• Facke
    6.8k

Ma zadnji put sam koristil nekog emulatora davne 2009/2010.
  • OsamŠest
    6.1k
    @Facke

Ja sam do prije dvije godine igrao na ps2 samo PES 13 (brijem da je čak to i zadnji za ps2). Naravno, PES sam peglao godinama na dvojci.

Onda sam prije dvije godine počeo na ps4 i probao taj famozni eFootball (iako sam u nekoliko navrata kod frenda znao odigrat), tak da je i meni baš sranje.

Al vjerojatno je to prevelik "skok" sa ps2 i PES 13 na ovo novo. Dvije različite igrice..
    Čak mi je do te mjere bez veze, da sam počeo onda igrat FC (nekadašnju FIFU), koji je pak treći svijet u odnosu na ove dvije gore..
  • PetkoDaniOršaGol
    974
    Studirao sam par godina više zbog PES 6-ice, najbolje igre svih vremena. Nakon toga sam gubio mnoge sate na kasnijim verzijama PES-a i njihovim HNL ili Balkan Liga patchevima koje su u vrijeme PES 2013 do tamo negdje 2017. dotjerane do savršenstva (gostovanje u Hrvatskom Kupu kod Vinogradara, na njihovom stadionu, sve do u detalj)... u to vrijeme FIFA je bila prezrena od svakog .. i onda je netko u KONAMI-u dobio moždani (ili možda milijarde ispod stola od EA Sports) i sunovratio PES u ponor. Onom zlotvoru tko je uveo skriptiranje u PES želim sve najgore u životu. Jako mi je to sve teško palo i dotaknuo sam dno posljednje dvije tri godine, kada sam dao pare za FIFA-u 24/25/26... nakon što sam promijenio postavke na PES komande, odigrao sam par tekmi, ali nije to to... sintetika bez duše... početkom godine našao sam neki PES 21 sa nekakvim patchom, ali sve je to tuga... izdržim Master Ligu do 6. kola i ugasim kad mi CMF sa ocjenom 65 postigne Messi hattrick ili mi komande otkažu i samo tupo gledam kako teče akcija koja završi sa skriptiranim golom... proklet bio na Božić 2025 onaj koji je dopustio da PES propadne... još dan danas čujem krckanje plastike na joysticima, u 3 ujutro, nakon 5. sata igranja, "ajmo opet malo klubove, al ne najjače"... :cry:
  • rioda
    10.9k
    Meni kao fanu Fife nikad nije bilo jasno što ljudi vide u Pesu :monkey:
  • Droljo
    22.1k
    Samo pes. Fifa je za pičkice :lol:
  • Filip85
    1.1k
    , ali to kad upalim, pa dok odradim sve sitnice prođe 3h bez da trepneš.San Lorenzo

Je, ali to je čar menagerskih igara. Taj tip igre ako nije "deep" onda je to FIFA/PES career mode samo bez da igraš tekme :)
  • Filip85
    1.1k
    Ja sam u PES-u 1 ili 2, jednom od prvih još na PS1, bio majstor da sa Rebrovim sa 35-40m zabijem slobodnjak :). Burazu sam dao bezbroj takvih golova. Taj PES mi je do danas u TOP 10 igara koje sam ikada igrao, a igrao/odigrao sam ih
    ohoho...

Meni je "pace" sam igre bio nekako sporiji, a samim time i realniji u PES-u nego FIFI. Fifa je bila brža i arkadnija...i dojam mi je da su atributi igrača više dolazili do izražaja u PES-u nego u FIFI. No, opet, uzmi u obzir da ja pričam o davnim vremenima (gledajući gaming svijet), poslije 2003-4 slabo sam igrao i PES i FIFU, više sam se orijentirao na menagere (CM, FM, EHM).
  • vjeko1701
    20.1k
    Neke starije verzije PESa su imale tool da isključiš AI cheat skripte. Zadnji koji sam baš derao je bio PES17 s privatnim HNL modom.
  • Facke
    6.8k
    Ja sam od PESa 5 do PESa 2020 igral svaki PES.
    Dinamo sam si u PESu 6 na PS2 sam editiral , danima XD

Jedini los PES je bil 2014 zato kaj su unistili golmane v tem delu. Si golmani su bili kikseri :lol:

Nazalost je ta era zavrsila. Igral sam nekad i Fifu ali nije to to. PES je PES. Kad si zapocel novu Master ligu s original Master League postavu , Ivarov, Dodo, Ximelez, Espimas,Castolo itd. Eh taj osecaj i kad pocnes graditi svoju momcad na najteze moguce razine.
  • vjeko1701
    20.1k
    Uzeti Inter Zaprešić sa mladim Oršićem i od druge lige ih dovest do osvajanja LP. :D

Bonus, slika planiranja ekipe između sezone iz neke stare verzije PES-a

993692-720419421307979-491086288-n.jpg
  • Facke
    6.8k

I to je moguce kad imas dobre patchove. A nasi su tu znali napraviti jeben ali bas jeben posel.
  • vjeko1701
    20.1k
    Ma neko vrijeme su patchevi imali sve, uključujući puni set prvoligaških i drugoligaških stadiona.
  • Facke
    6.8k

E sad tek vidim sliku. E to je to.

Igricu koju sam isto jake volel je bil This is Football 2002 i This is Football 2003. Tu si cak mogel karijeru zapoceti u skolskem nogometu v najnize lige. Iste bila zabavna igrica.

Po mojem mislenju su unistili nogometne igrice stim jebenem Ultimate teamem i s MyClubem na PESu.
    O UFLu necu previse reci trositi. Isti vrag ko Fifa Ultimate Team. Onda bi bil sretnesi da Sega napravi neki novi Arcade nogomet za konzole.
  • vjeko1701
    20.1k
    Ma meni je generalno dojam od svih ovih novijih varijanti koje sam nešto sitno probao da su se više fokusirali na forice, dribling i takve neke finese i da se dosta izgubilo fokusa na igru ekipe, taktiku itd. Kužim da je fokus na djecu i da je to njima vjerojatno više fora al meni je baš nekaj falilo.
  • Logistika
    1.5k
    Efootball kud je skripriran...svaka. doslovno svaka tekma. Imam preko 2000 sati efootballa. Svaka druga tekma imam 15 suteva...a lik jedan u 90oj minuti i pobjedi me. Na te skripte pretvaraju igru u apsolutnu arkadu jer su uveli control assist...i ovaj linkup play gdje mozes linkati dmf orchestratora sa cf goalpoacherom. Stave long ball counter...control assist...linkup play i animacije rade same za njih...igras s idiotim koji hodati ne zna ali nekim cudom svaka lopta mu se vrati u noge...nije ni pay to win...ovo je neki hibrid
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.