici?

GNK nije problem kao takav, on je prefiks i podsjetnik tko smo i što smo, samo ga ne treba na silu (svugdje) gurati jer dinamo je naše sveto ime, iako "su jedno".

Ono što mi se u klubu zadnje vrijeme sviđa je upravo to da je u prvom planu "dinamo", mahom i na artiklima, a ne gnk dinamo.

Evo za sebe kažem, nikad neću kupit i nosit majicu na kojoj piše gnk dinamo, ali ako piše dinamo u našem fontu "ne pitam za cijenu"!

Gnk sam prihvatio i ne smeta mi dokle god nije posvuda "na sva zvona".
    Oduvijek sam cijenio Građanski i smatrao da treba čuvati uspomenu na njega i baštiniti tradiciju, ali se divim povijesti dinama 45-91 i smatram ju enormnom, čak i podcijenjenom.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet