• hardek
    6.3k
    Ekipa A

Romb.png

Ekipa B

lineup.png

Neću reći da sam siguran, ali sam puno bliži uvjerenju da bi ekipa A puno lakše kreirala šanse i kontrolirala utakmicu od ekipe B
  • Efes Pilsen
    12.8k
    Pa ja mislim da je takav trener Riera, samo je i iskusan jer Celje igra europu uzastopno i to poprilicno uspjesno. Plus, ne jebe nikog 2%, Menala je otepo tako da je ovaj odmah htio otic :rofl:
    E sad, malo je i seljacina.. Al takav je bio i Neno..
  • Fićo1986
    1.1k
    Dugo nisam pisao na zoni
    Al nakon jednog poraza u prvenstvu moram rec da me apsolutno zabrinjava količina zazivatelja lika i djela krimosa iz medjugorja....ovo je degutantno i nadasve zabrinjavajuce medju kakvim ljudima zivim i djelim zrak s njima...bože sačuvaj....
  • Teofil Kateran
    3.2k
    Ne vjerujem da će do toga doći, ali mislim da bi bila dobra stvar izaći s dva napadača u derbiju. Petko i Kule su dolje u tandemu super funkcionirali, vjerujem da bi i Beljo imao puno više slobode jer sad vodi teške borbe s protivničkom obranom svaku tekmu. U svakom slučaju ne vjerujem da će se značajno mijenjati formacija iako bi se s 4-4-2 moglo i iznenadit tovare, ne vjerujem da bi Garcia to očekivao.

U subotu svakako nema Stojkovića, a Kovačević je sam rekao da ovakav vezni red ne funkcionira i da sada to shvaća. Vjerujem da možemo očekivati najvjerojatnije Zajca od prve minute. Teško da će Varela ili Hoxha startati tako da se vjerojatno i Vidović vraća na krilo.

Nadam se i da će se Pierre-Gabriel dobiti jer Valinčiću treba konkurencija. Krenuo je izvanredno od početka sezone, ali imam dojam da je sve više počeo padati. Trenutno je igrač s najviše izgubljenih posjeda u momčadi.
  • Jaro
    10.8k
    me apsolutno zabrinjava količina zazivatelja lika i djela krimosa iz medjugorjaFićo1986

Mene taj dio uopce ne zabrinjava. Ta ekipa ima 5 godina da se organizira i onda znaju kako mogu uopce doci do bilo kakvog prava glasa u klubu, a ne vlasti. S tim da krimosu nema pomoci ni za 5 godina jer je na produzenom godisnjem u inozemstvu... to je ekipa koja je i sada prilicno lako mogla do 5 mjesta u skupstini al eto, nit volje, nit znanja, nit motiva oni nemaju za takvo sto. Trkeljanje po indexu, fejsu za pokoji lajk je maks sto oni mogu...
    Samo pusti nek laju, nebudu dugo...
  • San Lorenzo
    21.8k

Siguran sam dobrih 99,9% da formaciju mijenjat nećemo, ona stavka o standardizaciji sustava kroz sve dobne kategorije je prevažna da bi sad pokleknuli zbog dvije loše utakmice...bliži sam vjerovanju da će se prije promjenit trener nego formacija.
  • Tongo Doumbia
    6.9k
    Kad već pričamo o treneru kao “dobrom čovjeku” u gotovo svakom upisu, za uspješno hendlati 30 ljudi treba osoba (uz sve nogometne kvalitete) koja je švercala ispit u osnovnoj školi, izvlačila stolicu nekome dok sjeda i spuštala naočale u Konjščinskoj sa 200 na 50 kuna. Koliko god to sad zvučalo glupo.

Dobrice i pozitivci obično te dobre atmosfere naprave u manjim sredinama s 14-15 igrača u rotaciji i na to se može gurati dok ide. Dinamo je preozbiljan sustav, a logika nalaže da je u ovom trenutku 7-8 ljudi jako nezadovoljno. To se “dobrotom” neće primiriti.
  • Noel
    15.8k

Slažem se sa tobom u ovoj konstataciji, približno imam takav stav o uspješnim sportskim trenerima u HR sportu i Dinamu. Svi su bili mangupi i fakini svoje vrste. Ćiro, Rudić, Ivić, Kljajić, Tucak, Červar, Kuže,Bjelica pa čak i taj ponizni Dalić. Sve su to muljatori svoje vrste bili neki još uvijek.
  • hardek
    6.3k
    Nisam ni ja za promjenu formacije, ali ovo je nekakvo flaster riješenje do zimskog roka i kupovine krila. Da se razumijemo u Europi bi igrao 4-3-3 jer ćemo tamo imati puno više prostora za tranzicijske situacije koje dobro riješavamo. Ovo bi bilo isključivo za HNL i do zime.
  • Crni86
    15.2k
    Ekipa zazivatelja tog lika ce si osnovat svoj dinamo :smile:
  • Murtidzg
    354

TEMELJI DEMOKRACIJE
    Priča o oslobođenju Dinama se zakotrljala 2010., svi su bili u strahu od Mamića, samo jedan igrač se usudio javno istupiti
    Ono što je danas službeno, krenulo se graditi 2010. preko Inicijative ZZD, čiji članovi za Jutarnji otkrivaju dosad nepoznate detalje borbe za Dinamo

Kako ti uopće pada napamet kao uglednom novinaru baviti se tim zgubidanima, pijancima i narkomanima? To me pitanje dočekalo podno maksimirskog Zapada, negdje u jesen 2010. godine. Okružen kolegama, postavio ga je Zdravko Mamić, a tko drugi.

- Dopustite, ugledni kolege su Židak, Samovojska, Bertičević..., ja sigurno nisam dio tog društva - odgovorio sam i kao rijetko kad zabezeknuo maksimirskog patrona, koji je znao "gađati" novinarske taštine.

Postavljeno pitanje, pak, bilo je, pak, izazvano. U to olovno plavo doba pojavila se "tamo neka" Inicijativa, koja je umjesto baklji i vrijeđanja, udružila pamet. Nazvala se Zajedno za Dinamo (ZZD), i krenula je - čačkati. Ono što dotad nitko drugi nije. U SN je dan-dva prije objavljen intervju s četvoricom od 11 originalnih začetnika (Dragutin Srebak, Marko Labus, Dragutin Nemec i Kristijan Tuđa), koji su imenom i prezimenom krenuli u borbu. Za Statut, za pravdu, za Dinamo... Sada, 15 godina kasnije, dok Dinamo slavi demokraciju, koja se onomad činila potpunom utopijom, stiglo je vrijeme da kraj cijele priče okončamo - početkom. Društva koje je doista apsolutni temelj oslobođene dinamovštine...

Olovno plavo doba

- To ti je krenulo gotovo pa slučajno, na Forum.hr . Tamo se krenula okupljati ekipica koja se kasnije prezentacijom predstavila u Kinu Mosor, nakon čega se počela graditi cijela priča - kaže mi jedan od utemeljitelja, Dragutin Srebak. - Krenuli smo pisati o biranju, članskim modelima, pa smo došli do Dinamova famoznog Statuta. Onog koji je bio čuvan, nimalo javan. Bili su tu Filip, Antonio, Marko, Kristijan, Deda, Thomas, Dinko, Matija, dvoje Nikole, još jedan Dragutin, kasnije i jedna Milka, Tomislav, Zrinko, Buco, Juraj... I kako nismo mogli doći do Statuta, onda smo - pazi, to je internet 2010.! - iščupali jedini dostupni. Bio je to Statut NK Visa...

Priča se pokrenula, grupa (BBB) je stala iza ovoga društva, bez Sine i Kvalea, kažu, ništa se ne bi dogodilo, a onda je lagano krenulo: kino Mosor, tribine, prosvjedi, humanitarke, prve prijave. Ono što je, u biti, krenulo otvarati Pandorinu kutiju. Stavimo, pritom, stvari u kontekst: na prvom predstavljanju Inicijative, našli su se bivši igrači Vlaović, Adžić, Kosić... mnogi nisu.

- U tom otkrivanju smo zapravo krenuli tjerati vraga na čistac. Svi ti mali koraci otkrivali su zapravo moć Zdravka Mamića, koja je bila ogromna, a nitko ju praktički nije propitkivao. Jest tribina, no s nekoliko pravnih ljudi, s naglaskom na Nemeca, priča postaje institucionalna - otkrivaju danas začetnici. - Kasnije su Inicijativi pristupila i četiri kapetana (Bišćan, Marić, Šokota, Šimić), ali od igrača jedino je javnu podršku iskazao Cufre. Logično, jer Mamićeva je moć tada bila na vrhuncu...

Samo za ilustraciju: klub, iako je bio dužan, nikad nije objavio Statut, pritom je članove i navijače zlostavljao na tribinama i izvan njih, a na webu je, recimo, tvrdio da ima 7.000 članova nekih, kao, 100 povjerenika, iako polovica njih nije s time imala veze. Krenule su prve prijave, ZZD je, konačno, zakopao priču da se Vlatko Marković mora maknuti iz Skupštine, a prijavama je uređeno i da Mamić svoj OPG mora prebaciti na Agenciju. Svoga sina, doduše... Ukupno, neki novi navijači imali su 10 konkretnih točaka s kojima su krenuli bušiti maticu.

Jeftini štosevi
    - Vrbanović je pretpostavljen ispred Kluba za "razgovore". Kada je jedan od nas došao na prvi sastanak, pravno potkovan, Vrba ga je dočekao s "dva metra spisa", i kao ovlaš rekao: "Uh, da barem imam nekog mlađeg da mi pomogne..." Jeftini štosevi. Bilo je, pritom, i raznih sufliranja, ne samo nama, nego i nama dragim ljudima, ali jebiga, bili smo mladi i išli smo na glavu. Sjećam se itekako da smo Statut, napokon, "maznuli" iz Grada, te ga doslovce pretipkavali cijelu noć, takvo je to bilo vrijeme - otkrivaju.

Iz današnje perspektive stvar zvuči suludo, ali tako je bilo. Bez toga, tko zna bi li dinamovci danas slavili 13. rujna 2025., nadnevak koji će ostati vječno upisan u povijest Dinama. Dan kada je konačno dočekano da se Klub vrati onima kojima i pripada - svojim članovima. ZZD je kasnije naslijedila Udruga Dinamo to smo mi (DTSM), koja je nastavila "udarati" borbu, a preko koje danas živi i "Dinamovo proljeće", ispred koje, eto, stoji - Zvonimir Boban.

- Ma kaj si lud - smiju se kada ih pitam jesu li to uopće mogli zamisliti. - Od svih institucija jedino je bio hrabar bivši pravobranitelj Jurica Malčić, ostali, od Grada do države, vješto su šutjeli...

Više ne mogu. Dinamo je - oslobođen. Za što ključne zasluge idu (i) ovoj gomilici "luđaka"...
  • vlatkomarkovic
    1.9k
    Ekipa Ahardek

Nitko ne igra 3-5-2, ali zato je Romb hiperpopularan
  • hardek
    6.3k
    Flaster riješenje do zime na koje će se ekipa puno lakše priviknut nego na promjenu sa 3 odiza. To je to od mene na tu temu
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet