• Jurki
    20.1k
    Spominje se ziherastvo.. ok imas 2:0, kontroliras utakmicu.. ali meni je nepojmljivo da nasa spica stoji na centru vecinom drugog poluvremena.
    Apsolutno nitko ni ne pomisli stisnuti njihovog stopera, pa da se nekaj proba.
    Razmem da se igraci cuvaju energetski, ozljeda i da nema smisla jurisati ko luđak.. al da ti raspali Osijek doma, na tvojem terenu vodi igru.
    Prije kad bi i vodili 2:0 igralo bi se i probavalo nekaj napraviti.. stvarno kak je vec receno teski ziheraski nogomet.
    Igraj nogomet, a ne da ti cekas protivnika.
  • Kermit
    762
    Ma nije problem zamjena dok je lopta na našoj polovici nego još jedna u nizu kretenskih reakcija kod prekida gdje nitko nikoga ne čuva, to se proteže još od Varaždina, hajduk je najbolju šanse imao upravo iz brzih prekida...i dalje se ne poduzima ništa po tom pitanju.San Lorenzo

Da, taj gol protiv Varaždina je fakat trebao biti škola. Ja se uvijek sjetim Modrića koji stane ispred svake lopte kad je kontra prekid i ne dozvoljava brzo izvođenje. Stojke mi je jučer bio baš izgubljen obrambeno.

Nismo niti u buildupu. Jucer opet napucavanja Nevistića. Ne žekim to gledati. Kao niti toliko povratnih Nevistiću i dalje.ElDorado

A i ispucavanja su već za anale. Jedva prebaci centar....
  • Paggini
    73.2k
    Jučerašnji gol koji smo primili osim igračima ide i Kovi na dušu. Raditi izmjene dok protivnik ima aut u tvojoj polovici, trećini je nešto što se ne radi. To nitko nije spomenuo, nadam se da mu je to bila škola i da se neće ponoviti.Kermit

Al ga sad navlačiš, majko draga. Sad je i kriv za gol jer je radio izmjenu kad su oni imali aut, izmjene koje su inače leteće rukometne, jel.

Ovo baš postaje parodija.
  • Kermit
    762
    Al ga sad navlačiš, majko draga. Sad je i kriv za gol jer je radio izmjenu kad su oni imali aut, izmjene koje su inače leteće rukometne, jel.

Ovo baš postaje parodija.
    Paggini

Evo posipam se pepelom. Kova je najbolji trener na svijetu i bezgrešan je.
  • Paggini
    73.2k
    Evo posipam se pepelom. Kova je najbolji trener na svijetu i bezgrešan je.Kermit

Odličan odgovor, malo bolji doduše od ovog briljantnog zapažanja da je kriv za gol jer izmjene tijekom njihovog auta izvodio :lol:

A čekaj kad čuješ tek da zna izvoditi izmjene tijekom kornera od protivnika ili slobodnog udarca
  • fakin
    1.5k
    pa koliko znam "staro nogometno pravilo" je da radiš izmjene kad imaš posjed lopte ili eventualno kad je gol aut protivničkog golmana. kad protivnik ima korner, slobodni udarac, aut obično se čeka dok ne dobiješ loptu u posjed :)
  • San Lorenzo
    22.4k
    Pratim nogomet već 25 godina i uvijek je neko pravilo da se izmjena ne radi kad ti protivnik ima korner...za aut na 50 metara od gola nisam baš siguran.
  • IceMan
    3.5k

U malom nogometu.

U velikom ponekad čekaš i dva prekida i ne odlučuješ sam kad ćeš napravit točno izmjenu tak da mislim da je i za ovo bezpotrebno krivit trenera.
  • Paggini
    73.2k
    Kad se ispuca svo moguće smisleno i besmisleno tovarenje govana po čovjeku, dođemo i do toga da radi izmjene tijekom auta.
  • Fan
    1.6k
    Ne znam, možda sam ja slijep kao i mnogi drugi pa nisam zadovoljan igrom.
    Za Hrvatsku repku recimo mi je ok ovakva igra na turnirima jer jednostavno nismo po snazi u top 10 i naravno da ne možemo igrat otvoreno i napast Francuske, Španjolske itd jer će nas napucat sa 5+ komada. Dinamo je pak, ili bi trebao biti, 5 razina iznad ovako lošeg HNLa koji iz godine u godinu brutalno pada po kvaliteti, al ispada da smo već 2-3 sezone u egalu sa Rijekama i Tovarijama.
    Neki govore nek se pogleda tablica, da smo prvi. Do jučer je Hajduk imao isti broj bodova kao i mi, a valjda 95% ljudi koji su zadovoljni sa Dinamom se sprdaju s njihovom igrom.
    Prošlu sezonu smo u ovo doba isto bili prvi ako se ne varam, nakon 10 kola, sa samo 2 boda manje. Jel i onda sve bilo ok? Kako je završilo?
    Ljudi, treba se probudit. Je, prvi smo, i u HNLu i u ELu, super, svaka čast, ali dugoročno ovakva igra ne može funkcionirat osim u turnirskom formatu gdje će ti se koji put posrećit i možda na kraju uzmeš kantu.
    Ukratko: defanzivni smo vrlo dobri, čak nekad i odlični, ali napadački smo prečesto loši i sterilni. To nije put kakav želim za Dinamo. Jakir je imao ogromne mane i u postavljanju igre i alibi isprike i izgubio je moje povjerenje lošom igrom ali bar mi se čini da je igrao ofenzivniji nogomet od ovog što gledamo danas.
  • Paggini
    73.2k
    bar mi se čini da je igrao ofenzivniji nogomet od ovog što gledamo danas.Fan

Iako se mogu relativno složiti s ostatkom posta, ovo def nije tolika istina. Krvarili smo za golove jebački s Jakirom od početka što se golova tiče, čak i sa onom famoznom proljetnom polusezonom, puno utakmica je tad bilo 1:0 i izvučeno na udarac Petka, Vidovića i ostalih.

Mogu vaditi utakmicu po utakmicu, sjećam ih se skoro svih, a i protivnici su uvijek imali nekog mrtvaca kojeg je Neva iskopao ili onaj famozni penal protiv Varaždina.

Ništa protiv Jakira, ali nije to bilo puno bolje u napadačkom smislu, doduše ne nužno ni njegovom krivicom.
  • Fan
    1.6k
    ali ti sad pričaš o golovima, ja pričam o igri.
    Ali eto, zato sam i samo napisao da mi se čini, možda mi je samo tako ostalo u krivom sjećanju jer smo uzeli ligu, al da, dojma sam da smo puno više šansi stvarali (iako manje zabijali) tada nego sada.
    EDIT: da ne pišem novi post, ali bih se također osvrnuo na ovo što je netko napisao, da ne tražim sad tko, da puno bolje igramo u prvih nekoliko utakmica nego kako sezona odmiče, i tako već nekoliko sezona. I mogu se složit s tim a nije mi jasno zašto je to tako. I to ne pričam o nekom divljem, otvorenom nogometu gdje pljušte šanse, nego izgleda kao organizirani nogomet, sa akcijama, probijanjima kroz bokove, pressingom. Kod Kove mi se isto to učinilo na momente u prvih par utakmica i onda sve manje i manje i fkt ne kužim kaj se dogodi s vremenom...
  • Paggini
    73.2k
    Ali eto, zato sam i samo napisao da mi se čini, možda mi je samo tako ostalo u krivom sjećanju jer smo uzeli ligu, al da, dojma sam da smo puno više šansi stvarali (iako manje zabijali) tada nego sada.Fan

Ma ne pričam samo o golovima, pričam o krvarenju za golove. Puno utakmica tad je bilo odlučeno baš jednim golom ili trenutkom, a ostatak utakmica je bilo mrljanje i drljanje. Mislim, pobjeđivalo se, pa se s pravom nije kenjalo po igri, ali nije to bilo uopće ni lijepo ni efikasno.

Jedino što.je baš bilo.dominantno su bile dvije Gorice, poluvrijeme protiv tovara u kupu i finale kupa protiv Rijeke, ostale utakmice (osim ako sam neku zaboravio) su bile baš rovarenje
  • Jurki
    20.1k
    Ove price o zamjenama su stvarno isprike na takvom rijecniku.. ali su debilne.
    Tvoja ekipa ima posjed lopte, dignes igraca s klupe i cekas prekid normalno.. u međuvremenu tvoja ekipa izgubi loptu i kaj bi trener trebal? Povuci igraca nazad na klupu?
    Ne izlazi pola momcadi pa da se razjebe totalno koncepcija.
    Trener nije kriv, ali je kriv za gol u tome kaj drzi loseg golmana na golu.
  • fakin
    1.5k
    sjećam se da smo pod jakirom izgledali baš užasno, to je bilo mrcvarenje lopte bez ikakvog učinka. i takvi smo bili prvaci i kup osvojili.

realno treba reći da pod kovom izgledamo loše, ne igramo napadački, lepršavo, agresivno, već se mučimo iz utakmice u utakmicu. što se tiče stila nogometa nije se ništa promijenio unazad dvije godine, samo što sad malo više pobjeđujemo nego tad, makar ne treba zaboraviti da smo i lani bez problema dobili slovan, salzburg, milan, tovare u gostima...

svi smo svjesni, nadam se, da kova nije razina trenera za Dinamo, pogotovo ne za ovako dobre igrače i široku klupu. niti po životopisu, niti po načinu igre koju gledamo, a po meni niti po načinu vođenja utakmice, pogotovo načinu rotacije određenih igrača.

i kad on ode jednog dana vjerujem da nitko neće previše za njime plakati. ali eto sad je tu i nadamo se da će uspjeti izvući što više od ove momčadi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.