• Li d1986
    263
    Bodo vodi borbu u prvenstvu...u najboljoj su poziciji ali ih je troje pa se nadam da ce se rasplest ko u Danskoj prije 2 sezone
  • vjeko1701
    19.5k
    Imali smo finu prilikuprefontaine

Pa i nismo, Oly nas je prestigao prošle sezone. Ne bi išli direktno ni da smo bili prvaci.
  • prefontaine
    4.2k
    Ah da, zaboravio sam na njihovu berbu bodova lani. Mea culpa.
  • periklo
    230

Hipotetski - razlika između nas i Bodo Glimta je 12 bodova - sto znaci da trebamo skupiti 6 pobjeda vise od njih.

Ako oni izgube sve do kraja ligaške faze, a mi pobijedimo sve tekme do kraja ‘grupe’ - bodovno smo izjednačeni.

ALI (uz to sto je to u potpunosti nerealno) za prolazak ligaške faze u EL dobivaju se bonus bodovi. Ako budemo prvi, dobit ćemo 6 bodova. Ako budemo drugi, dobijemo 5.750, itd.

Realniji scenarij - Bodo izgubi sve do kraja (ok, nije bas najrealniji scenarij), a mi dobijemo 4 od 6 preostalih tekmi (8 bodova) i završimo na 4. mjestu u ‘grupi’, dobit ćemo dodatnih 5 bodova - sto znaci da ih prestižemo.

I onda igramo 1/8, 1/4 finale, itd. - gdje isto možemo dobiti 2 boda za svaku pobjedu i 1 za neriješeni ishod.

Tako da je sve moguće, ali da dođemo do recimo 1/4 finala, a oni ne prođu skupinu, na konju smo…
  • PetkoDaniOršaGol
    945
    Realnije se nadati da nitko od 1. do 5. mjesta ne bu bil prvak. I evo nas :cool:

Edit: s tim da mi održimo prednost pred ciganima iza nas...
  • vjeko1701
    19.5k
    Nama treba opet jedna vrhunska sezona sa 17.000 ili više sa kojom bi gotovo pa osigurali playoff LP u narednim sezonama a imali bi i šansu napasti grupe direktno. Olympiacos ima sve uzastopne od 17.000 i 18.500 i svi ostali na listi će jako ovisiti o razvoju grčkog prvenstva.

Za playoff pak najviše gledamo Shaktar i to se vjerojatno neće uskoro promjeniti. Ukrajina nije realna da u skorije vrijeme uđe u top 15 a Shaktar ima baš stabilan koeficijent od 10-11 po sezoni.

Danska je eto za iduću bila 16. al već ovu iza su 14.

Norveška bi trebala biti par sezona iznad 15.

Austrija je pak u padu i mogli bi zaglibiti ispod 15 na par sezona. Onda nam i RBS postaje bitan ako se vrati na šampionske staze.

Škotska je nisko ali Celtic zasada nije opasan dok Rangersi baš nisu previše uspješni doma.

Svi ovi ostali ko Fenrec, Zvezda, Qarabag, Slovan, PAOK možda mogu iskočiti na koju sezonu ali se nadam da neće uhvatiti neki kontinuitet iznad nas.
  • rioda
    10.7k
    Mislim da Uefa mora promijeniti vrednovanje bodova po natjecanjima... Nema mi smisla da klubovi u Konferencijskoj ligi mogu napraviti takvu berbu bodova za koeficijent
  • prefontaine
    4.2k
    Po nekim mojim shvaćanjima, nama bi u vremenskom razdoblju od 3 godine najbolje došle 2 Lige Prvaka i jedna Konferencija, pod uvjetom da grupnu fazu Konferencije odradimo u skladu s imenom i reputacijom.

Europska liga je baš nekako "ni tamo ni vamo". Malo love, malo bodova, a puno dobrih, snažnih, skupih, momčadi.
  • vjeko1701
    19.5k
    Da, samo je nama konferencija određena zamka. U teoriji možemo skupiti puno bodova al u praksi ako ju igramo, znači da nam je momčad vjerojatno ispod očekivane razine.
  • pencilneck
    995
    Ulazak u Top 8 nam je ključ svega.

Trebat ce nam 16 bodova za to. Dakle jos 3 pobjede i 1 remi. To je 7 bodova za koef, plus bonus od cca 4.5 za recimo 7.mjesto + 1 bod bonusa za ulazak direktno u osminu finala EL.

Dakle dolazimo do koefa od 55.500, ne racunajuci to da i u osmini finala mozemo ubrati bod(ove). To bi *moralo* biti dosta za završiti ispred Kopenhagena, a sa Šahtarom bi moglo biti na knap. Ovisit će o nasem i njihovom ždrijebu u nokaut fazi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.