• mali M
    8.7k
    Svaki igrač kaže da mu treba par utakmica da uhvati ritam. Ako je netko kao npr Vidović u 6 utakmica zaredom ima 1 nastup s 25 minuta, teško da će igrat na nekom svom maksimumu ako ga 7. utakmicu staviš u prvih 11Omake

Bravo, ovo tupim od početka i zato me živciraju upisi koji kažu: evo vam sad stojkovića i vidovića ili villara ili xy..
    Čak nije stvar da to kaže svaki igrač, to je normalno uvođenje u formu u svim aspektima i svim sportovima. To je kao da netko tvrdi da nam ne treba uigravanje i pripreme, jer eto ti normalni treninzi, profić si kreni odma ko Ronaldo.

Ne znam zašto na ovom forumu neki i to čak dobri forumaši sa dobrim poznavanjem nogometa idu braniti Kovu ovakvim floskulama.

Jednako tako, kad pročitam da Boban slaže momčad ne znam jel bi plakao ili se smijao od količine gluposti u takvim teorijama. Jednako kako mi je jedan poznanik jučer rekao da je jasno ko dan da je poraz od Vukovara kladionica jer nam je sponzor lige SuperSport.. Jednostavno nisam imao snage raspravljati da smo igrali ko razbijena vojska bez logike, volje i znanja i da bi volio da imaju takvo opravdanje za svoje nezalaganje (naravno ironija je uključena, ne mislim doslovno)...
  • Facke
    6.9k

Ti ljudi teri piseju "evo vam sad Vidovica" nikad nisu nogometa igrali. Do tekme protiv Vukovara je Vidovic bil v lige 4 put 90 minot na klope. Nemres tu uhvatiti ritam. Nema sanse. I onda je normalne da za kurac igras.
  • austrijanac
    8.1k

Isto vrijedi za hrpu drugih igrača koji su u frizeru.
    Trebala je bolja rotacija, Malmo je bio prekretnica.
  • ElDorado
    6.6k
    Malmo je apsolutna prekretnica i bez obzira ko kaj pricao meni je ta tekma na razini teskog podbacaja u hnlu. Ako neko misli da je rotacija 15-20 min na kraju tekme onda stvarno nema pojma kaj prica. Daj covjeku 90 min da vidis od cega je.
    Ne bi stvarno volio usporedjivati previse ali taj Garcia je imao muda isprobavati po svome, svi su ga pljuvali i sada je na +3. I bez obzira kaj medicinari na Zoni pricali, zamor materijala je takodjer uzrok ozljeda, pa nam se moze dogoditi da ovi izraubani polako pocnu s problemima.
  • nwankwo646
    865
    Maknite iz naziva teme - trener :grin:
  • Pacho
    9.1k
    Necu pljuvati po dobrom covjeku Kovi koliko bi migao, jer sam vec odavno napisao da mi nije za trenera Dinama zbog XX razloga, ali sam se nadao da cu biti u krivu. Nikad nisam vjerovao da ce se snaci i da ce biti dugorocno rjesenje, ali ovo protiv Vukovara je bilo toliko ispod minimalnih ocekivanja, odnosno neke najnize letvice da vec lagano oremo po metalima iz same jezgre planeta.

Mrzim ove situacije kad je ocito da trener nije to sto nam treba, ali mu se iz nekog razloga i dalje daje sansa. Ovo nije situacija kada ekipa igra dobro, ali napadaci promasuju zicere, pogadaju se vratnice, promasuju penali, itd. Mi nakon cetiri mjeseca dobrog covjeka Kove igru nemamo, izgledamo sve losije, a dosli smo do toga da nam je najbolja sansa protiv dojucerasnjeg nizeligasa centar sut sesnaestogodisnjaka.

Cemu se tocno mozemo nadati? Odjednom ce krenuti taj visoki presing te direktna i napadacka igra koja se najavljivala? Zasto bas sad i zasto je dosad nije bilo? Nisu dovoljna 4 mjeseca uz nikad duze pripreme i izostanak kvalifikacijskih utakmica za europska natjecanja? Dovoljno je vidjeti da cak i oni koji zagovaraju ostanak dobrog covjeka Kove ne pisu kako/zasto ce on spasiti broj koji tone nego se pozivaju iskljucivo na kontinuitet. Jel moze netko istaknuti u cemu je on zapravo dobar?

I ako to sto je sama igra uzasna nije dovoljno, dobri covjek Kova je svojim rotacijama/izostankom istih ugasio pola ekipe, a na dobrom je putu da u tu grupu prebaci i prvog napadaca te rekordni ulazni transfer kluba. Takoder, ocito je da gubi svlacionicu sto je stvarno sokantno i nadasve neocekivano za lika koji sa strancima valjda komunicira preko prevoditelja, trbuhozborenja i dimnih signala. Taj takozvani man management je na razini Dinama i jacih klubova mozda i vise od pola posla, a mi smo uzeli lika koji izgleda i komunicira kao duh koji je izasao iz auspuha Stojadina iz 1984. nakon sto je netko trljao isti.

Da ne govorim o njegovoj pojavi tijekom utakmica. Protiv Vukovara se scucurio u onu kabinicu kao penzionerka koja ceka ZET-ov autobus i brine da ce joj kisa unistiti natapiranu frizuru i Varteksov sako star tri desetljeca. Ima trenera koji divljaju pa na taj nacin motiviraju ekipu. S druge strane spektruma postoje treneri koji su teski cooleri koji time smiruju ekipu kada stvari ne idu kako su planirali. Petko je dao primjer Cacica kao takvog. Vecina trenera je valjda negdje izmedu. Dobri covjek Kova valjda ni ne postoji negdje izmedu ta dva ekstrema nego je u nekoj svojoj galaksiji u kojoj je pozeljno da trener hiperventilira, da se lovi za lice te da izgleda kao da je na rubu zivcanog sloma. Kad ga kamera snimi, meni pred ekranom poraste nervoza te podsvjesno pocnem razmisljati gdje se nalazi najblizi defibrilator, jer ovaj izgleda kao da je u predinfarktnom stanju.

Iskreno, ne vidim otkud je krenula ta prica o njemu kao dobrom covjeku koji je ovo kakti zasluzilo svojom dobrotom. Kao da smo sirotiste, azil za zlostavljane zivotinje, ili dom za gubavce u Sri Lanki, a ne nogometni klub. Iako i tamo valjda traze vise od dobrote. Pretpostavljam da se nije moglo naci dovoljno nogometnih razloga da bi se opravdala Bobanova odluka pa se onda silom prilika krenulo u kanonizaciju Kove. Iako apsolutno ne shvacam zasto je Zvone odabrao bas njega, s neke ljudske strane shvacam zasto je Kova prihvatio ponudu. Tko ne bi? Medutim, nije mi nimalo simpaticno kada netko cijelo vrijeme djeluje nekompetentno te ostavlja dojam kao da se utapa i jedino sto pokusava je prezivjeti svaku utakmicu. Od nacina komunikacije s medijima, do gore spomenutog ponasanja tijekom utakmica, nedostatka hrabrosti u igri i rotacijama - sve je tragikomicno. Kao da si u F35 ili Airbus A380 preko noci stavio seoskog pilota, jer je isti dobro zaprasivao komarce i kukuruzista.

Ne znam za vas, ali meni ne bi bilo simpaticno da npr. dodem kod stomatologa, a ovaj se znoji i zamuckuje kao da nikad u zivotu nije drzao cetkicu i kao da ce si odrubiti glavu koncem za zube. Ili da udem u spomenuti A380, a pilot se drzi za lice, znoji, rumeni i djeluje kao da je spreman za psihijatriju. Pomislio bi da taj promasuje piste i u Flight Simulatoru.

A igraci ce kakti ginuti za njega radi njegove dobrote? Je, je, evo samo sto nisu. Da ne spominjem da je itekako moguce biti dobar covjek, a prilicno zajeban na radnom mjestu. A ovdje se neku smusenost, nervozu i nedoralost predstavljalo kao dobrotu. Ne, nekompetentnost nije simpaticna.

I meni je jasno da mozda ponekad pretjerujem, ali meni nije bilo simpaticno ni ono kada se nakon pobjede protiv Osijeka u gostima lovio za lice i glavu kao dijete kad naleti na Mickey Mousea u Disneylandu. Podsjetilo me na trenutak kad sam, nakon sto sam upao u jednu bolju jedinicu u vojsci, prejako (za ukus kolega) reagirao na uspjeh tijekom vjezbe pa sam dobio od kolega legendarni citat iz americkog nogometa da se nakon sto udes u endzone trebas ponasati kao da si vec bio tamo. Odnosno, POUKA je bila - vise nisi medu jebivjetrima, standard je strasno visok, a kad ga ispunis/nadmasis nema prostora za velika slavlja, jer se to jednostavno ocekuje od tebe. Ok, ovdje se radi o aktivnosti koja je na kraju dana napucavanje lopte i razonoda, ali mislim da uvelike vrijedi ta poanta. Sad si u Dinamu gdje nam nije velika stvar nasamarati Osijek i gdje nam definitivno nije "veselje svaki bod u Europi". Kuzim da ti je pao kamen sa srca, ali proslavi kao da si bio uvjeren u pobjedu i probaj ostaviti dojam da ti je tu mjesto.

Uglavnom, da vise ne laprdam, kao sto sam i napisao prije par mjeseci, crvene zastave su bile toliko ocite, a nedostaci toliko veliki, da bi dobri covjek Kova takticki valjda trebao biti nesto poput Guardiole i Kloppa skupa da bi genijalnoscu na tom polju pokrpao kratere u ostalim sferama trenerskog posla. Kolike su sanse da se takav genijalni um s 50 godina nasao u Koprivnici trenirajuci Slaven Belupo?

Ogromna Bobanova greska koju treba ispraviti sto prije.
  • LA BOMBA
    397
    Fali nam Goca Jurić, Roy Keane, Ademi u prajmu tip Kapetana... netko tko će od plačljivaca napraviti lavove...PetkoDaniOršaGol

Nažalost takvih igrača je sve manje u nogometu. Čak i ako pogledaš top klubove, rijetko koji klub ima igrača koji bi bio pravi vođa na terenu. A nekada su klubovi imali po 5, 6 takvih. Sjećam se kad je Chelsea imao 7 igrača koji su bili kapetani u njihovim reprezentacijama (Terry, Ballack, Shevchenko, Drogba, Obi Mikel, Cech, Essien) i svi su bili autoritet na terenu, momčad se je mogla sama voditi što se tiče discipline i standarda na treningu. A pogledaš Chelsea danas i to je sve smješno, sama djeca i ni jednog lidera.
  • San Lorenzo
    22.8k
    Pacho se vratio i odabrao nasilje.
  • Tvrdica McTvrdi
    3k

Ovaj stil pisanja i figure su genijalne. Ako dosadi Kolumbija treba nam kolumnist za portal :grin:
  • Krizy
    63.1k
    A nekada su klubovi imali po 5, 6 takvih. Sjećam se kad je Chelsea imao 7 igrača koji su bili kapetani u njihovim reprezentacijamaLA BOMBA

"Chelsea holds the record for the most national captains in one club, with at least six at one time. The 2009/10 season is frequently cited as a peak period for this, with players like John Terry (England), Petr Čech (Czech Republic), Michael Ballack (Germany), Branislav Ivanović (Serbia), John Obi Mikel (Nigeria), and Didier Drogba (Ivory Coast) all being national team captains simultaneously."

Naveo si primjer koji je jedinstven tj. rekord.
    Nije uopće nešto što se često viđa u svijetu nogometa.

Imao je United prošle sezone pet kapetana svojih reprezentacija pa su završili na 15. mjestu.
  • Mr Anderson
    14.6k
    Ti ljudi teri piseju "evo vam sad Vidovica" nikad nisu nogometa igrali. Do tekme protiv Vukovara je Vidovic bil v lige 4 put 90 minot na klope. Nemres tu uhvatiti ritam. Nema sanse. I onda je normalne da za kurac igras.Facke

Samo ste zaboravili jednu stvar. Vidović je na početku prvenstva bio starter i uglavnom je igrao za kurac, zato je i ispao iz sastava. Ima i drugih igrača kojima treba dati kontinuitet, nije Vidović jedini. Priliku treba prvo zavrijediti, pa kad ju dobiješ onda iskoristiti, sve ostalo su floskule.
  • Big Daddy
    1.6k
    Sve si rekao majstore i nikad prije nisam tak dugacak tekst tak rado procitao, iako to inace kompletno izbjegavam.
  • LA BOMBA
    397
    Kapetani nisu više to što su bili. Nekada je bilo nepisano pravilo da je mogao kapetan bilo koga od suigrača prebiti ako nije pokazao dovoljno poštovanja prema klubu. Sjećam se da se je Roy Keane prebio Schmeichela u hotelu i nije dobio nikakve kazne za to. Materazzi je jedan put razbio Balotellija:

"Marco Materazzi and Mario Balotelli had a fight in 2010 after an Inter Milan match, which started with Balotelli's poor performance and petulant reaction to the fans. Materazzi gave Balotelli a "good beating" for his actions, and recalled the incident years later, explaining that the younger player needed a reality check."

A imao si ogromno lidera i kapetana i u drugim klubovima ne samo Chelsea. Inter je 2009/10 imao Zanettija, Materazzija, Stankovića, Cordobu, Samuela, Chiva, Lucia, Eto'oja, Pandeva, Sneijdera... Svi ti igrači su bili kapetani svojih reprezentacija u nekom razdoblju. U toj konkretnoj sezoni mislim da ih je barem 5 bilo aktualnih kapetana.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.