• jedan u nizu
    15.8k
    Ono sto je meni fascinantno da mi i nakon skoro 3 godine nemamu kretnju igraca bez lopte, a promijenili smo vec dosta trenera.

Kad je Kovacevic dosao, bio sam skeptican jer je ''dobrica'', ali reko, rezultati mu pokazuju nesto, vidjet cemo. Nakon prvih par utakmica sam mislio da ce biti super, ali sada vec mi je to nekako blah. I dalje je napredak u odnosu na proslu godinu, bar nekakav, ali mislim da nam treba neki drugi gard od strane trenera.

Gledam jucer, i opet iste boljke, nevoljnost igraca i stav da su dosli 'odraditi' utakmicu.
    I to mislim, po vec tisuciti put, na kretnje igraca koji nemaju loptu, a u posjedu smo.

Dode lopta lijevo do Varele, decko pokusava, ali nema potporu od nikoga. Goda se prikljuci i to je to, odigraju paseve i vrate Misicu.
    Dode lopta desno do Bakrara i Stojkovica kasnije. Oni se krecu, pokusavaju, a 80% terena stoji kao da si pauzirao utakmicu. Opet nemaju opcija, dodaju se medusobno i vrate Misicu.
    I tako s jedne na drugu stranu.

Ja ne znam koliko mi trenera trebamo promijeniti da se stav nasih igraca promijeni.
    Ne mozemo probiti nikakvu postavljenu obranu, cak niti kada idemo u kontru. Osim 2 igraca blizu lopte, ostalih 8 igraca u polju se ne krece kako bi trebali.
    DA se oni krecu, otvaraju prostor, vuku igrace za sobom, i ta obrana bi se slomila, razvukla, otvorio bi se prostor. Ovako imas osjecaj kao da igras protiv najboljeg bunkera na svijetu, a ne protiv 9. ekipe HNLa.

Kada Varela ima loptu blizu kornera, zelim Godu na povratnoj. Zelim Ljubicica, Villara kako ulaze u 16m prema petercu, Zelim Belju ispred golmana, zelim Bakrara na drugom kraju 16erca, Zelim Misica i Zajca na povratnoj iz 16m.
    Zelim da se KRECU, da trce, da smo AKTIVNI u napadu, a ne da smo mrtvi pikselu na tom travnjaku.

Pa nece jedan Varela napraviti cudo ako igra sam. Ne napada on jednog ili dvojicu, on u tom trenutku napada cijelu momcad, jer i ako prode ovu dvojicu, sta ce onda, opet ce ostati 'sam' i morati izmisliti nesto.

Mozemo mi imati vanserijske talente i driblere, ali dzabe nam to kad prepustamo da sami stvore nesto, i kada drugi suigraci zele da ima se lopta stvori ispred njih i da ju samo trebaju utrpati.

Zasto ovo pisem na temi trenera?
    Jer zelim trenera koji ce se derati na igrace, koji ce stajati na rubu svoj prostora i jebat im mater zasto stoje, zasto ne otvaraju prostor. Zelim trenera koji ce igracima reci da su na klupi sljedecu utakmicu ako ovako nastave igrati. Zelim trenera koji ce nakon utakmica imati izjave kao Bjelica nekad, da se igraci nakon te izjave zapitaju, pogledaju u pod i pocnu raditi jos jace.
    Ne zelim trenera koji ce nakon ovakvih predstava reci da je zadovoljan igrom.

Jebemu mater, nez jel ijedna utakmica ove sezone (osim europe) bila takva da mozes reci zadovoljan sam igrom.
    Nisi zadovoljan jebemu, zadovoljan si sa 3 boda, ali ne sa igrom. Hocu da se to kaze Valentini nakon utakmice : ''zadovoljni smo sa 3 boda, ali smo izgledali lose, nismo se kretali, nismo stvorili dovoljno prilika, i vratit ce nam se ako ovako budemo igrali dalje, pogotovo protiv jacih protivnika''.

Ne zelim da se igrace opustaju nakon utakmice, jer eto, pobijedili su mlitavi Osijek ili Belupo.
    Zelim da igrace shvate da unatoc osvojenih 3 boda, i dalje izgledaju za kurac i da to mora bolje.

Ne treba mi ''dalic 2.0'' na klupi, koji je izbornik i koji pazi na mentalno zdravlje igraca i na taj nacin ih priprema. Ovo je klub jebemu, placen si da igrac, treba mi trener kojeg ce boliti ona stvar oce se netko uvrijediti sto ne igra, ili sto ce ljudi rec, treba mi trener koji je autoritet i kojem igraci ne smiju ni pisnuti!
  • deda
    41.9k
    Muka mi je više od vas forumaša i navijača nego od trenera i igrača. To vam kažem kao skupštinar Dinama.
  • BBB Mataa998
    2.8k

Tema “Utakmice” da bude do daljnjeg zakljucana,jer strucnjaci prosipaju svoju kurcologije a u zivotu ne mogu 11 ovaca voditi a kamo li nogometnu momcad.

Tema igraca isto tako da bude zakljucana za vrijeme i dan nakon utakmice. I evo nam mira
  • Cif
    446
    a ja sam siguran da će mišić nakon tih sedam utakmica biti na 1530 minuta
  • ElDorado
    6.3k
    Ne znam zašto bi nekom trebalo bit muka od argumentirane kritike. Kae ovo delikt mišljenja ili kaj? Jedno su oni koji non stop serendaju protiv svakog, a drugo oni koji vide da nam u igri puno toga ne štima i da nema napretka. Uostalom decki iz Zona podcasta nakon Lokse bili su mozda i ostriji od bilo koga od ovih konatruktivnih na Zoni. Bolesnike kojih tu ima necu spominjati, seru samo da bi se sralo.
    Ali za primjer nikom ne bi trebalo biti muka ako se covjek pita npr zasto je jucer zamjenjen Bennacer a ne Misic. Koliko vidjeh Bennacer je cijelo prvo poluvrijeme igrao 6icu, a Miške 8. Drugo poluvrijeme su zamjenili mjesta, izgledalo je loše. Zašto? I zar se o ovakvim stvarima bez vredjanja nemre konstruktivno raspravljati?!
  • San Lorenzo
    22.4k

Meni je zanimljivo da tzv mehanizmi najbolje izgledaju prvih mjesec dana trenerovog mandata, nakon toga igra sve više gubi smisao i samo igrač s loptom u nogama igra dok drugi stoje i gledaju što li će taj s loptom izmudrovat.
  • Paggini
    73.2k
    Zašto? I zar se o ovakvim stvarima bez vredjanja nemre konstruktivno raspravljati?!ElDorado

Mislim da se primarno radi o ljudima koji mjesecima već govore da je lik slab, mekan, da ce izgubit svlacionicu, da ne zna sto radi, da mu se sprema otkaz, da mu drugi ljudi slažu svlačionicu, da su igraci govorili da nema pojma, da je pogubljen, da ne zna pričat dobro, da ima ovakav ili onakav pogled ili reakciju rukom koju oni protumače kao dokaz svega gore navedenog.

O njima se ovdje radi, prođi malo postove na temi, pa mi reci. Jedno je pričati o trenerskim greškama, kojih ima i zdravo je da se o njima priča, ali drugo je iz kola u kolo iz dana u dan udarati na karakterne crte čovjeka kojeg nitko ovdje ne poznaje, a pričaju o njemu negativno kao da ga znaju 20 godina.

Pa smiješno je da je nakon Lokse bila konstruktivnija rasprava nego nakon pobjede jučer.
  • jedan u nizu
    15.8k
    Meni je zanimljivo da tzv mehanizmi najbolje izgledaju prvih mjesec dana trenerovog mandata, nakon toga igra sve više gubi smisao i samo igrač s loptom u nogama igra dok drugi stoje i gledaju što li će taj s loptom izmudrovat.San Lorenzo

Pa da, zato i smatram da bi tu trebao trener koji ce svojim autoritetom to sasjeci i vratiti nazad. Da nece dati igracima da se opuste.

A izjave nakon svake utakmice tipa ''zadovoljan sam igrom'' rade upravo suprotno.
    Igraci se i nesvjesno manje trude, misle samo ce od sebe se to rijesiti, pa bolji smo, gazimo ligu, gazimo europu, sve je to ok, i onda dobijes ptovrdu od trenera - to je to.
    Iskreno i ja bi se manje trudio, sto svjesno sto nesvjesno.

Usporedis sa stvarnim zivotom recimo.

Radis neki posao i ok ga radis, i s vremenom se opustis i manje i manje radis, manje si produktivan. I sef ti to vidi i kaze svaki put, bravo stari, samo tako nastavi, zadovoljan sam.
    Hoces li se ti vratiti na staru razinu produktivnosti, ili ce ti to biti znak da dobro i ovako radis i nesvjesno ces nastaviti tu silaznu putanju?

S tim da kad radis obicni posao, za obicnu, prosjecnu placu, te boli kifla oces li biti vise ili manje produktivan, jer ne zaradujes enormne iznose i onda se tako postavis.
    Ali kada bi te sef placao 50k eura mjesecno, onda bi ti sa razlogom smio reci da se moras trgnuti ili letis van iz firme. I ti bi bio motiviran to raditi, jer jbg, ta produktivnost ce ti staviti 50 keka na stol, pogotovo kada znas da ima potencijal da sljedece godine to bude i 100k ako budes dobro radio.
  • Eduardo
    26.8k
    I ja sam među onima koji su u ovom trenutku pomalo razočarani načinom na koji igramo...

Kova je predstavljen kao trener koji dolazi s ofenzivnom vizijom. Uostalom, čovjek je to dobrim dijelom i pokazao u Varaždinu i Slavenu. Iskreno sam se nadao da će uspjeti uvesti neki moderni, napadački nogomet u kojem uživaš gledajući dinamo... međutim, dojma sam da smo dobili zapravo totalnu suprotnost; disciplinu, zatvorenost i napadačku sterilnost koja s vremenom postaje frustrirajuća.

Ok, na papiru, sve izgleda solidno... rezultati nisu loši, bodovi kapaju, obrana funkcionira, i vidi se da momčad zna što radi kad se treba braniti. To je taj "beton" koji je spomenut ovdje i tu nemam nikakvih zamjerki... ponavljam se, organizirani smo, kompaktni, rijetko primamo glupe golove i teško nas je probiti... ali zato prema naprijed često baš i nema nekog smisla.

Kova zapravo igra na sigurno, s minimalnim rizikom, kao da nas svaka pogreška može uništiti. I to možda prolazi protiv jačih protivnika, gdje treba pametno stajati i čekati priliku, ali protiv HNL blokova to je često čista patnja... premalo je vidljiva jasna struktura automatizama i igre prema naprijed... očito je da problem nastaje onog trenutka kad ekipa treba stvarati igru i lomiti protivnički blok. Tada se vidi sva manjkavost u ofenzivnom planu. Bojim se da to ne može proći kao dugoročni plan.

Zanimljivo je da se vidi obrazac igre u derbiju i EU tekmama u kojima smo pokazali da znamo odigrati mudro, jer taj defenzivni gard tada dolazi do izražaja... ali protiv onih koji se zatvore mi nemamo gotovo nikakav "alat" da ih razbijemo... spori smo, bez dubine, bez kombinacija... djelujemo pasivno dobrim dijelom tekme.

Smeta me što se vidi da nema nikakve dosljednosti u ritmu igre i intenzitetu... umjesto da se protiv slabijih ekipa tempo postepeno diže i da ih se pritisne visoko, mi stalno upadamo u neku anemičnost. Kronično nedostaje tog spomenutog napadanja u valovima gdje kompletna momčad diktira tempo i tjera suparnika da puca po šavovima.

Kova za sada nažalost djeluje kao ziheraš. Sve do sada viđeno upućuje na to da ovo nije nikakav lepršavi nogomet već nogomet defanzivne kontrole i straha od pogreške.

Iskreno, mislim da imamo pravo biti zbunjeni jer ono što gledamo baš i nema dodirnih točaka s onim što se najavljivalo i što smo očekivali. Kažem, rezultatski možda i prolazi, ali stilski i idejno daleko je to od onoga što sam osobno očekivao.

I ne kažem da treba igrati naivno, ali očekivao sam od Kove barem neki iskorak u napadačkom smjeru.
  • Noel
    16.5k

Idemo malo i o tom ziheraškom pristupu. U zadnjih 9 službenih utakmica Dinamo nije gol primio samo od Hajduka i Predravca. (Još jedan podatak o smiješnom Hajduku.)

Uglavnom, shvatio bi da se ide na ziheraški pristup i da pobjediš 1:0 , 2:0 bez neke igre ali i bez stresa. Ali Dinamo prima golove redovito i taj ziheraški pristup nema smisla. Također gube se bodovi protiv Gorice i Lokomotive. Taj ziheraški pristup ne daje u HNLu stvarno nikakve rezultate. Samo probleme.
  • Facke
    6.8k

I te "ziheraske" ga je kostale poraza protiv Gorice i Lokse. Gde sme bili jednostavne bezidejni. Jesme imeli neke prilike ali te jednostavne nije dosta. Si sme mi ocekivali dobru napadacku igru ali dobili sme suprotne.

Lepe je te kad mi europu odigrame zrele, organizerane, stabilne i kad zgledame ko prava europska momcad.

Ali v HNLu mi morame domenerati. A ne da nas tuceju Gorica i Lokomotiva na Maksimiru. Jednostavne si te nesmeme dozvoliti.

Obrana nam stabilne stoji ali nami treba druga igra prema napred.
  • Kermit
    762
    Jučerašnji gol koji smo primili osim igračima ide i Kovi na dušu. Raditi izmjene dok protivnik ima aut u tvojoj polovici, trećini je nešto što se ne radi. To nitko nije spomenuo, nadam se da mu je to bila škola i da se neće ponoviti.

A što se tiče igre, mislim da nismo u presingu najbolji. Čudno mi je da to nismo još uigrali.
  • San Lorenzo
    22.4k

Ma nije problem zamjena dok je lopta na našoj polovici nego još jedna u nizu kretenskih reakcija kod prekida gdje nitko nikoga ne čuva, to se proteže još od Varaždina, hajduk je najbolju šanse imao upravo iz brzih prekida...i dalje se ne poduzima ništa po tom pitanju.
  • ElDorado
    6.3k
    Nismo niti u buildupu. Jucer opet napucavanja Nevistića. Ne žekim to gledati. Kao niti toliko povratnih Nevistiću i dalje.
  • Mlađi referent
    14.6k
    Mi smo iz presinga i osvajanja lopti u opasnoj zoni zabili ove sezone 5-6 komada i stvorili još desetak prilika.

Ispada da mi nismo dobri ni u čem, osim u pobjeđivanju utakmica.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.