• Tvrdica McTvrdi
    2.8k

Slažem se kaj govoriš, sam ne znam jel razumiješ što želih reći analogijom.
  • Mali dioničar
    18.1k
    Za one kratkog pamćenja.

Nakon demoliranja Atalante 2019, Dinamo je izgubio u Varaždinu, a Hajduk bio prvi na tablici.

https://www.index.hr/amp/sport/clanak/varazdin-dinamo-10-varazdin-senzacionalnom-pobjedom-ostavio-hajduk-na-vrhu/2118132.aspx

SVEVREMENSKA izjava Bjelice koja mora vrijediti u svakom normalnom klubu uvijek.

A onda se Bjelica dotaknuo svoje momčadi:

"Mi smo mislili da će to biti lako, a kad ne zabiješ ono što trebaš onda to ispadne ovako. Ovo nam je jedan dobar šamar. U ovoj utakmici su mi jako malo pokazali oni koji bi htjeli igrati velike utakmice. Ubuduće ću možda manje rotirati. Ako se pojedinim igračima gadi HNL, onda nećete igrati ni HNL. Onaj kome Dinamov dres nije svetinja neće igrati. Teren je jedino mjerilo i od sada više nema dolazaka k meni i indvidualnih razgovora. Od sada vrijedi 'šuti, radi i treniraj', a ja ću onda donijeti odluku kad ćeš zaigrati. Mogu zvati menadžeri, novinari, može biti guranje, ali neće ići. Mjerilo je teren, dok se ne pokažu neće niti igrati. Moraju poštivati Dinamo, klub koji ih na vrijeme plaća. Imaju ugovore da treniraju, a trener odlučuje kada igraju. Puno se energije troši da bi bili dobri i strpljivi", rekao je Bjelica sve što mu je bilo na duši.
  • Paggini
    73.3k
    @Tvrdica McTvrdiPa nezz sta si htio reci? Da će dobit otkaz ako nastavi bit prvi u HNLu i EL?

Kao, da se razumijemo, ima covjek gresaka, imao je svaki nas trener, ali ovo je fkt prvi put da vidim da se u tolikoj mjeri zaziva budući otkaz liku od trenutka kad je potpisao ugovor, a uz to što s njim zasad fkt dosta dobro kotiramo.

Lik je na klupi 137 dana i svaki od tih 137 dana mu se sere hahah
  • IceMan
    3.5k
    Isto tako, ne mogu se otet lošem dojmu da Varela sad igra nakon što je manager bio na podcastu, isto tak kad smo igrali u Varaždinu pisalo se po raznim novinama i portalima da će Varela igrat i igrao je, a do onda nije skoro ništa. Kao da se znalo…

Mislim, ne želim sad govoriti da postoje teorije zavjere i da mu netko slaže ekipu, al da očito postoje pritisci pod kojima on popušta - tako zasada izgleda i to je ono što mi se ne sviđa.
  • Efes Pilsen
    13.2k
    Usao je Varela na 2:0, kad ce ulazit djeca i rotacija koju zagovarate ako ne na 2:0?
    Realno, Varela nema sta trazit u utakmicama na postavljenu obranu. On igraca iz mjesta ne moze proc, to je jasno zbog fizikalija. Njegova minutaza dolazi kad je koridor otvoren, a sinoc je bio samo rjesenja nisu bila dobra kao u prijasnjim utakmicama. Jos najbolje da klinac od 16 godina ne oscilira.
    Meni je problem spremnost i uigranost igraca iz drugog plana. Mario kaze kombinacija Villar - Misic - Ljubicic ne ide i onda sinoc ubaci uz Villara i Ljubicica. Zasto, pobogu? Zasto? Hoce Ljubicicu noga otpast ako ne ude? Hoce se zemlja prestat rotirat ako to ne bude 4-3-3? Zasto ne igramo prijateljske za vrijeme stanke? Zasto je forma igraca s klupe jedino krivica igraca s klupe? Pa neko ih vodi.
  • DiddyGuela
    4.6k
    Kritika Kovi ide najvise iz razloga same igre a ne rezultata koji je dobar pa cak i iznad ocekivanja pogotovo u Europa ligi.

Vratite se na pocetak priprema i najave o slaganju nove momcadi, stilu igre i ostalom. Govorilo se da cemo igrati brz, napadacki, moderan nogomet sa puno pritiska na zadnju protivnicku liniju. Razumijem da se u svakoj utakmici ne mozes postaviti isto pa zato u Europi igramo drugacijim stilom. Ali u HNL mi MORAMO biti u stanju nametnuti svoj ritam i tempom lomiti protivnika. Ovo sto smo mi pokazali u ovih 10. kola HNLa je mrsavo. Tek na trenutke smo izgledali onako kako bi prema najavama trebali izgledati. Tu najvise mislim na prvo pol. u Rijeci i Varazdinu a bili smo kvalitetni svih 90 minuta protiv Istre i Slavena. Sve ostalo se svodi na bljeskove i individualnu klasu. Prije svega tu mislim na obranu koja je top, od stopera do bekova. Međutim ono sto je meni najkriticnije je sama ideja igra. Igramo dosadan, predvidljiv i spor nogomet. Daleko je to od "300 na sat" i igre na gol vise. Opravdanja o novoj momcadi mogu drzati vodu neko vrijeme ali treba biti svjestan da igras ligu u kojoj prakticki svi ulaze sa novom momcadi i svi imaju nestandardiziran kadar a osim toga vecina lige je dovodila pojacanja za 200KN na ler a ne za 20M€ kao mi.

Kova mora poraditi na igri u HNLu, to je zapravo najveca kritika. Igramo dosadan, spor i bezidejan nogomet a on djeluje kao da mu situacija izmice iz ruku jer ima sirok kadar i sve vise nezadovoljnih igraca.
  • Mali dioničar
    18.1k
    Dečki (i cure), Dinamo je doveo 10tak igrača.

Da su oni svi top igrači opet je pitanje ljudske kemije stopiti ih u momčad.

Kako će oni funkcionirati medjusobno?

Kako će funkcionirati u odnosu na trenera?

Kako će se trener ponašati prema njima.

Potpuno je nemoguće da se svih 10 igrača isto uklopi. Neki od njih pokazat će se kao pojačanja, neki kao promašaji.

Čim prije svi skupa prihvatimo tu činjenicu, bit će nam lakše. To što je skauting, uprava ili neki novinar zaključio da to jesu dobri igrači za Dinamo, ne znači da jesu u trenutnim okolnostima.

Ne funkcionira svaki igrač u svakoj sredini. Primjera ima milijardu pa i u Dinamu. Od jednog Rrahmanija koji je u Dinamu bio pomoćna radna snaga i osvaja Serie A do jednog Šunjića koji je bio prvoklasni terijer i izgledao kao nasljednik Brozovića u reprezentaciji pa nije napravio pola Rrahmanijeve karijere.

Dakle - ne, neće se svi dovedeni igrači pokazati dostojnima Dinamovog dresa, a puno je toga i na igračima samima, a ne samo na treneru.

Nema takve budale od trenera koji ne bi stavio na teren igrače za koje smatra da će mu donijeti najbolji rezultat i na kratak i na dugi rok.
  • Tvrdica McTvrdi
    2.8k

Nije stvar u bit prvi, dok je tako ne bu ga nitko diro makar bili najveći krumperi na svijetu, nego ako se ovako nastavi opet će sljedeći vikend bit "Lokomotiva". Ili onaj iza. Ne igramo turnirsko natjecanje gdje je jedina poanta da danas prođemo i sve je okej, nitko ne pita kako, poanta je da iz tjedna u tjedan to izgleda bolje, da se igrači razvijaju. Kaj se tiče svlačionice, onog trenutka kad ti igrači krenu okretat leđa isto je gg, a sigurno će krenut okretat ako se nastavi ovaj pristup ne rotiranja. Možemo i na odnose s javnošću gdje i tu neki front se otvara, a nije nitko dugoročno preživio rat s novinarima. (Čisto da se razumijemo, ja nisam iz tabora da se dira trener ni približno, samo mislim da dosta ljudi ovdje vidi ove nabrojane obrasce i da je to put koji ide prema litici, bez obzira što ta litica nije još blizu).

Vjerujem da će opet svima bit boja u licu kada sredimo ove somalijske vikinge u četvrtak
  • Dzoni
    2.4k
    Ovo sto smo mi pokazali u ovih 10. kola HNLa je mrsavo.DiddyGuela

Ispravak, ovo što smo pokazali U 10.KOLU je relativno mršavo, ono što smo pokazali u svim utakmicama je dovoljno za 1.mjesto u svakom natjecanju u kojem sudjelujemo, tablica ne laže
  • DiddyGuela
    4.6k

Ovo sto smo pokazali u 10. kolu je toliko mrsavo da ne mozes napravit ni zanimljiv sazetak utakmice. Doslovno. A na presici sa druge strane uvijek ista prica, trenira se, bit ce bolje, znam ja ovo ono bla bla...
  • Paggini
    73.3k
    Ne igramo turnirsko natjecanje gdje je jedina poanta da danas prođemo i sve je okej, nitko ne pita kako, poanta je da iz tjedna u tjedan to izgleda bolje, da se igrači razvijaju.Tvrdica McTvrdi

Slažem se, da. Ovakva igra kao jučer na duge staze nas nije održiva. Ali ja ne mislim da je ona primjer kako smo igrali cijele sezone, jer stvarno nije. Opet, tu mogu izvlačiti xGove, udarce, precke, ovo, ono.

Ali s druge strane, treba i reći da Osijek, barem koliko se ja sjećam, nije izgledao ovako uškopljeno na Maksu. Jesu oni 9., da, ali svaku utakmicu stvore 10ak prilika ili naprave kretenske odluke koje su trebale biti gol, znam jer gledam svaku HNL tekmu jbg. Jučer nisu stvorili više ili manje ništa. 4 udarca, 1 u okvir.

E sad, ako mi možemo napraviti takvu konstelaciju da nama protivnik uopće ne napravi ništa, a naprijed pouzdano možemo stvoriti 4, 5 situacija - e to je već druga priča, a to radimo.

Bunker je vječna dinamova borba, koju nisu uspjeli ni nominalno uspješniji treneri od Kovacevica riješiti. Nije da ga to ispričava ili apsolvira za greške s tim istim bunkerima (Gorica, Loksa), ali jebiga, vječne borbe s tim vodimo.

Jučer da smo uzeli potpuno posjed, kao prosle godine protiv Osijeka, udare bunker, zabiju neka dva krumpira iz tranzicije a mi držimo pimpek u rukama i "odigrali smo dobro, al eto". Pobijedilo se jučer, nitko se nije ozlijedio, nitko se nije ni ubio od umora. Imao je grešaka, ali pobijedilo se i potpuno uškopilo Osijek. Meni je to dovoljno da ne budem nezadovoljan.

Kaj se tiče svlačionice, onog trenutka kad ti igrači krenu okretat leđa isto je gg, a sigurno će krenut okretat ako se nastavi ovaj pristup ne rotiranja.Tvrdica McTvrdi

Tko će mu okrenut leđa? Villar? Možda. Vidović? Sumnjam da je taj tip. MPV? Ne znam, također sumnjam. Neće mu leđa okretati ni McKenna ni Dominguez ni Goda ni Valincic ni Misic ni Ljubo ni Zajc ni Lisica ni Hoxha ni Kule ni Beljo, uz mozda jos neke koje sam zaboravio.

Svlačionica su nositelji, a nositelji sumnjam da će mu okretati leđa. A to što Villar udara storye po IGu mi više govori o njemu nego o Kovacevicu, kao što mislim da je više bilo namijenjeno njemu samom nego Kovacevicu.

Opet kažem - SVAKI IGRAČ JE DOBIVAO ŠANSE. Ovi koji su te šanse iskoristili, igraju - Hoxha, Bakrar, Zajc između ostalih, Stojković na početku sezone, Kule. Ostali nisu iskoristili svoje šanse nikako - jel Mudri zaslužio igrati? Ne znam baš. Villar? I da i ne, imao je trenutaka ali u globalu prepremalo. Vidović? Igrao 10ku protiv Gorice skoro cijelo poluvrijeme, pimpek. Ali treba ga na 10ku gurati unatoč tome što je sve što je u Dinamu igrao na toj poziciji bilo loše.

Jedino mislim da MPV bi trebao dobivati više šanse, iskreno. Za ostale sam li-la, ali očekujem da kad uđu preoru teren tih pola sata, a to ne rade.

Opet, i ovdje se imputiraju neki zaključci iz toga da su ljudi zaključili da je on slab i mekan, pa će sigurno izgubiti svlačionicu. A sve što ja čujem iznutra je da je atmosfera dosta dobra, igrači su zadovoljni.
  • Facke
    6.8k
    Niste tu ne isce smenu trenera. Ja sam zadovoljen s nasu igru v Europske Lige. Ali nisam v HNLu.

Mi v HNLu resime vecinu na individualnu kvalitetu. Kakvu mi igru imame? Kakvu napadacku igru imame? El stvarame prilike? Ili nam se desi da po 45 minot ne pocame po golu? Te je moja najveca kritika. Nemame nikakvu igru unatoc tome kaj je Kovacevic imal skoro celu ekipu v pripremama i koj je vec odigrane 10 kole v HNLu.
    Bodovne se pase, se je to ok. Ali v ekipu s takvu kvalitetu , s takvu sirinu , e tu imam druga ocekivanja. Mi v HNLu realne igrame uzasen nogomet. Tu i tam se desi jedne dobre poluvreme ali to je to. I to nije dovolne.

Ja ne vidim nikakuv napredak , vidim same da igrame za onu stvar v lige i da dobime na individualnu kvalitetu a ne zate koj igrame dober nogomet. I tu se treba male zabrinuti. A vise se treba i ostaviti floskule da je te nova ekipa. Vec je dosta vremena presle da se vidi neki napredak.
  • Jaro
    10.9k
    Na stranu nepostojuca napadacka igra, na stranu cijedjenje Misica, na stranu smanjivanje rostera na, realno, 15 imena - ono kaj je alarmantno je to da je trener sam priznao da mu pritisci iz vana slazu momcad (opce nebitno jel to Boban, Bara, Olivari, Villarova mater ili Orc sa zone). U ovom trenutku krece njegova borba za ostanak na klupi, javno je priznao da trener dinama ne slaze momcad po svojoj volji (nebitno jel u pravu ili nije) - meni to znaci kako Dinamo trenera nema...
  • Mr Anderson
    14.5k
    Sam je rekao da Misic i Villar ne mogu zajedno. Imas Bennacera koji je 6ica i koji ne igra Europu nego svakako samo HNL. Misic je siguran starter za Malmo pa onda po mogucnosti opet protiv Vukovara. Logicnije bi mi se cinilo da se onda ide malo odmorit Misic i ubacit Villara uz Bennacera. Pa da se i vidi moze li Villar sa Bennacerom ako vec, sto si sam kao trener zakljucio, ne moze sa Misicem.GeneralNapoleon

To je točno kad mi logički razmišljamo gledajući sa strane. S druge strane, bila je pauza dva tjedna, Mišić se osvježio. Nakon kiksa dolazi Osijek kojeg moraš dobiti pod svaku cijeni. Mišić je naš najvažniji igrač i svakom treneru je igrao svaku utakmicu čak i kad nije bio na 100%. Iz nekog razloga Kova ne vjeruje Villaru. Realno i nije ništa pokazao ni kad je bio starter ni kad je ulazio. E sad, pošto je naš najskuplji igrač, pitanje je treba li ga forsirati i prilagođavati igrače njemu ili priznati da se pogriješilo.
  • njurci10
    265
    jer ne funkcioniraju zajedno?
    Npr. Zamijenit villar- Mišić je puno logicnije.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.