• Jokagrof
    5
    samo sto imas jedno 200 tisuca pristalica tovara u zagrebu(tesko je to prihvatit al nazalost tak je,ja sam vise puta po bircevima u zg i vg vidio vise ljudi na tekmi u kaficu na npr hajduk-istra nego Dinamo-Belupo(uzas znam).. Druga stvar je kompetentnost lige,ljudi radije sjednu doma i pogledaju chelsea liverpool ili neku drugu tekmu nego da dodju na tribinu gledat dinamo lokomotiva i ja i taj dio razumijem...sve je to plod "tatine" "dominacije" prvenstvom i onda imas to sta imas danas ... Ljudi su se promjenili i doc ce na stadion kad je velika tekma da bi bili viđeni i mogli objavit bakljadu na insta(znam ih hrpu koji su isli na europske tekme a ne znaju 2 igraca dinama nabrojat) i nazalost takva je situacija...treba napravit intervju po gradu zas ljudi ne dodju na tekme pa cemo dobit svi malo jasniju sliku ovako je samo naklapanje i misljenje moje protiv tvog i jedno i drugo drzi vodu.
  • Crni86
    16.1k
    Znaci točno ovo jučer sto je Kovačević napravio?vlatkomarkovic

Tocno to ne. Najjace snage se zna koje su. Najspremnije fizicki i psihicki i oni u ritmu.

Na stoperima smo bili limitirani gale bolestan, sergi ozlijeden.
    Po meni se misica trebalo odmorit i odigrat desetku. Koju? Ni jedna ne igra. Znaci jedino da je krenuo zajc umjesto misica.
    Godu je trebalo odmorit, ali kaj kad vinlof nije u ritmu jer nema minuta?
    I bakrar umjesto lisice ili hoxhe. Hoxha nije igrao 5 kola sad pak igra 5 tekmi za redom.

Kova si je sam zagorcao zivot. Nema plana tih rubnih igraca. Jedini tko je tu iskocio je bakrar, benacer/zajc. I to je to.
  • miro
    7.6k
    ja mislim da ih je barem 500.000 ako ne i više...
  • Filip85
    985
    samo sto imas jedno 200 tisuca pristalica tovara u zagrebuJokagrof

Hm ? Ajde 20,000 tisuća, ali 200 tisuća ??? To znači da ih je više u Zg nego u Splitu...
  • Jokagrof
    5
    evo sta kaze statistika po "chatgptu")
    "Konkretno, što znamo
    Registrirani članovi Hajduka koji su u DPH Zagreb: službena baza i stranica Hajduka navode DPH Zagreb ≈ 2.894 članova (tj. ljudi koji su formalno učlanjeni preko Društva prijatelja Hajduka u Zagrebu).

(to je donja granica — samo formalno učlanjenih, ne svih navijača)

Broj stanovnika Zagreba (grad, popis 2021): 767.131 stanovnika (grad Zagreb, popis 2021).

Procjene ukupnog broja navijača (metodologija + računi)
    Ne postoji javno dostupna precizna anketa koja točno kaže koliko Zagrepčana navija za Hajduk. Zato možemo dati realističan raspon koristeći dvije reference:

Anketa / istraživanja koja pokazuju udio Hajduk-navijača u RH: primjerice starija GfK/GFK/medijska izvješća pokazuju da je udio Hajduka u nacionalnom uzorku bio oko ~20–25% u nekim mjerenjima. (stare ankete variraju; ovo služi kao orijentir).

Zagreb je tradicionalno 'Dinamo-grad' — u glavnom gradu Dinamo ima znatno veći udio pristalica nego Hajduk, pa je realno očekivati da je udio Hajduka u Zagrebu niži od nacionalnog prosjeka.

Račun (digit-by-digit provjeren):

Ako bi Hajduk imao 23% udjela u Zagrebu (primjer: nacionalni prosjek iz starije ankete), to je:
    767.131 × 0,23 = 176.440 ljudi.
    Wikipedia
    +1

Ako je Hajduk u Zagrebu ≈20%, to je:
    767.131 × 0,20 = 153.426 ljudi.
    Wikipedia

Ako je udio stvarno manji, recimo 10% (konzervativna procjena za grad koji snažno navija Dinamo), to je:
    767.131 × 0,10 = 76.713 ljudi.
    Wikipedia

Za usporedbu: formalno učlanjenih u DPH Zagreb ~2.894 — to su samo oni koji su se učlanili u klub/udrugu, ne ukupni broj simpatizera.

Zaključak — preporučeni razpon
    Budući da nema javno dostupne ankete specifične za Zagreb, najpoštenija kratka procjena je:

Donja (konzervativna) procjena: ~75.000–80.000 Zagrepčana (≈10% stanovništva).

Vjerojatniji raspon: 80.000 – 170.000 (≈10–23%), ovisno o tome koliko Zagrebu “leži” Hajduk u trenutnom raspoloženju.
  • Dzoni
    2.3k
    200 tisucaJokagrof

Da, 4 milijuna ih ima, a svi mi na stadionu smo samo tajni agenti Hajduka.
    Trol 1/1
  • miro
    7.6k
    kažem ti minimalno vas je pola milje braleaeae
  • Jokagrof
    5
    ma dobro ti se zajebavas ja govorim stvarne podatke i cinjenice...pogledaj kolko ih na zapadu protiv hajduka ne slavi dinamove golove i sve ce ti bit jasno.
    Ja sam Dinamovac od kad sam se rodio i moja djeca a ti podjebavaj nekog drugog
  • NORTE
    20.4k
    Daj molim te ovo obrazloži
    Kiše nije bilo i znali smo da kiša nece padati za vrijeme tekme..
    Dinamosaur

Cca 2500 ljudi na sjeveru, oko polovice ispunjeno, +/-.
    Za mene je to ok kako je vrijeme izgledalo.

Gledajući ukupnu posjetu skroz očekivana.
    Kiša je padala skoro do početka tekme, kako gdje po Zagrebu je lagano prestajala nekih sat vremena prije početka.

Vrijeme je bilo katastrofa, hladno 10°.
    Ko normalan bi po tom vremenu išao kupit ulaznicu za nekakvu Lokomotivu?
    Zamisli daš 20 eura da sjediš na mokroj i hladnoj stolici na zapadu Maksimira ili stojiš na hladnoći i vjetru.
    To je samo za luđake, a takvih nema puno.

Kad se u obzir uzme vrijeme, nepostojanje krova (osim malo pod sjeverom) posjeta je dobra.
  • Crusades
    19.2k
    Brat se registrirao na forum da analizira koliko magaraca ima u Zagrebu...nije ni čudo da ga smeta vjetar i kiša

Ko normalan bi po tom vremenu išao kupit ulaznicu za nekakvu Lokomotivu?NORTE

Karta se kupovala za Dinamo.
  • NORTE
    20.4k
    koliko magaraca ima u ZagrebuCrusades

Nije tajna da 95% nas ima kolegu/e u Zagrebu koji navijaju za Hajdug, to je činjenica.
  • Zagi
    12.3k
    Karta se kupovala za Dinamo.Crusades

I dobro , nadodaj na ovu brojku dio godišnjaka, te oduzmi dio zbog vremena i dobiješ to kaj imaš.
  • don
    16.3k
    ne piši gluposti i ne izmišljaj.

netko neutralan bi reka da ste najpraćeniji klub na svitu kolko vas je
  • Jokagrof
    5
    ja nisam tovar ja samo kazem sta mislim s obzirom da se krecem puno po zg i s puno ljudi se susrecem takav mi je posao i ne kazem da ih je milijardu ali da ih ima dobar dio u zg nazalost ima ih(studiraju,zive tu pokupovali nekretnine i naselili svoju djecu).

Ovo je offtopic nebitno moj bed kaj uopce ista pokusavam diskutirat.Gasim se poz
  • NitkoBitan
    32.2k
    ja sam vise puta po bircevima u zg i vg vidio vise ljudi na tekmi u kaficu na npr hajduk-istra nego Dinamo-Belupo(uzas znam)Jokagrof

Kaj radis po bircevima kad Dinamo igra na Maksimiru? Uzas.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.