• LA BOMBA
    521
    Ova debata me je motivirala da sam počeo CM 01/02 save sa Juventusom!

Ovo će biti totalna nostalgija, pogledajte samo sa kakvim igračima počinjem. Možda malo previše defenzivaca ali ovo je bila nevjerovatna momčad.

Championship-Manager-01-02-5-11-2025-10-42-30.png

Igram sa Lussenhoff database i modernim patchevima dakle svi igrači će se razviti kao što su se razvili u stvarnom životu. Stavio sam si jedno pravilo da ću kupiti samo igrače koji su stvarno igrali za Juventus. Tako da ću kupiti mladog Chiellinija iz Livorna. A mogu kupiti i igrače poput Teveza, Evraja, Dani Alvesa, Barzaglija, Ibrahimovića, Diega Ribasa i slično. Svi su u igri i razvit će se u jedne od najboljih igrača.

I naravno kupit ću Cristiana Ronalda iz Sportinga u prvoj mogućnosti.

Cilj je voditi Juventus da se vrati na pute stare slave.

Pošto je to sezona 2001/02, aktualni prvak je Roma sa Tottijem, Emersonom, Cassanom, Samuelom... I oni će mi biti najjaća konkurencija na početku. U Evropi ću se boriti protiv galacticosa i kasnije i Barcelone kad se Xavi, Iniesta, Puyol i Messi razviju u vanzemaljce sa atributima preko limita.

U Juventusu me čeka i odličan trenerski stožer. Jedan od mojih trenera je Gasperini, koji čak i ima neke atribute koji prebijaju limit 20. Motivating: 21, Tactical knowledge: 21. Volim kako su stavili realne atribute i za trenere!

Championship-Manager-01-02-5-11-2025-11-05-18.png

U klubu je i "capo" talijanskog nogometa Luciano Moggi.

Championship-Manager-01-02-5-11-2025-11-08-35.png

Samo se nadam da nema u tim modernim verzijama CM 01/02 nekakav script da se dogodi calciopoli.

Za one koji niste vidjeli, ako želite igrati CM 01/02 sa tim modernim patchovima samo downloadajte ovo, ne treba vam ništa drugo nego zip file na linku.
    https://github.com/nckstwrt/CM0102-Starter-Kit/releases/tag/v1.2.2
  • LA BOMBA
    521
    CM 01/02 nema veze sa realnoscu. Ali svejedno je najzabavniji manager ikad.Laugreano

CM 01/02 postane sasvim realan sa modernim modovima i ako koristiš Lussenhoff database i patcheve.

Ljudi su pravili te modove sa "benefit of hindsight" kako bi rekli Englezi i svim igračima ispravno stavili atribute i potencial kako su se razvili u stvarnom životu. Taj database napravljen je oko 2020 kad su uskoro svi igrači iz CM 01/02 završili kariere.

Čak i treneri imaju sličan razvoj. Npr. Mourinho ima odlične atribute. Kad sam igrao save sa Valenciom Mourinho je preuzeo Sporting i osvojio ligu prvaka sa njima. Što je realno jer je u stvarnom životu to napravio sa Portom.

I to što se Messijev dribbling razvije do 46 u igri gdje bi maksimalni atributi trebali biti 20 je po mom mišljenju realno. Prime Messi se je doslovno šetao kroz obrane. Za njega nisu postojali nikakvi limiti. Ako je limit 20, Messi je barem 40.

Tako da oni koji žele realističan razvoj nogometnih igrača neka skine CM 01/02 starter kit i uživaju.
  • Droljo
    22.4k
    Ako je limit 20, Messi je barem 40.LA BOMBA

Ti shvaćaš da postoji bar milijun ljudi na svijetu sa takvim ili boljim driblingom a uopće ne igraju nogomet?
  • Filip85
    1.1k
    Ako je limit 20, Messi je barem 40.LA BOMBA

Ali u duhu menagerskih igara čudno je vidjeti rating iznad 20. Ako je Messi 20, onda se ostali spuste na njima odgovarajući nivo, dali je to 15, 16, 17...

Inače, FM 26 je iz negative otišao u overwhelmingly negative recenzije na Steamu. Od preko 8,000 recenzija samo njih 18% smatra igru pozitivnom...jao, jao...
  • LA BOMBA
    521
    Ali u duhu menagerskih igara čudno je vidjeti rating iznad 20. Ako je Messi 20, onda se ostali spuste na njima odgovarajući nivo, dali je to 15, 16, 17...Filip85

Ne znam kako je sa modernim managerima koje ne igram, ali u starim managerima igrači su imali "instrinsic value" atribute koje nisi mogao vidjeti u originalnoj verziji, ali su de facto imali neke atribute veće od 20, samo što je još uvijek pisalo 20.

Npr. Maxim Tsigalko je u originalnom CM 01/02 zabijao ogromno golova kad si ga kupio, a kad pogledaš njegove atribute nisu ni čak bili toliko dobri. Stvar je u tome što su neki njegovi atributi imali veći "intrinsic value" i njegov finishing je zapravo bio veći od 20, mislim da je mogao ići čak i iznad 40. Zato je i uvijek zabijao kad je imao šanse. A na originalnom manageru ti to nije pisalo nego je još uvijek bilo samo 20, jer je to bio maximum što se moglo napisati, a ne maximum koliko zapravo stvarno ima dobar atribut u igri.

Sa onim patchom "Uncap 20's" ti možeš jednostavno samo vidjeti koliko su istiniti atributi igrača, taj patch ništa ne mjenja oko samih atributa. Ako igraš sa izvornom databazom i koristiš taj patch pogledaj npr. koliko ima Tsigalko finishing nako nekoliko sezona i mislim da će sigurno biti brojka veća od 20.

Razlog zašto su ti stari manageri imali to je bio element iznenađenja, ti nisi mogao znati za svakog igrača koliko je zapravo dobar jer ti nisu uvijek bili pokazani istiniti atributi. Zato su u starim managerima rasturavali legendarni igrači sa prosječnim atributima.

Tako da već prije si de facto imao ratinge iznad 20. U Lussenhoff databazi su jednostavnu dali te ratinge igračima koji su realno imali toliki rating u karieri, a ne da neki Tsigalko zabija 50 golova a npr. Raul jedva dolazi nad 30.
  • Filip85
    1.1k
    Vidi, vidi...

euro-Velikan.png
  • Dzoni
    2.6k
    Možda ipak igra i ima veze s realnošću
  • LA BOMBA
    521
    Najrealnija situacija koju sam ikad vidio u manageru.
  • puxigadjurdja
    2.6k

3 od 11 solidni do dobri treneri. Bome dobar prosjek.
  • LA BOMBA
    521
    Daj stavi screenshot sa kojom taktikom igraš. Jel igraš sa Heskeyom i Owenom u napadu?
  • jakov1
    1.1k
    Sa onim patchom "Uncap 20's" ti možeš jednostavno samo vidjeti koliko su istiniti atributi igrača, taj patch ništa ne mjenja oko samih atributa.LA BOMBA

Ali rekao si da s tim patchom Messi i Ronaldo postaju zvijeri kao u stvarnosti, znaci ipak se nesto mijenja oko atributa.
  • Laugreano
    4.8k
    [img]http://Facebook-creation-28530931.jpg
  • Filip85
    1.1k
    Igram 4-4-2 attacking. Da, njih dva su u napadu, a Fowler rezerva. Biščan je zabio pobjednički penal protiv Halmstadta za ulazak u LP. :D

igorbiscan.png
  • LA BOMBA
    521
    Ali rekao si da s tim patchom Messi i Ronaldo postaju zvijeri kao u stvarnosti, znaci ipak se nesto mijenja oko atributa.jakov1

Tu se radi o različitij databazi.

Možeš uzeti originalni database gdje imaš sasvim identične igrače i atribute kao u originalnom CM 01/02 i nema uopće Messija i Ronalda.

A database u kojem pričam je napravljen oko 2020 i ima realan razvoj igrača.
  • LA BOMBA
    521
    Ja igram 4-1-3-2, attacking mentality i kratke podaje. To je provjerena taktika u CM 01/02.

Povukao sam Del Piera u veznu liniju da mogu napraviti mjesto za Salasa u napadu. U obrani imam mnogo opcija. Treba mi još koji veznjak za rotaciju, možda kupim Camoranesija nakon sezone kao što je bilo u real life.

Championship-Manager-01-02-5-11-2025-15-43-14.png
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.