• rioda
    11.3k
    Bila je i neka priča da će se iz budućeg kampa HNS-a centralizirano voditi VAR, da VAR suci više neće putovati na utakmice
  • SAS1987
    19.1k
    var kupuje hns i on odlučuje o tome. klub nema nikakve veze s varom.fakin

HNS odlučuje o VAR a klub ak će VAR imati struju :lol:
  • Filip85
    1.2k
    Soroševka 1/1...inače taj OESS je jedan od najjačih potkopavatelja hrvatske državnosti još od Oluje do danas.
  • Makedonion
    132
    Kaj mislite o stadionu Universitatea Craiove (Rumunjska)? Kapacitet oko 31k.

Ne mogu priloziti sliku (ne znam kako)
  • Masto
    384
    https://www.zonadinamo.com/discussion/1414/postavljanje-slika-i-video-klipova-na-forum/p1
    Moja očekivanja za maksimir su veća od ovog mislim na izgled izvana, ovaj stadion mi izgleda ko donut s preljevom bijele čokolade, a ni izgled tribina mi nije nešto, nekako mi jeftino izgleda al opet bolje nego bilo sta u hrvatskoj
  • Makedonion
    132

Hvala na linku!

U pravu ste. Stadion izgleda jeftino. Krov me podsjeca na novi aerodrom. Ali mi je interesantna ideja okruglog stadiona.
  • Zoran
    348
    Stadion je top, ali ja bi rađe da nije okrugao.
  • pešća
    655
    Što se tiče rušenja čuo sam od jednog izvora da će se prvo krenuti sa sjevernom tribinom. Vrlo vjerojatno slijedi i zatvaranje maksimirske pa valjda to prvo žele riješit. Ne znači nužno da je 100% istinito ali gdje ima dima ima i vatre.
  • nemapredaje
    6.5k

Ako će rušenje krenuti u 6.mjesecu, a najvjerojatnije će se i krenuti nakon zavrsetka sezone, onda je logično da se sjever prvi ruši jer je Maksimirsku najlakše zatvoriti u ljetnim mjesecima.
  • skener
    6.5k
    Odabran izvođač projekta rušenja Maksimira

Grad Zagreb donio je odluku o odabiru izvođača za izradu projekta uklanjanja stadiona Maksimir. O načinu na koji će stadion biti uklonjen odlučit će zajednica slavonskih ponuditelja EURCO d.d. iz Vinkovaca i osječki RESPECT-ING d.o.o. Unatoč procijenjenoj vrijednosti od 100 tisuća eura bez PDV-a, konkretni iznos projekta rušenja će prema odluci iznositi bitno manje- 27.777,78 eura s PDV-om.

Projekt uklanjanja obuhvaća izradu cjelovite dokumentacije kojom se definiraju metode rušenja, zaštita okolnih objekata i infrastrukture te gospodarenje otpadom. U dokumentaciji je posebno naglašena zaštita Maksimirske ceste i okolnih stambenih objekata podno južne tribine. Predviđeno je detaljno planiranje demontaže, uključujući postupke rastavljanja kojima se smanjuje rizik od nekontroliranog urušavanja te povećava udio materijala namijenjenih ponovnoj uporabi.

Projekt mora sadržavati katastarske izvode, zemljišnoknjižni izvadak, nacrte postojećeg stanja, fotodokumentaciju, izračune površina i dokaznice mjera i troškovnika radova. Obvezna je izrada plana gospodarenja otpadom s identifikacijom vrsta otpada, metodama recikliranja i mjerama za smanjenje utjecaja na okoliš, uključujući kontrolu prašine i sprječavanje procjeđivanja.

Vodeći član zajednice ponuditelja, EURCO d.d. Vinkovci, naveo je kako je njihova ponuđena cijena rezultat dugogodišnjeg iskustva. Naime, u obrazloženju su istaknuli prethodne projekte uklanjanja, među kojima su sjeverna tribina stadiona Maksimir, hotel Internacional u Zagrebu, dimnjak koksare Bakar visine 263 metra, objekti u Rovinju i tehnološke cjeline u tvornici cementa Sv. Juraj i Sv. Kajo u Splitu.

Projekt uklanjanja Maksimira prethodi gradnji novog nogometnog stadiona i sportskog centra Svetice, čija je vrijednost procijenjena na oko 260 milijuna eura. Novi stadion, kapaciteta približno 35.000 natkrivenih mjesta, financirat će zajednički Grad Zagreb i Vlada Republike Hrvatske.

Radovi na novom stadionu predviđeni su za razdoblje od 2027. do 2029. godine, nakon dovršetka stadiona u Kranjčevićevoj ulici, koji će privremeno služiti za utakmice Dinama i hrvatske reprezentacije.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/rusenje-maksimira-slavonske-tvrtke-dokumentacija-projekt-15642022?cx_linkref=jl_home_vijesti_prva_pasica
  • Hnlovac
    3.8k
    Daj Bože da budem u krivu ali sam u domaće kompanije potpuno izgubio povjerenje kad je Eurokamen maknut s projekta Pampasa

Ali valjda se ne može toliko zasrat pri rušenju?
  • Denle
    1
    Ako se ne varam, EURCO je takodjer firma koja je izradila projekt rusenja stare sjeverne tribine na Maksimiru 90-ih godina
  • Denle
    1
    Ima dosta Hrvatskih firmi s jako dobrim referencama i iskustvom. Eurokamen nije bila jedna od njih.
  • jedan u nizu
    16.2k
    Ovo je samo izrada projekta rusenja, a ne samo rusenje.

Kada odabrana firma napravi projekt u kojem ce biti navedeno kako ce se rusiti, kojim metodama, u kojim etapa i sve, ce biti natjecaj za samog izvodaca rusenja.

Valjda vam cifra od 27k eura govori dovoljno o tome
  • gledatelj
    1.1k
    doslovce to piše u tekstu gore
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url