• Droljo
    21.7k
    Ba sa 28 godina nam jedini treba od svih pojačanja na svijetu! Nemamo 5 stopera boljih od njega.
  • Nolifer
    12.8k

Ha gledaj, može biti. Cijenim tvoje mišljenje. Ali gledam prvenstveno igrače koji bi nam bili cjenovno dostupni, poznavali bi ligu i nebi im trebalo puno prilagodbe...

Ono kaj je do sad napravljeno je nebo i zemlja, naspram prije u prijelaznom roku.

I nekako se nadam da će biti još ugodnih iznenaðenja u idućem. Jedno su želje, a drugo financijske mogućnosti s obzirom na potrošnju u ovom prijelaznom roku i zato sam se na neki način referirao na spomenute igrače iz HNLa.
  • Pacho
    7.2k
    Paniagua opet zabio

@Omake
  • Omake
    12.6k
    Napravio sam mali shortlist igrača kojima istječe ugovor na ljeto. Gledao sam igrače koji su pod ugovorom u Tier 2 (1. Lige Španjolske, Francuske, Italije i Njemačke) i Tier 3 (1. Nizozemska, Belgija, Portugal, Ruska, Turska i 2. Engleska). U dokumentu je objašnjenje uloga i lista igrača koji igraju na jednoj od te 2 razine, nisu dokazani na toj razini, ali su statistički imali elitnu sezonu u ligama u rangu ili boljoj od HNLa (Npr 2 lige liga 5).
    Za tier 2 sam gledao igrače koji su prosječni ili bolji
    Za tier 3 iznadprosječni ili bolji

Kako to izgleda
    Bf51iyj.png

Link (šifra je volimteDinamo1986)
    https://www.mediafire.com/file/ebwfihqdwjb4io3/Slobodni_igra%25C4%258Di_2026.xlsx/file

Sretno skautiranje
  • Goncalo Santos
    1.4k
    Kristijan Kahlina, kostao bi vjerojatno manje od 1 mil eura, u formi je, od Neve nema kruha.
  • Tranzicijski Napad
    829
    Igro sam se malo sa statsima i Ai-om. Posto puno ljudi kuka za krilima evo jedna lista u24 krila van top 7 liga.Svi su iznadprosijecni u odredenim kriterijima.

c274d125f60791ec43c461616d2d7cd3.png
  • CastAway1986
    4.2k
    neznam kakva je ovo tražilica ali pola ovih igraca ne igra u navedenim klubovima npr Tzolis i Forbs su u Club Bruggeu,, Tounekti u Celticu , Brnic u Basaksehiru, Juwara u poljskom Pogonu itd..
  • Nolifer
    12.8k

Bit ce dobro isprobat za FM, hvala!
  • Tranzicijski Napad
    829

Ai nije savrsen, ja sam mu samo dao podatke ostalo je on radio.
  • Smotanihaker
    924
    Možda ovdje nije mjesto ovome ali mi je uvijek FM bio zanimljiv kao baza podataka za skautiranje. Ostavit ću dva videa. Prvi će biti top 20 wonderkidsa sa FM2024 i gdje su sada a drugi je top 30 skivenih wonderkidsa.

https://www.youtube.com/watch?v=ZGP9GJ3EGYw

https://www.youtube.com/watch?v=6j6SfceRFnI
  • jp23
    3.4k
    Čim sam vidio nazive i brojke, odmah sam znao da je brat Zealand u pitanju
  • Efes Pilsen
    13.1k
    @Omake Vidi Alasanu Yirajanga hahah ako ovo prezivi bit ce igrac od njega :lol:

https://www.facebook.com/share/r/1CHsxeRjQh/
  • Omake
    12.6k
    ufff. Ovo je baš epska bruka. Teško je ovo preživit.
  • Omake
    12.6k
    Unaprijed se ispričavam @Marley

Dva mlada vratara kao alternative Nevistiću

Bruno Antunez

Datum rođenja 31.1.2003
    Nacionalnost: Urugvaj
    Klub: Boston River (1. Urugvajska liga)
    Visina / Težina: 184/75
    Preferirana noga: desna
    Trenutna tržišna vrijednost: Milijun eura
    Bez nastupa za mlađe uzraste rep. Urugvaja
    Ugovor do 1. 2027

Golman izrazito proaktivan i sklon agresivnom pristupu u svim fazama igre. Njegov stil više odgovara modernom “sweeper-keeperu” koji aktivno sudjeluje u izgradnji napada i pokrivanju prostora iza zadnje linije. Iako je nizak za vratara odličan je na centaršuteve. Odraz mu je dobar, samouvjeren je, dobro procjeni let lopte i hvata ju na zenitu vlastitog skoka. Brzo čita igru i agresivno izlazi u situacijama iza obrane. Solidna brzina omogućava mu da učinkovito zatvara dubinu. Agresivno i brzo pokreće kontre dugim bacanjima rukom, u rasponu do 50m. Kod igre nogom pokazuje dobar domet (cca 70m) kada nije pod pritiskom. Posjeduje kvalitetnu rezanu loptu za promjenu strane (switch), što dodaje vrijednost u gradnji igre protiv visokog presinga.
    Pitanje koliko će se zračna dominacija prenijeti na Europu , gdje su igrači fizički superiorniji. Da li je one season wonder? Nikada nije igrao za mlađe selekcije, prva seniorska sezona i odmah je najbolji vratar lige.

m98Op3H.png

Pedro Morisco

Datum rođenja 10.1.2004
    Nacionalnost: Brazil
    Klub: Coritiba
    Visina / Težina: 191/83
    Preferirana noga: desna
    Trenutna tržišna vrijednost: Milijun eura
    Bez nastupa za mlađe uzraste rep. Brazila
    Ugovor do 1.2028.

Golman izrazito natjecateljskog mentaliteta, s naglašenom agresijom i vokalnim vođenjem obrane. Njegov stil kombinira reaktivnu snagu (reflekse i instinkt) s pouzdanim prvim koracima i solidnim tehničkim rješenjima u distribuciji. Vrlo dobar čita penale i pokazuje instinkt u “close-range” situacijama. Refleksi snažna strana, često brzo reagira u gužvi. Dobro zatvara kut i održava stabilan stav u većini situacija. Problematično: udarci u daljnji kut te način na koji odbija lopte – često vraća u teren, što može otvoriti drugu šansu za protivnika. Lani je imao puno više problema s tim, ali ima nevjerojatnu agilnost koja ga ove sezone i u tim situacijama vadi. Samo hvatanje šuta protivničkog igrača oscilira, ali ne s dobrog na loše, nego od dobrog do „Ima li lik ljepilo na rukavicama”. Dobra promjena strane, iako joj nedostaje malo brzine u izvedbi. Ispucavanja na krila vrlo dobra – i po pitanju brzine i po pitanju preciznosti. Vrlo otporan na presing, sposoban smireno igrati pod pritiskom. Od kraja 5 do sredine sedmog mjeseca je bio u nevjerojatnoj formi. U osam utakmica je primio samo 1 gol, s preko 5 obrana po utakmici, te spriječio 5,5 očekivanih golova. Lani je u prvoj seniorskoj sezoni bio prosječan shot stopper, ali jako dobar u distribuciji, ove sezone je najbolji golman lige u oboje. Coritiba je vodeća momčad lige, iako su zabili samo 30 golova u 29 kola. Primili su 19, a trebali su 27.

U6RPCPT.png
    GputqH3.png
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.