• crophantom
    2k
    ma, EU kao najbitniji izbor 43,51%, a referendum o braku koji je iz paštete iskakao i bio jedina tema u državi ja mislim mjesecima prije toga 37,9%.
    Na parlamentarnim izborima je to ipak redovito više, na lokalnima tu negdje oko 45%, a Europske izbore ionako niko živ ne jebe pol posto.
    Ok, da je bilo online bilo bi vjerojatno više, al ipak, nama izlaznost na parlamentarne ide preko 60% samo kad imas sukob Plenki-Zoki, tražimo samo sukobe titana, takvi smo.

Edit: da ne govorim kolko i tu imas malo stvarne participacije, imas ogromnu HDZ mašineriju, imaš bakice i dedeke po Istri i Zagorju kaj ce za SDP glasati da ih vodi neko s ceste, nebitno je, glasa se za SDP, oni su na autopilotu.
    Al sad smo vec zašli daleko.
    Ugl, po meni je ilozurno očekivati da ce s našim mentalitetom veći postotak izaći na izbore u klubu nego na parlamentarne, osim kak je neko reko, da se sukobe Boban i Mamic direktno.
  • Mali Zeus
    19.3k
    Mislim da je deda dobro rekao, u smislu da je broj članova koji imaju broj glasa i broj članova općenito porastao, ali to nužno ne prati bazen ljudi koji suu aktivni i zainteresirani za zbivanja u klubu, tj. broj od 7512 od jučer. Ima tu puno faktora, jedna lista, ljudi koji su pasivni, kojima je samo do tog kaj se događa na terenu, informatički needucirani ili član sam kaj još imam glasati, nije me briga tko je predsjednik i koji je model itd. itd. S obzirom na sve to broj od 7512 je čisto dobar, mogao bi biti bolji, ali i gori.

Ono što je važno je da smo uopće došli do ove točke di se članovi skupštine biraju izravno i da biti član nešto znači, tj. znači da direktno odlučuješ o skupštini pa onda i NO i predsjedniku za razliku od prošlih vremena kad biti član nije značilo pišljiva boba. Pravi posao počinje tek sada kad smo postigli demokraciju u klubu, a ta borba je da se ljudi uključe, više zainteresiraju za zbivanja u i oko kluba i da shvate koliku moć imaju sa svojim članstvom tj. da se što manje učlanjuju zbog euro i besplatnih tekmi (što se će se ionako ukinuti mislim). Temelji su iskopani i temelji su odlični, sad treba graditi sljedeće 4 godine i to jako.

Još da se osvrnem na povijesni dio, izbori jučer su svakako bili povijesni bez obzira na izlaznost i na činjenicu da je nekima ta brojka mala i razočaravajuća. Bili su povijesni jer se prvi put na taj način glasalo, mislim valjda se ne mora to ikome objašnjavati.
  • shameless86
    776
    ljudi moji,u ovoj državi postanes saborski zastupnik,ili cak eu zastupnik sa soma glasova..nas je jucer skoro 8 somova izaslo i dalo glas(vecina) Bobanu..i ja bi bio sretan da je bilo više, bar da smo desetku dostigli..al uopce ne sumnjam da ce za 5 godina vec biti bolja izlaznost
  • Eduardo
    26.2k
    Jel stvarno bitna izlaznost kad imamo jednu listu?Droljo

Kako ne bi bila bitna?
  • The Undertaker
    8.7k
    Džaba sve. Ljudi se ubili objašnjavajući zadnju godinu.
  • Droljo
    21k

Nije stvarna slika jer nema oponenata.
  • dinamo u srcu
    2.3k
    Ljudi uvijek biraju ono ako ne moram neću. Uvesti da je glasovanje obavezno i na državnim izborima i na klupskim izborima. Ne moraš glasat za nikoga, ali moraš onda prekrižit listić. Ako si član kluba ili si državljanin ove države, dužnost ti je da glasaš. Ovi koji ne glasaju sankcionirat da gube članstvo i doviđenja.

Isto kao i da ako hoćeš plaću, moraš svaki dan na posao. Ako želiš smršat, moraš svaki dan pazit na prehranu. To je tvoja obaveza, u suprotnom nema rezultata.

Vrlo jednostavno.
  • blue heart 72
    2.6k
    kojim metodama bi to proveo?
  • ToTo96
    114
    nemoze tako, samo kontraefekt stvaras, to je ljudski problem kod nas hrvata <ma sta imam glasat? tko ga je**>

Dodatno: Zadovoljstvo trenutnim stanjem, nedostatak politicke kulture itd
  • The Undertaker
    8.7k
    Tko ne glasuje neka izgubi sve pogodnosti za članove (popuste, besplatne karte...). Pa da vidimo onda izlaznost.
    Naravno da mi to nećemo napraviti. Izbor je kvaliteta ili kvantiteta. Mi smo, kao i većina klubova, odabrali kvantitetu i izlaznost je samo jedna od posljedica tog izbora.
  • Zagreb1992
    2.6k

Klub je omogućio ljudima online glasanje

Ako se nađe vremena za pivu , kave i slaganje listića za kladionicu onda se odvoji bar 2 3 minute maksimalno da svojim glasom podržiš ovaj model za koji su ljudi trpili represiju , zabrane i sve pizdarije pun k godina
  • Droljo
    21k

Ja sam odradio.
  • emilperska
    11.6k
    Vidim da je Žiga ušao u skupštinu..
  • Jaro
    10.8k
    Vidim da je Žiga ušao u skupštinuemilperska

Ne kuzim di je problem. Covjek je animirao dovoljan broj clanova za to i legitiman je clan skupstine kluba.
  • NKDZ86
    5.7k
    Drugi put dogovor, 5 povjerenika se izabere, podijelimo se i glasamo tako da svako od njih dobije po 500 glasova i kvit i zbogom žigarius
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.