• vjeko1701
    18.7k
    Meni ne smeta nitko tko dođe iskreno ovdje radit za život uz poštovanje naše kulture. Problem je da vidim sve manje volje za barem parcijalnom asimilacijom.

Jednostavno nikome ne bi dopustio da ovdje radi dulje od godinu dana ukoliko nakon te godine ne može položiti osnovnu razinu hrvatskog. Također ne bi dopustio dulje od 5 godina ako ne može položiti napredniju razinu hrvatskog + osnovni test hrvatske kulture i povijesti.
  • NitkoBitan
    31.6k
    Također ne bi dopustio dulje od 5 godina ako ne može položiti napredniju razinu hrvatskog + osnovni test hrvatske kulture i povijesti.vjeko1701

Dzabe. Ima ono jedno istrazivanje o generacijama Palestinaca u Svedskoj i njihovom kriminalnom dosjeu, ne pomazu tu testovi. Nepal, Indija, Filipini i otkud sve ne dolaze strani radnici, vidimo kakva je njihova kultura i koliko su problematicni, nama to ne treba u drzavi. Nigdje u zapadnom svijetu nije prosla integracija takvih, a ovi nasi kao imaju neku carobnu nepostojecu formulu.
  • The Undertaker
    8.7k
    Gledaj, ako netko planira raditi godinu ili dvije onda nije nužno da zna jezik (pod uvjetom da zna minimum konverzacijskog engleskog). Ako planira ostati dulje, onda ga i tako mora naučiti. Ne vjerujem da je državi cilj da Indijci i Nepalci ostanu ovdje. Neka odrade što treba i dok treba i neka idu dalje (ili kući). Ono što bih strogo pazio je da nema getoizacije.
  • Efes Pilsen
    12.8k
    Postoji problem i istjerivanja ljudi iz svoje nekretnine. Ljudi na svoju ruku ulazu u tude stanove pa se ponasaju kao suvlasnici, price o ljudima koji ne placaju, a ne zele iselit. Zale se ljudi da niko ne zeli iznajmit ljudima s djecom, a problem nisu ni djeca ni steta nego kad ti obitelj ude moze radit sta hoce jer tesko ces ih izbacit iz SVOG stana.
  • vjeko1701
    18.7k
    Lako se riješi, bilo kakva kriminalna presuda - automatska deportacija.

Čvrst stav - čuvanje vlastite kulture, nulta toleranija na kršenje zakona.

Gledaj, ako netko planira raditi godinu ili dvije onda nije nužno da zna jezik (pod uvjetom da zna minimum konverzacijskog engleskog). Ako planira ostati dulje, onda ga i tako mora naučiti.The Undertaker

Slažem se, al ne bi škodilo postaviti jasne zakone oko toga.

Ne vjerujem da je državi cilj da Indijci i Nepalci ostanu ovdje.The Undertaker

To ne znam mada ne vjerujem ni da je većini njih plan ostati, al opet, bolje se osigurati.

Ono što bih strogo pazio je da nema getoizacije.The Undertaker

Slažem se ali kako to zaustaviti? Staviti neki limit na postotak stanovnika po kvartu? Jako jako teško.
  • The Undertaker
    8.7k
    Vi stalno miješate ilegalnu imigraciju sa stranim radnicima. Protiv sam svake ilegalne imigracije. Strani radnici su kontrolirana i privremena radna snaga koja je tu dok je trebamo. Dok ima posao može ostati u državi, ako ga nema, doviđenja.
  • Goncalo Santos
    964
    ne pita se tu drzavu, vladari ove drzave su pijuni u rukama europske unije i onoga sto stoji iza eu. Ne tako davno sam isao u skolu i ucilo nas se da na svijetu ima previse ljudi. Danas nas uvjeravaju da europa nestaje i da pod hitno moramo primiti milijune migranata kako bi prezivjeli i kako bi imao tko raditi. To se dogada i u japanu i asutraliji i drugim civiliziranim drzavama.

Ursula ulaze u bugarsku milijardu eura da se omoguci integracija migranata treceg svijeta, u srbiju dolazi 300k radnika iz gane. Nije cilj da oni odrade poso i odu, cilj je zamjena stanovnistva.
  • NitkoBitan
    31.6k
    Lako se riješi, bilo kakva kriminalna presuda - automatska deportacija.vjeko1701

Nije lako izvest deportaciju. Kao prvo to je vjerojatno na trosak drzave. Kao drugo sta ako ta osoba odbije bit deportirana? Oces ga vezat lisicama i posjest u avion?

Neke zapadne drzave su pocele nudit takvima ogromne sume novaca samo da odu. Niti Trumpova Amerika ne moze tako lako odradit deportacije pa isto nudi novac. Kompleksan je to problem. Najbolja prevencija je da ih nit ne primis u drzavu.
  • Tvrdica McTvrdi
    2.1k
    Iskreno ne vidim razlog da netko 6. Stan drži praznimHnlovac

A gdje su dokazi da to netko radi? Ja čujem samo neke fraze od naših političara i stranačkih analitičara, u praksi nisam čuo da itko namjerno drži svoju nekretninu praznom duže vrijeme
  • rokikaciga
    5.6k
    Kao prvo to je vjerojatno na trosak drzave.NitkoBitan

Puno veći je trošak ako takva osoba ubije, opljačka ili siluje nekog. Država nije tu da zarađuje pare već da služi državljanima koji u njoj žive.

Kao drugo sta ako ta osiba odbije bit deportirana? Oces ga vezas lisicama i posjest u avion?NitkoBitan

Da.
  • vjeko1701
    18.7k
    Pa ili ideš natrag ili ideš u zatvor dok ne pristaneš ići natrag. O trošku države ali se oduzimaju svi novci/sredstva/vlasništvo koliko treba da se avionska karta plati.
  • Goncalo Santos
    964
    Upravo se radi na tome da zauvijek bude posla za te ljude iz 3 svijeta, jer oni ruse cijene rada na trzistu. Zbog toga ce poslodavci nuditi place za poso 900 eura, nasi ljudi ce se buniti da jr to premalo, a ovi ce rec ima ko oce. Dok god je tako, a bit ce, postojat ce opravdanje za dovodenje stranih radnika. Jer ko sto sam reko, njima je stambeno pitanje rjeseno jer ih svodnicke agencije strpaju po 10 u 20 kvadrata i sto kaze krpa rade za pola bureka.
  • NitkoBitan
    31.6k
    Kaj kazete na rjesenje ili dobrovoljna deportacija ili smrtna kazna? Mislim da bi profunkcioniralo :rofl:
  • vjeko1701
    18.7k
    Bolje dobrovoljna deportacija ili učlanjenje u Hajduk. Uz 24 sata obavezno gledanje reklame - vridilo se rodit.
  • Tvrdica McTvrdi
    2.1k
    Strani radnici su kontrolirana i privremena radna snaga koja je tu dok je trebamo. Dok ima posao može ostati u državi, ako ga nema, doviđenja.The Undertaker

Privremeno je dok ne postane stalno. Kaj mi mislimo da bu ovo vječno ovak? Pa i ti ljudi imaju potrebu za razmnožavanjem, obitelji, vjerom i ostalim običajima. Jesmo li im voljni to dati? Osobno ne. Hindu hram ne želim vidjet ni na jednom pedlju RH
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet