• Pacho
    5.3k
    Cordoba je izgleda operirao koljeno tu u Caliu.

IMG-20250915-WA0043.jpg
  • NORTE
    19.9k
    11 originalnih začetnika

Tamo se krenula okupljati ekipica koja se kasnije prezentacijom predstavila u Kinu Mosor, nakon čega se počela graditi cijela priča - kaže mi jedan od utemeljitelja, Dragutin Srebak. - Krenuli smo pisati o biranju, članskim modelima, pa smo došli do Dinamova famoznog Statuta. Onog koji je bio čuvan, nimalo javan. Bili su tu Filip, Antonio, Marko, Kristijan, Deda, Thomas, Dinko, Matija, dvoje Nikole, još jedan Dragutin
    Murtidzg

Početak borbe, mislim da ni ime ZZd tada još nije bilo osmišljeno, al nisam sto posto.
    Prezentacija o sociosu u kinu Mosor je uslijedila vrlo brzo nakon proglašenja bojkota BBB-a, možda par dana, a Thomas je bio jedan od par koji su prezentirali "socios dinamo" i pričali o bojkotu.

Vjerojatno bi se dala knjiga napisati o detaljima cijele borbe.
    Isto vrijedi i za sve ono što su prolazili BBB, a o čemu javnost ne zna.
    Vjerojatno deset feljtona ne bi bilo dovoljno.
  • Jaro
    10.8k
    kao sto sam rekao, ti mozes normalno hodati, pa cak i trckarati sa skroz sjebanim koljenom...
  • masacusec
    6.3k
    cordoba je jedan inferioran igrač koji samo dragome bogu može zahvaliti što je nosio sveti dres.
  • vlatkomarkovic
    1.9k

Hvala ti bivši djelatniku, koji nam ovog asa priuštio…..
  • Fatos Beqiraj
    158
    Da li zna neko sta je bilo na kraju sa vracanjem ona 23 miliona eura od Medjugorja u Dinamo, a ne u drzavni proracun?
  • Zagreb1992
    2.6k
    https://www.youtube.com/watch?v=vwSxLGx4PwM

Isto tako ne treba se zaboraviti i ovo kampiranje pod Zapadom :) :) Kad se sjeti čovjek toga :D
  • vlatkomarkovic
    1.9k
    Ja i dalje stojim kod svoje izjave da smo mi vrhunsko krilo udaljeni od bolesne ekipe. Mišić, Ljubo i Villar nisu idealni skupa, ali samo pogledajte šta je Varela napravio u drugom poluvremenu… Sve bi sjelo… Ali nemamo, ja sam se nadao da bi Krivak mogao biti taj, ali “roster je bio gotov”. Pa je došao Bennacer na prepopunjenu veznu liniju…

Nama, ako već dovodimo veznjaka treba netko tko može pretrčati 14 km. Bennacer je to nekad mogao, ali sada ne vjerujem nit vjerujem da će moći prije 1. Ožujka…

Također mi imamo u momčadi i dalje i zaboravljenog Topića i malog Horvata. Iskreno bi probao s njima, ako ništa od toga neće pomoći na zimu po krilo…

Jer mi smo bezobzira na loše poluvrijeme jako puno puta stavili Lisicu u izolaciju. Samo nije bilo pomoći Valincica jer su ga stisnuli da ne može puno pomoći. Lisica je bio de facto u dosta situacija gdje “samo” treba slomiti Cabraju i ima autoput. Nije uspio niti jedanput. Svaki put bi ili stao ili izgubio duel ili čekao Valincica ili dao loptu nazad….

Onda sve pada na mjesto, neki veznjaci će već morati otići na zimu jer je ovo neodrživo, ali to je nebitno… Mogu igrati i ova 3 koji po meni ne pasu, dovoljno puta je lopta došla do Lisice da bi krilo koje zna igrati na postavljeni blok probilo nekoliko puta i stvorilo šansu…

Onda bi protivnik trebao adaptirati igru i cijela sikvenca događaja bi se razvila. Onda bi Villar i Ljubo dobili prostora jer bi se njihov vezni morao spuštati da brani Valincica i krilo, onda ti overloada Stojke ili Vidović ili tko god igra sekundarnog razigravača na suprotnom krilu. Onda moraju oni dizati njihovog ili stopera ili spuštati beka da se brojčano pokriju sto ostavlja prostor za MVPa ili Belju ovisno ko promjeni poziciju. Čime flaster na trenutno Misica u potpunosti gubi njima kontrolu utakmice.

Onda bi se oni morali readaptiravati i još vise se spuštati, ali mi imamo stopere koji su isto jako opasni po gol, tehnički gledano ova ekipa bi trebala biti jako dobra u adaptaciji za protivnika samo moraš igrače držati u formi i visokog morala i moraš biti stručan.

Meni je i dalje nevjerojatno da od svih igrača koje imamo jedino za Lisicu nemamo pravu alternaciju, a toliko ovisimo taktički o njemu. Po meni je to najveći promašaj sportske politike s prenapucivanjem ekipe u vezi.

Ukratko po meni od nas do laganih pobjeda protiv ekipa Ala Gorica dijeli desno krilo koje može prosječnog HNL beka srediti u izolaciji redovito. Nije bas toliko teško za naći…

Da nadodam ne mislim da je Lisica škart igrač i da ga treba odbaciti, ali čovjek ne zna igrati na postavljenu obranu. Čovjeku treba višak na desnoj strani ili tranzicija i onda je opasan po protivnički gol, sto bi moglo biti korisno u Europi, ali protiv ekipa kao sto Gorica i Varaždin, ne!
  • masacusec
    6.3k
    Da malo invociram uspomene i podsjetim mlađe generacije kakvo je to vrijeme bilo...te 2010. tribinu sjever smo u više navrata zamijenili kinom Mosor, što kroz javne tribine predstavljajući postulate pravne borbe protiv mamića i njegove klike, što kroz gledanja tekmi jer smo bili u bojkotu...

Lako je sjetiti se sada tih vremena kada znaš da je pobjeda tvoja.
    227710.jpg
  • Zagreb1992
    2.6k
    Meni je još Mosor isto ostao u sjećanju i kad se gledao onaj dokumentarac oko povratka imena Dinamo ...Pa u jednom trenutku cijeli Mosor skandira Dinamo Dinamo haha
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet