• Tvrdica McTvrdi
    2.8k

Ne samo to, nego Švedska je praktički jedini primjer gdje je naša migracija bila pretežito jugoslavenska i nakon WWII - puno klubova, društava je nosilo prefiks "Jugoslavensko pjevački društvo" i slično, što nije bio slučaj nigdje drugdje, pogotovo nakon Mačekove smrti i promjena u HSSu.
  • NKDZ86
    6.1k
    https://sport.hrt.hr/hrvatski-nogomet/cies-dinamova-nogometna-skola-sedma-na-svijetu-12393234

Nogometna akademija zagrebačkog Dinama je sedma u svijetu po uspješnosti, izvijestio je Međunarodni centar za sportske studije (CIES).
    Na vrhu je Benfica nakon koje slijede Barcelona, River Plate, Ajax, Boca Juniors i lisabonski Sporting.
    Među 100 klubova je i splitski Hajduk koji zauzima 46. mjesto.
  • FazeN
    2.8k
    Ima tko utakmice juniora da pošalje? Imam nekoliko ali ako tko ima još koje da pošalje.
    Netko je rekao nekidan da npr naš mladi golman Tai nema nikakav videozapis nit išta, to mi je malo bezveze, kad se upiše na yt njegovo ime ništa ne izbaci, kako će vidjet itko tko ne gleda tekme o kakvom se golmanu radi..
    Pa eto volio bi napravit kakav videozapis o pokojem junioru, pa ako tko ima kakve full utakmice, pošaljite mi hvala.
  • rokikaciga
    6.4k
    Mislim da imas na Dinamo+ aplikaciji/stranici

U kategoriji Videoteka>Skola nogometa
  • Filip85
    1.1k

Ako je vjerovati knjizi od Loše "Hrvat jest ratnik", nekoliko Hrvata* bili su vrlo visoko pozicionirani u ruskoj mornarici tijekom rusko-švedskog rata, koji su Šveđani izgubili. Od tada jako ne vole Hrvate. Nije li ono Carl Bildt isti dan kad je Knin oslobođen optužio Hrvatsku za etničko čiščenje ?!

*Admiral Matija Zmajević, Hrvat iz Boke Kotorske, navodno je utemeljitelj ruske flote.

Osim toga u švedsku je dosta Srba pobjeglo od mobilizacijskih poziva u zadnjem ratu (mobilizacija u Beogradu i okolici bila je oko 13%), sada su tamo preko 30 godina, a unatoč što im se nije ratovalo sumnjam da gore nisu gnojili protiv Hrvata i Hrvatske...
  • Tvrdica McTvrdi
    2.8k
    Od tada jako ne vole Hrvate.Filip85

Možemo do 30-godišnjeg rata i Gustava Adolfa, ali nisam htio po bespućima povijesne zbiljnosti nego neka crtica od današnjeg vremena da tako neki članci nisu nužno produkt samo pojedinog glupog novinara, nego nekog općenitog površnog stava Šveđana o Hrvatima
  • vjeko1701
    20k
    Niš, treba ih danas naučiti lekciju o tome.
  • Pacho
    8.7k
    Ekipa je krenula prema stadionu!

?imw=320&&ima=fit&impolicy=Letterbox&imcolor=%23000000&letterbox=false
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url