• T90d
    2.2k
    Ček ček, na čemu igrate CM 01/02?
    Mobitel (Android) ili na komp/laptop (Windows)?

Može netko kratke upute, za jednu i drugu platformu, u privatne poruke, da se razumijemo ne kako igrica funkcionira, nego gdje sve to skinuti i kako pokrenuti na mobitelu.
  • Laugreano
    4.8k
    https://champman0102.net/ Registriraju se tu I mozes skinuti igricu, kao i sve moguce patcheve I updatove
  • LA BOMBA
    523
    Ja igram na kompu, CM 01/02 starter kit kojeg sam skinuo na linku kojeg sam već stavio: https://github.com/nckstwrt/CM0102-Starter-Kit/releases/tag/v1.2.2

Za igranje na windowsima ništa drugo ti nije potrebno nego skinuti taj zip file i možeš odmah igrati i birati patcheve.
  • T90d
    2.2k
    Hvala obojici
  • LA BOMBA
    523
    Ovo su patchevi koje koristim za CM 01/02 na starter kitu:

CM-01-02-Starter-Kit-5-11-2025-17-13-50.png

Da vam na kratko objasnim šta patchevi rade i čine igru mnogo boljim:

Add Coloured Attributes: atributi različith vrijednosti u različitim bojama, vizualno bolje izgleda.
    Add Regen Fixes: regeni se uvijek pojave mladi, nije kao u originalu kad je npr. Stoichkovov regen u Bugarskoj imao 27 godina kad se pojavio i nisi ga mogao razviti. Sa tim patchem regeni uvijek počinju sa negdje oko 16-20 godina i imaš dovoljno vrijemena da ih razviješ ako imaju dobar potential ability.
    Add Trapani Regens: popravak greške u originalnoj igri gdje su regeni imali sve bolji i bolji positioning i na kraju bilo je sve manje golova na utakmicama. Sa tim patchem dobivaš bolje balansirane regene.
    Use Miscellaneous Patches: različiti patchevi koji prave igru mnogo boljim, npr. možeš vidjeti svoj profil trenera i kao trener imaš potential ability na 200 i možeš dobiti bolje službe u drugim državama (u originalnoj igri nisu te htjeli uzeti bolji klubovi i ako si osvojio 10 liga prvaka), uprava ti više ne blokira transfera, igrači više ne gube kondicije na početku sezone, više mogučnosti da igrači idu na posude itd.
    Remove Work Permits: nema više zezanja sa work permitima u Engleskoj.
    Disable Unprotected Contracts: nema više problema sa ugovorima koji su bili "unprotected" i drugi klubovi su ti mogli uzeti igrača nakon 2-3 godine ugovora. Maximum dužina ugovora je 10 godina i ne samo 5.
    Load All Players: svi igrači u database se pojave u igri ne samo oni sa dovoljnim reputation.
    Uncap Attributes: vide se istinuti atributi igrača, ako neki igrač ima istinitu vrijednost atributa više od 20 onda će pisati ta brojka.
    Show Hidden Attributes: pokaže ti atribute igrača poput Adaptability, Big Matches i slično, što u originalnoj igri nisi mogao vidjeti.
  • T90d
    2.2k

Je li može link. Uspio sam na mobitelu i tabletu :strong:
  • LA BOMBA
    523
    Ti patchevi su u starter kitu kojeg možeš dobiti na linku kojeg sam stavio već prije: https://github.com/nckstwrt/CM0102-Starter-Kit/releases/tag/v1.2.2

Ovako izgleda starter kit kad ga otvoriš, onda ideš na Nick's Patcher i biraš patcheve. A databazu biraš na Data Updates.

CM-01-02-Starter-Kit-5-11-2025-17-44-16.png
  • LA BOMBA
    523
    Pogledajte koja zvjer je Montero sa tim realističkim patchevima i koliko ima atributa iznad 20.

Žao mi je za ljude koji nisu pratili nogometa tad i saznali kakva je životinja bio PRIME Paolo Montero

Championship-Manager-01-02-5-11-2025-17-39-48.png

Onda imaš još Thurama pored njega u Juventusu. Došao sam do pola sezone i sa takvom obranom imamo više uzastopnih clean sheetova nego Arteta. Nažalost još uvijek treći na tabeli zbog loših rezultata u početku.

Championship-Manager-01-02-5-11-2025-17-42-39.png
  • Filip85
    1.1k
    Add Regen Fixes: regeni se uvijek pojave mladi, nije kao u originalu kad je npr. Stoichkovov regen u Bugarskoj imao 27 godina kad se pojavio i nisi ga mogao razviti. Sa tim patchem regeni uvijek počinju sa negdje oko 16-20 godina i imaš dovoljno vrijemena da ih razviješ ako imaju dobar potential ability.LA BOMBA

Dali je regen fiksan u smislu da će se razviti kao i njegov prethodnik ?

Što se boje atributa tiče, dali je ikako moguće da zelena pokazuje one najbolje ?
  • LA BOMBA
    523
    Dali je regen fiksan u smislu da će se razviti kao i njegov prethodnik ?Filip85

Regen pokupi nekoliko stvari od predhodnika, ne znam točno mehanizam. Ima jednaki aggression, bravery, balance i flair i potential ability. Dakle ako ne znam Boban ima 180 potential ability onda će njegov regen imati isto i to znači da će vjerovatno postati vrlo dobar igrač. A ne mora nužno imati sličnih atributa.

Ako uzmeš "use miscellaneous patches" kod patcheva navodno dobivaš nekakav regen boost da regeni postaju još bolji od originalnih igrača.

Kad sam igrao sa Dinamom dobio sam odličnog ganskog regena Anthonyja Yeboaha koji se zvao Baba Bediako, rođen 1987, i terorizirao je HNL, ono zabijao gol na utakmicu sa samo 17 godina, tako da se mi čini da je bio na putu da postane još bolji od Yeboaha. Na jednom saveu sa Barcelonom dobio sam regen nekog random Španjolskog napadača a taj regen je postao jedan najboljih igrača u Evropi, zabijao u finalima lige prvaka.
  • Filip85
    1.1k
    Ma kakvi, nema ih u Dinamu...Viduka je u Celticu, D.Simic u Interu, a Maric u Newcastleu. Nerealno, pošto su tada (u ljeto 1998.) još bili članovi Dinama. :roll:
  • Filip85
    1.1k
    Što se boje atributa tiče, dali je ikako moguće da zelena pokazuje one najbolje ?Filip85

https://www.champman0102.net/viewtopic.php?t=2598 ovdje sam našao kako promjeniti atribute, jedino nemrem naći zašto su screenshotovi kao u HD-u na ovim slikama... dali znaš kako to promjeniti LA BOMBA ?
  • LA BOMBA
    523
    Ne znam. Meni se sviđa taj stil sa crvenim atributima i nikad ga nisam pokušao mjenjati.
  • jedan u nizu
    16.1k
    FM26 trenutno 7. najgore ocijenjena igra u povijesti na steamu

1.png.454de1a249f6ee70be66d7d5b6388155.png
  • LA BOMBA
    523
    Ovo je primjer kako dobre regene možeš dobiti ako imaš patch regen boost, sahranio sam screenshote jednog savea kojeg sam igrao sa Barcom.

To je regen legendarnog brazilskog igrača Bebeta, i bolje atribute ima od njega. Pogledaj samo taj brutalan dribbling 32, i uz to finishing 20, crossing 20, accelaration 16 i pace 20.

Championship-Manager-01-02-3-10-2025-11-15-25.png

Tog igrača sam razvijao u Barceloni. Igrao sam sa originalnom database i nisam imao Messija i tih igrača, i trebao mi je takav jedan igrač koji mi je bio Messi za sirotinju. Na početku najbolji igrači su mi bili Kluivert i Saviola. U finalima lige prvaka smo dva puta izgubili protiv Rome, a imao sam mnoge od najboljih igrača iz izvorne databaze, Van Bommela, Robbena, Saviolu... Ali kad smo sve te finale izgubili odlučio sam se prodati Kluiverta i Van Bommela i išao u rizik sa mladim regenima. A taj rizik se je totalno isplatio jer su regeni sa regen boostom odlični.

Išli smo u još jedan finale liga prvaka protiv Rome i taj put oba golu su dali regeni, a ključnu asistencu za drugi gol je dao baš taj Bebetov regen Carlos Henrique Firmino Júnior kojeg sam uveo kao jokera sa klupe.

Championship-Manager-01-02-3-10-2025-11-24-53.png

Pogledaj samo momčad Barcelone koju sam posložio, uskoro sami regeni, a pobjedili smo Romin dream team izvornih igrača sa Tottijem, Campbellom, Emersonom, Montellom, Ronaldinhom.

Championship-Manager-01-02-3-10-2025-11-25-14.png

Regeni dakle sigurno mogu postati bolji od izvornih igrača ako koristiš regen boost, jer njihovi izvorni igrači nisu bili baš nešto. Sebastiano Fattori koji je dao gol je bio regen Luigi Di Biagia, koji je prosječan igrač u CM 01/02, a Fattori je bio životinja, imao je long shots 35 i zabio je gomilu golova sa vezne linije, ono svaku drugu utakmicu Fattori gol. Joaquín Cano je bio regen Abelarda i imao je samo 18 godina u tom finalu, a lagano neutralizirao Tottija i Montellu. Aleksandar Petkov regen Krasimirja Balakova, kasnije sam ga prodao u Bayern za 80 mil što je bio rekord (nisam koristio patcha za inflaciju). Juan Ramón Santos regen Guardiole, imao je 20 godina u tom finalu, dominirao. Francisco Bermúdez regen nekog random španjolskog napadača a pružio je predstave kao Maradona. 13/18 igrača koje sam igrao u tom finalu je bilo regena, klinca, mislim da je prosjek godina bio samo negdje oko 22.

Nisu svi regeni tako dobri ali oni najbolji mogu se lagano nositi sa najboljim igračima iz originalne databaze.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.